Gå till innehåll
Laxå

Kjäll Happstadius, veteran i Laxå Lions Club, berättade om föreningens stolta historia denna sista vårmiddag. Foto: Alice Sandström

Lions sista servering

Publicerad: 24 April 2017 16:47

Sedan 30 år har Laxå Lions Club bjudit på vårmiddag för äldre i kommunen. I söndags var det dock vemodigt, det blir inget mer. Lions lägger i sommar ned verksamheten i Laxå i brist på nya medlemmar.

Arbetet inför middagen har varit intensivt. Tillbehör har inhandlats, mat beställts och medarbetare kontaktats. Redan tidigt söndag morgon var man igång i Casselgården, ställde fram bord och dukade samt förberedde allt som gick att förbereda innan gästerna anlände. En del hämtades av Lionsmedlemmar andra fick skjuts av vänner och några åkte färdtjänst.

Mat och underhållning

Stämningen var förväntansfull och redan när man satte sig till bords började Mariestads Dragspelsklubb som  medverkade med tio man spela. Mycket kompetenta musiker med ett musikval som uppskattades av publiken. Borden var dukade till 105 personer. På menyn stod förrätt med ost, skinka och legymsallad, som huvudrätt serverades kokt potatis med söndagsstek och brunsås, kokta grönsaker och vinbärsgelé, till dessert blev det kaffe och cheesecake.

Berättade om Lions verksamhet

Sedan presidenten hälsat välkommen presenterades de Lions som varit med och arbetat under dagen. Kjäll Happstadius, Wivianne Nilsson, Tyrone Linefjord, Rolf Johansson, Bengt Stafström samt Alice Sandström men också Gwen Löfgren och Hjördis Happstadius.

Kjäll Happstadius är den ende som varit med alla 52 år sedan starten. Han berättade om Lions verksamhet under åren. Hur man deltagit i insamlingar till Röda Fjädern, Världens barn och katastrofhjälp vid olika tillfällen.

Rader av bidrag
Hasso Puls räckte över gosedjur till Leif Sundström för vidare befordran till polisen att ha med när barnen behöver tröstas.

De pengar som man fått in genom försäljning av julfemmor som sedan blev jultior, sommarlotteri, chokladhjul och julmarknad har till största delen använts inom kommunen som till äldremiddagar, sportlovsaktiviteter och skolavslutningar, stipendier till idrottsledare och för idrottsprestationer, kulturstipendier samt bidrag till enskilda personer.

Klubben har också bidragit till dörröppnare på Frivilligcentralen och nu senast till flaggstång som kommer att sättas upp vid Ramundergården. Karin Boberg tidigare Laxåbo,men nu bosatt i Lekeberg framförde tack till Lions för allt arbete som man lagt ner på verksamheten i Laxå. Innan dagen avslutades kom också Maj Spång fram och tackade från närvarande gäster.

Gosedjur och hjärtstartare

På initiativ från Tyrone Linefjord delade kassören  Hasso Puls ut gosedjur till polisen som togs emot av Leif Sundström för vidare befordran.  Lions har vid tidigare tillfällen delat ut gosedjur till ambulansen för tröst till sjuka barn. Man har också satsat på hjärtstartare till Rastpunkt och Bowlinghallen.

Rosor delades ut till Irma Hartman, som hade födelsedag,  Disa Ramfeldt äldsta dam och Åke Franzén äldste herre. En ros också till Kjäll Happstadius för all tid och energi han lagt ner under åren. Ulla-Britt Forsberg, Ulla-Britt Larsson, Britt Rosén, Kicki och Johnny Danielsson som varit med och servat under dagen avtackades med blomcheckar.

Alla närvarande gäster fick lotter och sedan blev det dragning med utdelning av vinster som bestod av kaffepaket.

Annons

laxa