15 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Yxhult till sommarvila som serieledare

FOTBOLL: Yxhults IK vann den knepiga bortamatchen mot Vrestorps IF med 1-3 och tar därmed semester som serieledare i division 4. - Spelarnas vilja att sköta sig i sommar kan bli avgörande för toppstriden, säger tränare Jörgen Gustafsson inför uppehållet.

Förra omgången gick Yxhult på pumpen mot IFK Örebro, efter sju raka segrar dessförinnan. Men mot Vrestorp, som bara förlorat en match innan, hittade kumlingarna tillbaka till segerspåret.

- På förhand en tuff uppgift, dels är Vretstorp bra och erkänt väldigt starka på hemmaplan. Tror att detta är den första segern för mig  på Fredriksberg, sade Yxhults tränare  Jörgen Gustafsson.

"Spelarna får sköta sig i sommar"

Två mål av Tobias Johansson i match minut 13 och 55 såg till att Yxhult la grunden för segern.

- Tobbe fick starta trots att han bara gjort tre träningar efter en eländig skada. Men Tobbe är verkligen matchens lirare. 1-0 gör han på ett inlägg där han cykelsparkar in bollen. 2-0 kommer efter att Joakim Berglöf hittat honom med en djupledsboll.

När sen Aladdin El Fares även krutade dit 0-3 i den 81:a minuten var det kört för Vrestorparna som fick till en reducering i slutminuterna. I ett bra Yxhult delas extra plus ut till Tobias Johansson, Jim Hast och Moj Hussein.

Yxhult går nu på sommarvila och man gör det som serieledare i division 4. Laget har vunnit nio av elva matcher och toppar tabellen sex poäng före Assyriska (som dock har två matcher mindre spelade).

Därefter följer Latorp och Vrestorp nio poäng bakom Yxhult, med en match mindre spelad. Så mycket tyder på att det är Yxhult och Assyriska som gör upp om seriesegern och avancemang till division 3 under hösten.

-  Klart jag är nöjd med 27 poäng på våren. Men, det svänger fort om vi inte är på hugget i höst också. Spelarnas ansvar att hålla igång på egen hand under sommaren kan vara helt avgörande om vi ska vara med och figthas i toppen i höst med, sade Jörgen Gustafsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-06-18 11:23
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.