Gå till innehåll
Laxå

Sandra Ahlenflod och Jenny Lagerström bjöd på musik i Hasselfors under Valborgsmässoafton. Foto: Cristina Söderberg

Hasselfors firade valborg utan brasa

Publicerad: 2 May 2019 15:02

Det var förbud mot brasa och fyrverkerier när Valborgsmässoafton firades i Hasselfors i år. Men man fick till en trevlig kväll ändå med konsert, fika och filmtittande i bygdegården.

Konsert i Skagershults kyrka inledde valborgsmässofirandet i Hasselfors.

Sandra Ahlenflod och Jenny Lagerström bjöd på finstämd musik med rik variation  i låtvalet. Publiken kunde njuta av Coldplay, Ted Gerdestad, Adele, Avicci med flera, tolkade av Sandra och Jenny.

Ingen brasa men trevligt ändå

Enligt traditionen brukar firandet fortsätta med fackeltåg till Hasselvallen med brasa och fyrverkerier, allt under överinseende av Hasselfors brandvärn.

David Tverling vid micken. 

Men i år fick man tyvärr bryta traditionen på grund av rådande torka som medför en allt för stor brandrisk. Hasselforsborna fick istället möjlighet att gå till Hasselgården för att fika och lyssna på David Tverlings målande naturbeskrivning av vårens ankomst.

Hasselfors byalag visade också filmen om Johan Hellmans och Håkan Olssons återkomst från sin strapatsrika och äventyrliga färd från Kapstaden i Sydafrika hem till Hasselfors, året var 2009.

Målet var att återvända till hemorten i samband med valborgsmässofirandet vid Hasselvallen i Hasselfors. Planen gick i lås och det var två lyckliga killar som dök upp i sin gamla jeep under publikens jubel.  

Annons

laxa