logga

Kumlanytts startsida har flyttat Välkommen in!

Fackordförande för lärare säger upp sig

"Jag står helt

enkelt inte ut"

Örjan Lindqvist, SO-lärare på Vialundsskolan och stridbar fackordförande för Lärarnas Riksförbund i Kumla, har sagt upp sig. - Jag står helt enkelt inte ut, säger han till Kumlanytt. De sista två åren har det blivit mycket sämre på skolorna och särskilt det senaste halvåret. Flera andra lärare på skolan säger också upp sig.

Örjan Lindqvist har varit lärare i historia och samhällskunskap på Vialundsskolan i 27 år. I 15 år har han varit facklig företrädare för ett 80-tal mdlemmar i Lärararnas Riksförbund i Kumlas skolor. Men nu har han alltså fått nog.

- Jag tycker det blivit allt svårare att jobba, särskilt när man från skolledningen blandar ihop min fackliga roll med min lärarroll, säger Örjan Lindqvist.

En av hans tyngre fackliga framstötar på senare tid har varit att anmäla förhållandena på Vialundsskolan till Arbetsmiljöverket eftersom han och kollegorna anser att läget på skolan riskerar att kraftigt försämras med ett minskat antal tjänster,

"Mycket grubblerier"

För Örjan Lindqvist har uppsägningsbeslutet inte varit en lätt sak att fatta.

- Nej, det har varit mycket grubblerier innan jag bestämde mig.

Vad ska du göra i stället?

- Det vet jag inte. Men det är inte bara jag som slutar på Vialund, tre-fyra eller möjligen fem ytterllgare lärare har eller ska säga upp sig, det är lärare som arbetat minst tio år.

För Vialundsskolan med 19 tjänster till hösten innebär det förstås ett kraftigt avbräck om en fjärdedel av de mest rutinerade lärarna slutar. Med tanke på de vakanser som även finns på rektorstjänster ser Kumlas skolverksamhet rätt skakig ut.

Fackordföranden vill inte uttala sig om nuvarande skolchefen Mait Walderlo utan konstaterar bara att han bedömer att det "helt klart" blivit sämre på skolorna de senaste åren. Och att det är en resursfråga.

- Drar man ner så här så blir det jättetufft, säger en lågmäld Örjan Lindqvist.

Publicerad: 20 Jul 2012
Demokraten skrev den 01 Aug 2012, 22:26:
Grundkurs i demokrati för Dan-Åke, Lennart och Katarina!

Representativ demokrati är idag den dominerande formen av demokrati.
De politiska partierna är även valorganisationer som tillhandahåller politiker för folket att rösta på. Politiker tillhörande partier är således representanter som med öppna mandat BESTÄMMER Å FOLKETS VÄGNAR i någon form av församling, som i sin tur utser en styrelse.

D V S NI SOM LOKALPOLITIKER SKA LYSSNA PÅ KOMMUNINNEVÅNARNA OCH ARBETA FÖR DET SOM DE ANSER VARA HÖG PRIORITET PÅ!!
Strebern med 4 barn i Kumlas skolor skrev den 29 Jul 2012, 23:30:
Kära "Kumla campare"!
Är ett ifrågasättande som baseras på okunnighet verkligen rättssäkert?
Finns tyvärr en massa medborgare i samhället som inte "vill förstå" och älskar att "anmäla allt och alla" om de får möjligt...
Vore ju jättebra om mina barn fick möjlighet att gå på en kvalitativt medveten friskola här i Kumla.

Till "F.d. lärare i Kumla:
Lycka till med ditt nya jobb där du får en lön som står i paritet med ditt jobb. Synd att du slutade...
Kumla campare skrev den 29 Jul 2012, 23:03:
Kära fd lärare, var du glad att du fått ett nytt jobb utanför skolan och 10.000 kr extra i plånboken. Nu slipper du ju alla jobbiga föräldrar som förpestar livet för dig. Tänk att de inte kan hålla sig i skinnet, annat var det förr när både elever och föräldrar fick stå med mössan i händerna och böja på nacken inför läraren. Rättssäkerhet för eleverna, vilket skitsnack. De där jädra lagstiftarna och forskarna, vad vet de på en skala?

Du och andra lärare som sagt upp sig från Kumla får väl starta en friskola. Eller vänta, de måste ju också följa gällande styrdokument. Skit också. :)
Viktoria H skrev den 28 Jul 2012, 13:15:
Katarina!
Kommentera gärna nedanstående siffror. Kumla är en rik kommun påstår ju du.

"Kumla utmärker sig också när det gäller lärartäthet, då man inte når upp till rikssnittet. Förra året fanns 7,6 lärare per hundra elever, medan rikssnittet ligger på 8,3 och ännu högre i Örebro län med 8,6.
– Det här är politiskt, det beror på hur politikerna bestämmer sig för att fördela skolans budget, säger Mait Walderlo."
(Från dagens Nerikes Allehanda 28/7-12)
F.d. lärare i Kumla skrev den 28 Jul 2012, 00:38:
Vad ska man säga? Jag har jobbat som lärare i tio år och jag älskar/älskade det jobbet. Men jag slutade. Det var lite som att göra slut med sin första flickvän. Men just nu vill jag inte tillbaka. Vad kan det bero på? Jag vill inte bli misstrodd. Jag vill att rektorer och skolpolitiker m.fl. ska utgå från att jag är ett proffs tills motsatsen bevisats. Nu är utgångsläget väldigt mycket att något är fel om inte motsatsen bevisats. Detta leder till en situation som påminner om Josef K:s i Processen. Man ska dokumentera allt man gör, så att man kan bevisa att inget felaktigt har skett. Det finns ingen tydlig anklagelse, så för att föregripa en potentiell anklagelse (vilken som helst) så måste man visa att man aldrig gjort något fel. Det ska skrivas pedagogiska planeringar, trots att alla vet att undervisning inte kan följa en planering. Den måste kontinuerligt planeras och planeras om utifrån förutsättningar. Lik förbaskat ska det lämnas in ett litet papper som beskriver något som i själva verket inte kommer att inträffa.

Sedan ska alla kunskapsresultat dokumenteras på sådant sätt att andra kan ta del av den – inte ändamålsenligt – dvs. så att jag kan hålla reda på vad eleven kan och kan tala om det för eleven – utan så att vem som helst kan läsa och förstå det. Dessutom är betygs- och uppföljningstrycket så stort att man får lägga på tok för mycket tid på att försäkra sig om att man tar upp alla föreskrivna mål och allt innehåll och att alla betygskriterier används vid bedömningen (för man kan inte missa någon del för då får eleven F). Detta går ut över friheten i arbetet. Det går ut över medinflytandet och gör lärarjobbet mer till ett kamrersjobb än till ett pedagogiskt arbete.

Sedan ska åtgärdsprogram upprättas och möten hållas. Att det tar tid och fokus från själva åtgärderna verkar ingen tänkt på. Det är viktigare med pappren än det man gör. Om ingen planering finns, om resultaten bara finns i mina anteckningar om inga åtgärdsprogram upprättas då har inte undervisningen planerats, inga resultat uppvisats och inga åtgärder vidtagits – för det finns ingen tillit. Ingen verkar längre räkna med att någon lärare kan vara samvetsgrann, engagerad och ansvarsfull. Alla är skyldiga till motsatsen bevisats.

Och till och med när alla planer är skrivna och alla lektioner, prov, bedömningsformer och omdömen gjorda och dokumenterade, kommunicerade och förankrade – enligt konstens alla regler och i enlighet med alla bestämmelser – så ringer ändå någon förälder (som aldrig kommit på utvecklingssamtal och som inte har en aning om all denna myckna dokumentation och allt detta monumentala arbete) och klagar och river upp himmel och jord över att deras barn “bara” fått Godkänt som betyg. I dessa lägen har du inget stöd att vänta från din rektor. Det spelar ingen roll hur mycket du dokumenterat, hur bra utvärderingar du har och hur engagerad du är. Du får inget stöd utan får ensam ta smällen och får på sena kvällstimmar sitta i timmar med föräldern och tålmodigt förklara vad betyget beror på. De litar förstås inte heller på dig som lärare. Det spelar ingen roll att eleven sagt att man är “bästa läraren” – de vet ju, de har ju läst i tidningen, att alla lärare är inkompetenta.

Trivs mycket bra på mitt nya jobb som också ger mig 10000kr mer i plånboken varje månad.
Skattebetalare skrev den 27 Jul 2012, 23:37:
Denna fortsatta nedmontering av Kumlas skolor kan inte fortgå!
Det här börjar ju likna barnmisshandel...
Viktoria H skrev den 27 Jul 2012, 12:35:
En uppgift kan anses försvarlig att lämna, om den har högt allmänintresse. S.k. offentliga personer, som genom att ha förtroendeuppdrag eller vara kända på annat sätt har ett högt allmänintresse, får ofta finna sig i att utsättas för granskning och kritik på ett sätt som okända personer inte behöver finna sig i.
marre skrev den 27 Jul 2012, 11:19:
håller med litzen,gärna hård debatt,men skippa personangrepp som inte rör själva sakfrågan.man kan ju försöka tänka på att även fackombud,politiker,tjänstemän oavsett partifärg har barn partners osv,som kan bli starkt kränkta
Insikt skrev den 27 Jul 2012, 00:23:
Jag har då verkligen inte förtalat någon, bara sagt att det finns flera bilder av LR:s ordförande. För övrigt är jag inte socialdemokrat utan röstar på M.
Lars Litzén skrev den 27 Jul 2012, 00:06:
Debatt och kommentarer i viktiga frågor som denna om Kumlas skolverksamhet är självklart mycket bra. En av de största fördelarna med Internet är att våra möjligheter att ge våra åsikter till känna har ökat.
Kumlanytts kommentarsfält kan användas anonymt för att reagera, komma med förslag, debattera och helt enkelt lufta missnöje utan förhandscensur.
Men det innebär också att man BORDE ta vissa hänsyn när man skriver. Råskälla på förtroendevalda namngivna lokalpolitiker är enkelt att göra anonymt men inte särskilt konstruktivt.
Jag önskar att vissa kommentatorer tänker ett varv till innan de klickar iväg ett antal hätska rader.
För övrigt anser jag att denna skoldebatt har flera intressanta och välformulerade inlägg och anar att den kommer att fortsätta.
Paragrafen skrev den 26 Jul 2012, 23:45:
"Insikt"!
Fråga gärna Dan-Åke Moberg om det.

Du vet väl också vad "förtal" är för något hoppas jag...
Gnällspik skrev den 26 Jul 2012, 22:52:
Lars Litzén Tack för att Kumlanytt finns och att folk kan vädra sina åsikter här. inte alla som har förmågan/ orken att stå i en talarstol i fullmäktige. Här finns Kumlabornas ord.. och massans mening. Ni gör en samhällsinsats på Kumlanytt. Tack..!!
Realist skrev den 26 Jul 2012, 22:32:
Insikt: Att ”få ändring på saker” är en historisk metodik som folket alltid förespråkat – i alla tider.

Folket reser sig mot diktaturer. Folket reser sig mot orättvisor.

I ett demokratiskt samhälle tillhör politiska missförhållanden ovanligheterna. Men de förekommer. Frågeställningen handlar som bekant om våra barn. Vår framtid. Folket står starkt enade i frågan.

I er egen förträfflighet tror ni fortfarande att storhetsvansinnets politik är ett recept på att föra en vinnande strategi. Dessvärre har ni redan förlorat nästa val.

Insikt är ett annat begrepp på vad vi ser, känner och upplever.
Kan tänkas att ni socialdemokrater känner hur snaran dras åt. Och det ska ni göra – för vi har fått nog.

Folket har alltid segrat och kommer även att göra det i Kumla.
Insikt skrev den 26 Jul 2012, 21:22:
Paragrafen: rättfärdigar det att man skriker, svär hotar och lever rövare? Är det ett bra sätt att få ändring på saker"
Fröken Höger skrev den 26 Jul 2012, 20:19:
Vilken tur att detta öppna internetforum finns. Tack Lars! :)

Socialdemokraterna i Kumla tror tyvärr i sin enfald att deras löjliga propagandaskrifter, snicksnack, rökridåer och rundprat ska lugna kommuninnevånarna.
Vilken tabbe!!
OMVÄND skrev den 26 Jul 2012, 18:09:
MOBERG o Lennart Eriksson som varit fackombud, blev omvända över en natt.
Ja tänk vad gnidenheten kan åstakomma
Sen går man med i majtåget o propagerar
för facket. FY F-N
Paragrafen skrev den 26 Jul 2012, 18:04:
"Insikt" (15:03)
Mitt inlägg (17:46) är i högsta grad också riktat till dig!
Paragrafen skrev den 26 Jul 2012, 17:46:
"Äntligen!" någon som inte alls har kunskap, insikt eller förståelse i hur det verkligen ligger till och fungerar!

Nu är det ju så att det var arbetsgivaren som sade upp det lokala samverkansavtalet med Lärarnas Riksförbund för snart ett halvår sedan. Detta på initiativ av kommundirektör Annika Hallberg.
Inte tvärtom!

Vidare finns det ju en anledning till att AML, MBL och Skollagen mm skall följas. Detta för arbetstagarnas och elevernas arbetsmiljö och möjligheten till arbetstagarens medbestämmande på arbetsplatsen.
Om nu någon facklig organisation agerar hårdfört i olika specifika delar så beror ju detta på något (se ovanstående). D v s det kan vara så att arbetsgivaren inte följer gällande lagar och bestämmelser eller försöker forcera fram olika beslut mm.

Hänger du med eller ska jag förklara för dig mer ingående?
Tina Kling Westerlind skrev den 26 Jul 2012, 17:15:
Jag kan tillägga i diskussionen om löner att om man blir tilldelad kumlas pedagogisk pris så får man med hjälp av facket (Per. Lf) tillbringa en hel sommar med att få en löneökning på 750:- S.S på lönekontoret svarade mig när jag ringde att de var nöjda med att vara en låglönekommun. När jag fråga om låg lön gick före kompetens svara hon JA. När jag börja i Kumla fick jag gå net 1500:- i lön har ännu inte kommit upp i närheten av detta på 3 år...
Miss Handlad skrev den 26 Jul 2012, 15:19:
Så ”Äntligen!” lever så fullkomligt i sin egen förträfflighet i övertygelsen, att personen i fråga är orsaken till allt ont på Vialund och att denne inte kan kommunicera på ett normalt sätt.

Låter väldigt likt styrande socialdemokratiska politiker i vår kommun.

Insikt: ”Inte så mycket sammanblandningen av roller.”

Du menar så som familjerna Moberg, Eriksson och Hansson (som nämns längre ner, även kallad Kumla Industri).

Men misströsta inte. Om drygt 2 år finns det andra som styr.
Per Hellström skrev den 26 Jul 2012, 15:12:
De siffror som redovisas gäller antalet lediga tjänster mellan januari-juni 2012 i Kumla kommun . Jämfört med samma period 2011 har antalet lediga tjänster ökar med 122% i Kumla vilket är en av de högsta sifforna i riket. Vi vet att många lärare och rektorer lämnar Kumla pga ett lågt löneläge, en stor misstro mot den politiska ledningens sätt att leda kommunens utbildning, en låg lärartäthet och en ökad centralisering där toppstyrning just nu verkar vara den rådande ledningsfilosofin i Kumla. Ansvariga politiker i Kumla måste ta de här frågorna på allvar och inte alltid, och i samma tonart, vifta bort det som händer. Gång på gång, år efter år försöker vi påtala problemen för de ansvariga men utbildning är tydligen inte en viktig fråga. Vi hade hoppats på en kursändring men traditionens makt verkar vara stor. Ska Kumla klara de kommande årens lärarrekrytering måste någon av de ansvariga politikerna våga ta utbildningsfrågorna på allvar. Just nu är det ett mycket bekymmersamt läge!
Per Hellström, Lärarförbundet
Insikt skrev den 26 Jul 2012, 15:03:
Örjan är då verkligen inte Guds bästa barn. Det har funnits många som varit livrädda för honom, både på kommunen och bland kollegor. Sen kanske han har haft rätt i att bli arg ibland. Det blir nog i alla fall lättare för hans fru nu. Inte så mycket sammanblandningen av roller.
Äntligen! skrev den 26 Jul 2012, 14:12:
>>Miss Handel; Jag är på inget sätt en del av S i Kumla, men är en av flera tjänstemän (anställda av kommunen) som "drabbats" av denna persons oförmåga att kommunicera på ett normalt sätt.

Se till att rösta fram de politiker ni önskar ha i Kumla. Tror tyvärr inte ni kan ändra inställning hos de som styr idag...

Lycka till!
Tildas mamma skrev den 26 Jul 2012, 13:24:
Mitt barns rektor bara försvann. Det fick vi reda på under skolavslutningsveckan. Varför? Det har vi inte begripligt.
Orättvisa löner skrev den 26 Jul 2012, 12:56:
Det finns kompetenta lärare som slutat pga av att män prioriterats i lön och kvinnor nonchalerats. Orättvisa och inga svar, oss veterligen, har besvarats på de frågor som har ställts.
Undrande och frågande skattebetalare skrev den 26 Jul 2012, 12:18:
"Löner och andra andra anställningsvillkor är något som ständigt måste jobbas med, för att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare. Där ingår även inflytande och delaktighet på sin arbetsplats, där vet jag att många inte är nöjda och därför har vi socialdemokrater tydligt sagt att det är en viktig fråga att jobba med i alla led i kommunen." (Ur Katarina Hanssons svar.)


Kommentar (frågor) på ovanstående:

1. Ökad undervisningstid per lärare:
Hur kommer det sig att rektorerna (de som inte sagt upp sig) på Skogstorp, Vialund och Kumlaby fick till uppgift om att lägga ut c:a 300 minuter mer undervisningstid per vecka per lärare? D v s lärarna blir färre och de kvarvarande får fler undervisningsgrupper med allt vad det innebär. Alltså inte mer undervisningstid per elev. Detta leder väl per automatik till minskad kvalitet?

2. Påverkan på sin arbetsplats:
T ex vid ombyggnationen av Kumlaby skola så "försvann" lärarnas inlämnade tankar, idéer och synpunkter och ritningar på hur skolan skulle se ut för bästa pedagogiska upplägg. Det fanns redan innan en plan och ritning (skapad av självutnämnda experter?) på hur skolan skulle se ut. Skendemokrati kallas väl det?

3. Löneökningar:
Hur kommer det sig att "löneökningarna" i Kumla inte ens eller precis täcker landets inflation. Den reella löneökningen i Kumla har alltså i över 15 år alltså varit lika med 0 för lärarna?

Tacksam för ett sakligt svar på mina frågor.
Skarpt läge skrev den 26 Jul 2012, 11:53:
Katarina HanssoB

"Med detta vill ja å det starkaste dementera att det är 60 vakanta lärartjänster i kommunen."

Är det "ja" eller "jag", Katarina?

Eller är det en helgardering?

"g" ligger långt från "mellanslag" på tangentbordet.

Vad beträffande lärarlöner, så bestämmer marknaden dessa.

Har du tagit med någon icke kommunal skola i din jämförelse?
Undrar skrev den 26 Jul 2012, 11:00:
Kommer det att finnas en rektor på Fylsta när höstterminen börjar?
Miss Handel skrev den 26 Jul 2012, 10:46:
Äntligen!: Du är naiv och med största sannolikhet även med den socialdemokratiska vänskapskorrumperade klanen, som här öppet och tydligt visar sitt förakt för den enskilda människan som kämpade för skolan – det vill säga; för barnen!

Att Örjan slutar sin tjänst är en stor lättnad för alla i den socialdemokratiska diktaturen.

Kan vara en tanke som är alarmerande, att Kumlasossarna de facto bedriver grupptrakasserier mot våra barn genom att vansköta skola så illa. Kan det vara samma sak som att misshandla barn?

Rösta bort dessa inkompetenta profithungriga utsugare 2014!
Katarina Hansson, socialdemokrat skrev den 26 Jul 2012, 10:42:
Hej på er allihop!
Att jag dröjt med svaret handlar varken om lathet eller ointresse från min sida, det handlar om att jag ville få fram korrekta siffror och med det har jag fått hjälp av personalkontoret. Just nu annonseras 11 lärartjänster, då är det både tillsvidare- och visstidsanställningar. I juni som är en månad då de flesta kommuner söker efter personal, så fanns 26 annonser även dess gällde både tillsvidare- och visstidsanställningar. Med detta vill ja å det starkaste dementera att det är 60 vakanta lärartjänster i kommunen.
När det gäller lärarlönerna och gör en jämförelse med Örebro, Hallsberg och Laxå, gällande lärare i tidigare år. Då ligger Kumlas löner i snitt 533 kr/månaden under dem. Jämför vi oss istället med Askersund och Degerfors så ligger de i snitt 2 209 kr/ månad över oss. Det kan bero på många olika saker, men en som de själva lyfter är att de har en äldre lärarkår som har en högre lön. Vi har haft många lärare som gått i pension och därför har vi rekryterat nyutexaminerade lärare som därmed har en lägre lön än en lärare med många år i yrket. Löner och andra andra anställningsvillkor är något som ständigt måste jobbas med, för att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare. Där ingår även inflytande och delaktighet på sin arbetsplats, där vet jag att många inte är nöjda och därför har vi socialdemokrater tydligt sagt att det är en viktig fråga att jobba med i alla led i kommunen. Jag tycker att det är bra att ni har funderingar om kommunens verksamhet, och ni är alltid välkomna att höra av er. Både anonymt men givetvis även "personligen", via detta media eller direkt till mig på e-post som finns på kumla.se (den här platsen tillåter inte att jag lägger med min e-post adress).
LA skrev den 26 Jul 2012, 09:56:
(8:44) Är det MAIT du kallar för skolledning?
Äntligen! skrev den 26 Jul 2012, 08:44:
Det är lätt att blanda ihop äpplen och päron.
Hur Kumla driver sin skolpolitik finns många synpunkter på fortfarande, det ser vi med tydlighet i inläggen här. Jag kan hålla med i mycket...
MEN att Örjan slutar sin tjänst är en stor lättnad för alla som försöker utveckla Kumlas skolor. Inte minst skolledningen på Vialund som nu kan få möjlighet att samarbeta med facken för att bygga upp skolan till den verksamhet som man vill bedriva. Jag må vara naiv men jag hoppas och tror att någon lärare i LR tar över rollen som facklig förhandlare, och gör det på ett mänskligt sätt. OM någon vågar?
dissar skrev den 26 Jul 2012, 01:42:
ahahah... snacka om att sossarna är ägda... alla snackar om detta i kumla nu.. :)
Arbetare skrev den 26 Jul 2012, 01:28:
På semestern har jag tid att läsa nyheter. För Hansson passar det sig inte att svara på varför så många lärarjobb är lediga. Så beter sig överheten! Fy fan!
Micke skrev den 26 Jul 2012, 01:27:
En lärare med 10-15 års tjänstgöring i Kumla har 22-25000 kr i månaden (före skatt).
Givetvis blir det svårt att rekrytera duktiga lärare med dessa löner. Våra barn blir förlorare även här.
Hur tänker de styrande socialdemokraterna i Kumla göra lärarjobben attraktiva?
Beträffande skolsituationen i Kumla. skrev den 26 Jul 2012, 00:17:
S)löner är väldigt intressanta att diskutera, de upprör väldigt många av oss medborgare i Kumla kommun av olika orsaker, det vet vi. Men här är det skolpolitiken vi ska sätta fokus på i denna debatt. Nu har vi kommit in på ett sidospår där man väljer att diskutera (S) politikernas löner vilket kanske inte är vad som var meningen här från början. Nu kommer debatten in på en helt annan bana och skolpolitiken blir nu en sekundär fråga att debattera. Det kanske är bra om man håller sig till ämnet och försöker att sätta fokus på vår skola, våra barn och lärarnas situation där vi försöker få svar från (S) styret angående frågan skolpolitik och hur de skall lösa den, för det är det som är intressant i detta nu.
Patetiskt skrev den 25 Jul 2012, 23:07:
Tack för upplysningen Charbel Hassan. Då förstår vi.
Handlar om att gifta in sig i Kumlas socialdemokratiska inavel. Då blir man ekonomiskt oberoende och kan i det närmaste, hur som helst.
Längre ner, hade sosseklanen för en gång skull ett tarvligt försök till att försöka med något.

Så låt oss skattebetalare som finansierar familjernas löner, nyttja offentlig handling.

Dan-Åke Moberg (S) 964 848 kr
Mårten Blomqvist (S) 852 242 kr
Annica Eriksson (S) 710 837 kr

Avser år 2010 års inkomst (källa: infotorg.se)
Löneökningarna varierar mellan ca 40-150TKR / per år
En del har som bekant inträffat sedan 2010.
Även med löntagare som inte finns på listan ovan.

Frågan om vad fam. M-berg, E-son och H-son tjänar tillsammans, lämnar vi över till de som vill gräva.
Viktoria H skrev den 25 Jul 2012, 21:59:
Katarina!
Det finns bara 13 lärarvakanser på Kumla kommuns hemsida just nu.
Varför är de övriga 47 tjänsterna inte upplagda på hemsidan?
Charbel Hassan skrev den 25 Jul 2012, 20:53:
Har man mellan 50-90 000 kr i månaden av skattebetalarnas pengar så behöver man tydligen inte svara på kommuninnevånarnas synpunkter och åsikter. Lönenivån beror givetvis på vilken lokal socialdemokratisk svågerpolitiksvald plats man innehar.
Patetiskt skrev den 25 Jul 2012, 20:04:
Sosseklanen ligger tydligen lågt i att besvara frågan varför:

Mer än SEXTIO lärartjänster är vakanta i Kumla och att detta mörkas av socialdemokraterna för att inte skapa panik.

Det är väl Katarinas skyldighet som folkvald (S)-politiker att besvara frågeställningen som medborgarna vill ha svar på?

Det är väl vad hon har betalt för, av sina skattefinansierade inkomster?
Greger Johansson skrev den 25 Jul 2012, 15:29:
Bra jobbat kära socialdemokrater i Kumla! (ironi)
Inte nog med att NI sagt upp samverkansavtalet med facket. Vilket leder till att allt tar minst dubbelt så lång tid besluta om. Nu har NI fått kommunombudet att sluta också. Detta leder bara till ännu mera strul då allt kommer behövas MBL-förhandlas av regionsombudet.
Bra jobbat som sagt... (ironi igen)
"Katarina HanssoB"!

Har också hört från olika oberoende källor att mer än 60 lärartjänster är vakanta i Kumla och att detta mörkas av socialdemokraterna för att inte skapa panik.

Orsaken lär som sagt vara att dessa lärare sökt jobb i andra kommuner där de får bättre arbetsvillkor och bättre lön.

Stämmer detta verkligen??

Hur kommer du/ni inom (S) att lösa detta, Katarina?
Hilde. J skrev den 25 Jul 2012, 11:30:
Nu behövs kommunikation. På Vialund hade förrförre rektorn behövt hjälp men fick gå på knäna. Sedan tillsattes en konsult med hundratusen i månaden och skolan gick ner mot botten i stället för att lyftas. Missnöjet varit stort, inga frågor besvarade som några få har drivit, i lugn anda, men nonchalerats totalt, det gäller även barn- och utbildningsnämnden. Eleverna verkar inte egentligen betyda något i sammanhanget, verksamhet som bygger på proffession, relationer förtroenden, så många lärare på Vialund är vi som jobbat som för minst två för att uppehålla Vialundandan och alltid varit stolt över skolan och "våra" barn. Nu är det nog. Jag tänker lämna jag med och gratulerar de som gått under året före och slipper det här. En del lärare får inte vara kvar tillhösten pga av minskat elevunderlag, lärare som lovats fast tjänst men blivit lurade. Tycker man att lärare är viktiga, då ser man till att visa det, i lön rejält och i uppskattning och kommunikation. När inte ens en van facklig företrädare, med 27 år på nacken, som lagt ner sitt yrkesliv och själ i så mycket i denna kommun, ens når fram......synd och skam...för vem...ja för enskilda personer, lärare, men verkligen för eleverna på Vialund. Faller det med en människa, kanske inte, men nu har det börjat rulla rejält för lärarna har fått nog och det här kommer bli en skam för Kumla(det stod i det lilla häftet "Kumla Kommuns skola-ska bli en av landets bästa". Riv det häftet och skriv ett nytt, lev inte i det blå, world trade center byggnader, manhattanvinkling-sjöparken m.m. Dags för att se till grundverksamheten. Rektor har inte mkt att säga till om, så det du skriver Katarina, det stämmer inte alls. Det passar bra att ta hit konsulter som kostar multum..och sedan blir d än större kaos. Alla pratar runt, pratas om, när ska man börja prata med varandra och lyssna på lärare som som har professionen och värdera dem som något mycket betydelsefullt för den uppväxande ungdomen. Jag hålle rinte alla lärare bakom ryggen, o nej, alla ska kunna prövas, i vilket yrke det än gäller. Men det verkar inte gälla stadshuset, bara att titta på web m möten fr kommunfullmäktige, trohet mot ledarskapet-framför allt, till vilket pris som helst. Vara ledare har sina sidor. Ledare som ärligt vill kommunicera, det är det Kumla behöver. Då får man med sig sin personal med.
Skarpt läge skrev den 25 Jul 2012, 06:06:
Bäste Katarina Hansson,

Det florerar rykten om att mer än 60 (sextio) lärartjänster är vakanta i Kumla!!

Det ryktas även om att ni socialdemokrater som styr kommunen, mörkar den akuta situationen för att inte skapa panik.

Orsaken beror på att lärarna sökt jobb i andra kommuner, där de får ändamålsenliga arbetsvillkor jämte betydligt bättre lön.

Vad har du att säga om detta?

Hur kommer du/ni inom (S) att lösa detta, Katarina?
Blir kraftigt illamående av detta maktmissbruk som socialdemokraterna i Kumla håller på med!

Ber alla boende i Kumla att rösta bort dessa inkompetenta personer till nästa val. Detta för alla våra barns skull.
Beträffande skolsituationen i Kumla. skrev den 24 Jul 2012, 21:38:
Skolan är en av de viktigaste kärnverksamheter som måste fungera i vårt samhälle, vår framtid bygger på utbildning, kunskap och arbete. Här har politikerna (S) ett mycket viktigt ansvar att ta, de måste vara lyhörda och aktivt agera för en sammansatt och målinriktad skola och skapa bästa förutsättningar för att nå målsättningen för en kreativ trygg utveckling i kommunen, nu och i framtiden, det är här och nu som framtiden avgörs, hur politikerna (S) förvaltar sitt styre och sitt engagemang inom skolan är av största betydelse.

Det är lätt för politikerna (S) att bara fokusera på det som är av arten “roligt” och enbart skapa monument för sin egen skull. För medborgarna i kommunen är inte monumenten eftersträvansvärt, det är av ringa betydelse, det som ligger varmast om hjärtat är hur våra barn har det i skolan och hur lärarnas situation är, och vilka resurser som ges för att utveckla skolan till en högre och bättre nivå, vad resultatet blir ligger i händerna på politikerna (S) och deras engagemang.

De styrande (S) måste se och aktivt arbeta för att skolorna skall upprätthålla en optimal standard och för det krävs att lärartätheten är uppfylld efter de behov som krävs och är ett måste för en bra arbetsmiljö och samverkan för ett bra resultat samt att ur utbildningssyfte ge eleverna det bästa tänkbara av resurser för att nå kriterierna och erhålla goda kunskaper från grundskolan för att ta sig vidare till universitet etc...

Politikernas (S) uppgift är att ge det stöd som behövs till alla involverade i skolväsendet, att satsa på alla plan. Att ignorera det som är “tråkigt” genom att bygga monument är måhända för politikerna (S) ett sätt att fly från det som är nödvändigt och akut och politikerna tycks anse att det är alldeles för obekvämt att ta itu med en så stor fråga som skolan men det är en av de allra viktigaste frågorna de måstet lösa omedelbart.
Situationen är mycket allvarlig när larmrapporter om skolan hela tiden är aktuellt.

Att inte reagera på ett missförhållande som anmälts till arbetsmiljöverket är som att stoppa huvudet i sanden. Man låter det hela gå så långt att det tillslut blir ohållbart och svårt att hantera, de resterande lärare som får bära det tyngsta lasset går under av ren frustration och utmattning för de känner inget som helst stöd från våra styrande (S) i det som bör behandlas och åtgärdas i detta nu.

Skolan är vår framtid och den avgörs här och nu!
Gnällspik skrev den 24 Jul 2012, 19:43:
Hur blev det med nya kaffestugan på kvarntorpshögen. Nu blir det väl lite pengar "över"= 1 lärartjänst i Kumlas industri...
LE skrev den 24 Jul 2012, 16:45:
16;12 Kan inte sagt det bättre själv!
Om de där propparna jobbat i industrin
hade de fått sparken, eller företaget varit i konkurs för länge sen.
Miss Handel skrev den 24 Jul 2012, 16:12:
Vad vi nedan ser, är ett renodlat exempel (ett av många) hur den socialdemokratiska vänskapskorrumperade klanen, försöker bryta ner en människa inför öppen ridå.

En människa som har varit lärare i 27 år.
En människa som är respekterad av såväl elever såsom kollegor.

”Felet” var att denne ifrågasatte (S)-styret (nedan även kallat industrin).
Maktfullkomligheten är total och vi är många som blivit drabbade av storhetsvansinnets övertramp vid försök att tillämpa yttrandefriheten.

Dags att vakna Kumla. Dags att informera de som inte läser tidningen. Dags att samtala med kollegor, grannar och vänner. Dags att agera!

Kan vara en tanke som är alarmerande, att Kumlasossarna de facto bedriver grupptrakasserier mot våra barn genom att vansköta skola så illa. Kan det vara samma sak som att misshandla barn?

Rösta bort dessa inkompetenta profithungriga utsugare 2014!
Lärare skrev den 24 Jul 2012, 14:46:
Som lärare på skolan kan jag bara instämma. . Det satsas absolut inget på våran verksamhet. Elevbehov borde vara det primära inte hur många elever som går på en skola. Varför lyssnar inte ledning och politiker på lärarna, eleverna och föräldrarna?
Måtte politikerna ändra åsikt om hur budgeten ska se ut i skolorna!
Kommunen är katastrofal arbetsgivare!!
Mer pengar till alla skolorna i kommunen!!!
Tina K Westerlind skrev den 24 Jul 2012, 13:47:
Detta är ett svar till Katarina Hansson: Eftersom staten inte längre öronmärker pengarna så beslutar ju kommunen hur de ska fördelas och därutav hur hög lärartäthet det ska vara. Enligt mig så är det ju allmänt kännt och då är jag även ny i Kommunen att satsningen på skolan ligger lågt här. Detta är min 4é kommun och den 1a som har så stora problem med budget. Jag har helt ärligt inte varit med på maken till bekymmer.

Som aktiv lärare har jag både problem med att få ämnesbudgeten att gå ihop och sedan nu när ni korrigerar lärarantalet så blir det svårare att vara nära eleverna då undervisningstiden stigit och därutav så minskar den tiden som man har runt om kring eleverna. Det är inte det att jag träffar mina elever mer utan enbart att jag träffar mer elever...

Mitt förslag på lösning är att ni höjer elevpengen så fixar vi ute på fältet resten och att ni politiker tar er en stark funderare över om ni verkligen ska nöja er med att ligga i botten/mitten av alla de olika listorna rörande skolan.

Mvh
KLING
R.B skrev den 24 Jul 2012, 13:44:
Katarina HanssoB; Det du beskriver är hur det SKA gå till. Inte hur det de facto GÅR till.
NA skrev den 24 Jul 2012, 12:52:
Nu börjar man se följderna av de tre,s
(D-Å, Katarina H, Lennart diktatorfasoner. För det måste väl finnas några vettiga personer i
VI SOCIALDEMOKRATISKA gruppen.
Men ingen törs stöta sig med dessa småpåvar, alla är rädda om sin plats.
erfarenhet kallas det skrev den 24 Jul 2012, 12:19:
En del blir så märkta av Kumlas skolor att det blir deras onda i ryggsäcken för livet, hoppas dina barn slipper det Katarina Hansson.
Johanna W skrev den 24 Jul 2012, 11:55:
Katarina!
Finns det någon rektor på Kumlaby skolan när mitt barn börjar 6:an där i höst?
Kumlabo (ev. snart avflyttad) skrev den 24 Jul 2012, 11:37:
"Katarina HanssoB"!
Som enkel akademiker (civilekonom) kan jag direkt utläsa att Kumla kommuns (industris) "nyckeltal" är på tok för lågt (d v s det går för många elever per lärare). Då är inte heller "barn i behov av särskild stöd" inräknat.
Har rektorerna fått årets budget ännu? I slutet på maj 2012 hade rektorerna de facto ännu inte fått årets budget! Hur är detta möjligt? Ska inte årets budget utarbetas i november året innan? Detta har väl inte gjorts de senaste tio åren? Säger tyvärr en hel del om er syn på utbildning...
Man kan inte hålla på att använda barn- och utbildningsförvaltningen som en form av budgetregulator när det inte går ihop sig på andra håll i kommunen (industrin).
Mycket dåligt!!
Du och dina sosselakejer borde skämmas...
"Arbetsmiljöverket" skrev den 24 Jul 2012, 09:05:
Efter att ha begärt att få tittat på handlingarna (via e-post) så ringde de och sa att handlingarna är hemligstämplade och det är de väl bara om det rör enskilda personer?
Mattias Jonsson skrev den 24 Jul 2012, 00:47:
Detta började inte nu det har pågått i över 15år. DÅ började skolan förfalla.
Patetiskt skrev den 24 Jul 2012, 00:45:
He he!! Sosseklanen gaddar ihop sig.
Så utomordentligt fånigt.......
Det finns alltid två sidor på ett mynt skrev den 23 Jul 2012, 23:49:
Undrar:

Ja det är den jag syftar på. Om du vill läsa vad som står i den så är den antagligen en offentlig handling hos kommunen. Eller så kontaktar du arbetsmiljöverket och ber att få ta del av handlingarna.
Katarina Hansson, socialdemokrat skrev den 23 Jul 2012, 23:41:
Så ingen av er behöver kommentera.... Så har jag sett att stavat mitt efternamn fel. N ligger nära B på tangentbordet.

//Katarina
Katarina Hanssob, socialdemokrat skrev den 23 Jul 2012, 23:36:
Jag skulle villa klargöra hur Kumla kommun arbetar med fördelningen av ekonomiska medel till skolor och förskolor.
I Kumla kommun fördelas ekonomin till samtliga skolor utifrån hur många elever som går där, utöver det så sker det en fördelning utifrån hur många barn som går på fritids. Det sker oavsett vems barn som går i skolan. Utanför denna generella fördelning så finns det en extra fördelning till de små skolenheterna och de elever som kommer hit som flyktingar. Sedan så är det rektorns uppdrag att använda de pengar som de fått för att organisera undervisningen. Det som hänt på Vialund är att antalet elever minskat, och därför minskar pengarna och organisationen ses över och förändras. Sett utifrån elevantal har Vialund haft fler lärare/elev, pga. att det inte skett någon förändring i organisationen på skolan.
Undrar skrev den 23 Jul 2012, 23:24:
Tittade på arbetsmiljöverkets hemsida. Är det 2012/22702 du menar?
Trött på maktmissbruk! skrev den 23 Jul 2012, 22:18:
Klart han blir ett hot mot de korrumperade socialdemokratiska pamp-systemet i Kumla, då han i fråga har anmält skolan.
Och då straffas han, trots att han är lärarnas företrädare.
Vi lever uppenbarligen i en kommun där galenskap tillhör vardagen, vilket de flesta blundar inför.
Och hur bra är det?
Belinda skrev den 23 Jul 2012, 21:44:
"Vialund"!
Lärare är ju kända för att vara strebers och ha hybris samt lite annan smått och gott. Vet inte vad du lider av? Är troligtvis hela checklistan...
Krossa vänskapskorruptionen skrev den 23 Jul 2012, 21:43:
* Kumlasossarna lyssnar dessvärre inte på Skolverket eller Skolinspektionen.
* I Sveriges Nordkorea gäller bara egenskapade regelverk, ministerstyre och svågerpolitik.
* Pallar du inte trycket som tjänsteman blir du genast obekväm och utköpt eller sparkad.
* (S)-politikerna kallar detta för "normal personalrotation".
* Kunskap anses vara farligt då kommuninvånarna kan börja ifrågasätta olika korkade beslut.
Saxat ut inläggen nedan: skrev den 23 Jul 2012, 21:16:
”Blir kommer tufft för Kumlas duktiga och kunniga socialdemokrater och deras undersåtar.”
”Nordkorea = Kumla kommun ??”
”Jahopp, då har mina barn förlorat ännu en jättebra lärare. Det blir nog tyvärr fler med tanke på hur socialdemokraterna sköter ekonomin i Kumla.”
”Denna kommun som skulle kunna vara en oas om det sköttes rätt. Vad gör man då i kommunen i denna svåra stund, joo köper in sej på örebro flygplats och satsar på indianerna speedway. Kumla kommuns ovilja att stötta skolan är ofattbar...”
”Stoppa Storhetsvansinnet i Kumla (facebooksida)”
”Det påstås vidare att våra politiker, och andra med inflytande har sina barn på skogstorp och att denna skola är gräddhyllan i kommunen. Sant eller icke vad vet jag. Om det nu är på detta viset har jag full förståelse för att våra styrande politiker har svårt att se förbättringsområden på skolorna bakom träden..”
”Klart att Skogstorp fick ha sina chefer kvar. Vi måste ju ha en skrytskola i kommunen, där kommunalrådsbarnen kan gå.”
”Det är de styrande i Kumla som vill stå för det "akademiska" tankearbetet (med en 8-årig grundskola i genomsnitt). Tänkande kommuninvånare är ju farliga...”
”Den styrande socialdemokratiska gruppen har snart kört hela skolkommunen i sank.
Problemet är känt sedan tidigare,kommunalråden är rädda för akademisk bildning, eftersom man själv saknar sådan,och motarbetar utbildning och bildning. Styret bör bytas ut vid valet 2014!”
”Det är vår demokratiska rätt! Upp till kamp mot svågerpolitik-sossarna i Kumla!
Nu eller aldrig!!!”
Det finns alltid två sidor på ett mynt skrev den 23 Jul 2012, 20:59:
Undrar.

Det finns en ammälan till arbetsmiljöverket om ett arbetsmiljöproblem från skolledarna, och det handlar inte om lokalerna.
Nu får allt MBL:as och AML:as då samverkansavtalet också har sagts upp av Annika Hallberg. Detta leder säkert till att alla sosseplaner i Kumla kommer granskas noga uppe i Stockholm. Bra jobbat svågerpolitiker.
Farbror Melker skrev den 23 Jul 2012, 18:39:
Ännu ett grundskott mot Kumla kommuns skolpolitik eller snarare brist på. En duglig lärare lämnar det sjunkande skeppet och fler är på väg. Rektorsflykten är känd sedan tidigare.
Den styrande socialdemokratiska gruppen har snart kört hela skolkommunen i sank.
Problemet är känt sedan tidigare,kommunalråden är rädda för akademisk bildning, eftersom man själv saknar sådan,och motarbetar utbildning och bildning. Styret bör bytas ut vid valet 2014!
Undrar skrev den 23 Jul 2012, 18:27:
Om du läst posten kan du väl säga vad det står?
Det finns alltid två sidor på ett mynt skrev den 23 Jul 2012, 16:54:
Örjan anger i artikeln att han tror att det är fler lärare som kommer att sluta. Så kanske det är, men det är nog inte omöjligt att några väljer att inte sluta på pga att han slutat. Sedan kan man ju fundera på om de skäl han anger är det egentliga skälet. Kollar man i kommunens postlista(som är offentlig) så kanske man hittar ett annat skäl.
rulle skrev den 23 Jul 2012, 16:53:
Heder åt dig Örjan som vågar sätta ner foten, och säga ifrån.Tänk om flera vågade göra samma sak.Denna omtanke med lärare och elever är något som dom på "röda" cykeln aldrig skulle yppa eller ens våga stå för.Hatten av jag bugar!
R.B skrev den 23 Jul 2012, 15:36:
Ja nu ser jag ljuset i tunneln för Vialunds del. Örjan har varit en krigare in i det sista. Han är en otroligt begåvad lärare och en lojal kollega. Något annat kan man inte säga. Känns konstigt, om han nu inte varit en bra kollega, att han har kunnat varit kvar så pass länge. Visst finns det blodsugare som håller i. Men inte så länge. Aldrig. Jag har både varit elev men även arbetat på Via när Örjan var där och jag har inget att klaga på. Nu hade inte jag förmånen att ha honom som lärare då han huserade på A medans jag var på B. Men mina vänner som hade honom hade bara goda ord att säga. Och när jag arbetade på Via, var det Örjan jag gick till om det var något jag undrade över eller behövde hjälp med. Som sagt, Örjan har varit en eldsjäl och krigat in i det sista. Så jag vill passa på att tacka DIG Örjan för din insats och önska dig lycka till med framtida uppdrag. Vill även önska lycka till de elever som ska växa och lära på Vialund. Det ser ut att behövas tyvärr.
Vialund skrev den 23 Jul 2012, 15:13:
En bra lärare är inte samma sak som en bra kollega...
Stig skrev den 23 Jul 2012, 13:13:
Varför startar ni inte ett nytt lokalt parti inför nästa val? Om nu allt är så eländigt o ni sitter inne med alla svar.
Strebern skrev den 23 Jul 2012, 11:06:
"Hasselmus"!
Det är de styrande i Kumla som vill stå för det "akademiska" tankearbetet (med en 8-årig grundskola i genomsnitt).
Tänkande kommuninvånare är ju farliga...
Hasselmus skrev den 23 Jul 2012, 11:00:
Knepigt: Det verkar ju lite paradoxalt om kommunstyret tycker att en bra medborgare är "Akademiker och höginkomsttagare". Utan skola lär det inte fyllas på med några såna i kommunen...
Elev på Via skrev den 23 Jul 2012, 10:42:
Du >Vialund<!!
Vad är det för fel i huvet på dig. :O
Örjan är en asbra lärare ju.
Köp dig ett liv va. Fjant!
Knepigt skrev den 23 Jul 2012, 09:06:
En bra medborgare i socialdemokratiska Kumla tycks vara runt 25-30 år. Akademiker och höginkomsttagare. Inga barn och inga sjukdomar. Som någon politiker uttryckte sej är inte Kumla någon kommun utan en industri. Här finns ingen plats för gamla och sjuka, som inte producerar nåt i Kumlas industri, tycks det. Lite knepigt när de flesta av oss någon gång råkar illa ut i livet, här finns inget stöd att få i Kumla industri. En kall och hård (kommun) väljer jag att kalla det ändå. Så står det på kartan och benämns i media. Alla som av något alternativ ser sej om för att flytta, har barn, kanske en äldre släkting i behov av omsorg. Gå noga igenom verksamheter (Alternativ). I Kumla, detta är ett tips, då jag lämnar kommunen själv inom kort, läs kommentarsfälten i media om människors upplevelser, före profiterande politiker som ser din plånbok före familjens behov.. I Kumlas industri.
Maj-Britt Jonsson skrev den 23 Jul 2012, 06:55:
Vi som tonårsföräldrar och skattebetalare måste säga ifrån nu!!
Det är vår demokratiska rätt!
Upp till kamp mot svågerpolitik-sossarna i Kumla!
Nu eller aldrig!!!
En likvärdig skola? Inte i Kumla. skrev den 23 Jul 2012, 01:18:
Klart att Skogstorp fick ha sina chefer kvar. Vi måste ju ha en skrytskola i kommunen, där kommunalrådsbarnen kan gå. Våran skola fick minsann byta rektor, det var ingen som frågade ens en gång. Vi vet inte än vem som kommer till hösten. Om det kommer någon alls. Beror väl på om någon vill jobba i Kumla.
Knepigt skrev den 23 Jul 2012, 01:07:
Höstterminen känns oroväckande för en del föräldrar till barn i skolan i Kumla. Nya rektorsområden där tjänster långt ifrån är tillsatta, Den enda skolan som har full teckning, vad jag förstår är Skogstorp. Med 2 rektorer, förskolechef och dessutom elevhälsa som finns stationerad på skolan. Många vårdnadshavare söker plats för sina barn där men det finns ej plats, några få platser delades ut med tombola, lotteri om jag förstått rätt. Den södra delen av skolor tycks ha hamnat i busken. Det påstås vidare att våra politiker, och andra med inflytande har sina barn på skogstorp och att denna skola är gräddhyllan i kommunen. Sant eller icke vad vet jag. Om det nu är på detta viset har jag full förståelse för att våra styrande politiker har svårt att se förbättringsområden på skolorna bakom träden..
Bävermössa skrev den 23 Jul 2012, 00:54:
Inte konstigt att snubben slutar, det som står är ju fan milt sagt.. Kidsen har ingen sOm helst respekt för de äldre, bring back aga!!!
fd viaelev skrev den 22 Jul 2012, 23:13:
Håller med dig Abu Hassan!
"Vialund" har inte alla hästar hemma.
Dessutom blir det ännu färre lärare på skolan.
Abu Hassan skrev den 22 Jul 2012, 22:37:
"Vialund"!
Hur ser kopplingsschemat ut i skallen på dig egentligen??
Du verkar inte veta något om vad fackföreningar har för uppgift i det svenska samhället.
Stackars lilla människa...
Vialund skrev den 22 Jul 2012, 17:52:
Nu kan det bli arbetsro på den här skolan.
le skrev den 21 Jul 2012, 15:02:
Ja ha,då har tant MAIT ställt till med kalabalik i en kommun till.
Som alla andra kommuner hon har haft anställning i och fått flytt från.
"Stoppa Storhetsvansinnet i Kumla" skrev den 21 Jul 2012, 13:18:
En partipolitisk, fackligt och religiöst obunden fri facebooksida för er som tycker till om vad som sker – eller inte sker i Kumla. Om du gillar sidan - visar du att du vill ha en förändring. Sprid ordet! Ständiga larmrapporter avseende Kumlas kärnverksamhet i kombination med att de styrande bygger det ena storskaliga monumentet efter det andra i konstellation med en rädsla hos medborgarna och kommunala tjänstemän att nyttja den självklara yttrandefriheten, är grunden till skapandet av denna facebooksida. Folkets sida – av folket - för folket.
Gnällspik skrev den 21 Jul 2012, 11:31:
Samma sak upprepar sej, familjer söker sej härifrån och personal i skolan lägger benen på ryggen, i rena förskräckelsen. Denna kommun som skulle kunna vara en oas om det sköttes rätt. Vad gör man då i kommunen i denna svåra stund, joo köper in sej på örebro flygplats och satsar på indianerna speedway. Kumla kommuns ovilja att stötta skolan är ofattbar...
Lena A skrev den 21 Jul 2012, 10:57:
Jahopp, då har mina barn förlorat ännu en jättebra lärare. Det blir nog tyvärr fler med tanke på hur socialdemokraterna sköter ekonomin i Kumla. Får nog lov att börja kolla runt efter andra skolor i länet till mina barn. Det här går ju inte längre...
Dr Alban skrev den 21 Jul 2012, 00:40:
Nordkorea = Kumla kommun ??
Lennart Moberg skrev den 20 Jul 2012, 22:47:
Blir kommer tufft för Kumlas duktiga och kunniga socialdemokrater och deras undersåtar.

Dags att tillsätta en liten utredande projektledare kanske?

Flertalet av Skogstorps- och Kumlaby skolas lärare går säkert i samma tankar...

Kumlanytts startsida har flyttat Välkommen in!