logga

Kumlanytts startsida har flyttat Välkommen in!

Unga liberaler har bildat förbund

LUF:s nybildade styrelse i Kumla med viss tillrest förstärkning.

Igår torsdag fick Folkpartiet i Kumla tillökning - med ett ungdomsförbund.  Liberala ungdomsförbundet  LUF har inte varit aktivt i Kumla sedan sjuttiotalet.

- Det är jätteroligt att vi har så många unga liberaler i Kumla som är politiskt intresserade, säger Folkpartiets gruppledare Christina Örnebjär i ett pressmeddelande. Jag ser fram emot samarbetet med LUF.

På uppstartsmötet under torsdagskvällen valdes Kajsa Rosén enhälligt till ordförande. Kajsa är sedan tidigare engagerad i Folkpartiet i Kumla och sitter som ersättare i barn- och utbildningsnämnden

"Ett kanongäng"

- Jag tycker att det behövs ett forum som samlar unga politiskt intresserade, säger Kajsa Rosén. Jag är stolt och glad över förtroendet att få vara ordförande för LUF Kumla och vi är ett  kanongäng!

Övriga i styrelsen är Christian Lahesalu, kassör, Richard Huntly, sekreterare, Magnus Ivarsson, vice ordförande och Isac Svanberg, ledamot. Med under mötet fanns bland annat Andreas Albonius, distriktsordförande för LUF Örebro och Emil Eriksson Rissve, verksamhetsutvecklare för LUF.

- Det första vi kommer göra är att medverka under Kumladagarna, berättar Kajsa Rosén i pressmeddelandet. Vi kommer finnas tillsammans med Folkpartiet och berätta vilka vi är och vad vi vill göra i Kumla. Att  gå med i LUF är gratis och alla med liberala värderingar är mer än välkomna! Kom och träffa oss på lördag!

Publicerad: 24 Aug 2012
Red skrev den 28 Aug 2012, 12:34:
Kommentar struken, dum och elak av den sort Kumlanytt inte accepterar.
Gnällspik skrev den 27 Aug 2012, 22:36:
Roligt att ungdomar finner intresse i politiken. Blir glad, I denna kommun med oskrivna lagar som är uråldriga och mossiga pensionärer som tillämpar politik som hör hemma på Gustav Vasas tid, behövs ni verkligen som en motpol i denna hierarkiskt toppstyrda kommun..
Stoffan skrev den 25 Aug 2012, 23:33:
Ser ut som 4 bröder :P
Uppmuntran skrev den 25 Aug 2012, 16:02:
All heder åt ungdomar som vill engagera sig politiskt - speciellt de som ligger utanför sosse-sfären. Lycka till!
Håkan skrev den 25 Aug 2012, 15:30:
Ursäkta att jag skrattar, men det var faktiskt en ganska "nördig" bild. Men all heder åt ungdomar som vill engagera sig i samhällsdebattten, oavsett politisk tillhörighet...
Mikael Svensson skrev den 25 Aug 2012, 14:42:
Andvändare med namnet (!!!!) om man ska diskutera så kan du vissa ditt riktiga namn och stå för vad du skriver. Annars behöver vi övriga läsare inte ens ta dig på allvar.
Annika H. skrev den 25 Aug 2012, 12:43:
"Nördar" är kunniga människor med utbildning och kompetens!
Det råder tyvärr akut brist på det i Kumla stadshus...
Isac skrev den 24 Aug 2012, 21:11:
Du som inte vågar stå för dina åsikter (!!!!). Avundsjuk kanske?
!!! skrev den 24 Aug 2012, 20:28:
Ser ut som ett gäng överlästa nördar.....
Bella och Jocke skrev den 24 Aug 2012, 18:20:
Låter MYCKET bra!! :D

Lycka till! ;)

Kumlanytts startsida har flyttat Välkommen in!