Yxhult firar segern mot Karlskoga. Foto: David Hedman.

Yxhult vann
mot Karlskoga

Publicerad: 29 June 2017 0:06

FOTBOLL: Yxhults IK spelade under onsdagen sin sista match i Division 3 Västra Svealand innan sommaruppehållet. Man besegrade KB Karlskoga på hemmaplan med 4-2 och tar sommarvila som fyra i serien.

Efter en trevande start på Divison 3 Västra Svealand har Yxhult gått bättre och bättre. Och i den sista omgången innan sommaruppehållet tog man en komfortabel seger mot KB Karlskoga.

En bra första halva i trean

Första målet kom efter en hörna. Yxhult hade haft fem, sex stycken på rad innan ytterbacken Ali Reda fick utdelning med en strumprullare som ställde bortaförsvaret.

KB Karlskoga hade i stort ingenting i offensiv väg i första halvlek men lyckades ändå kvittera i minut 36. det var nästan första gången man var inne i Yxhults straffområde.

Per-Åke Åström satte dit tvåan.

Yxhult gick ändå till pausvila i ledning efter att Per-Åke Åström via stolpen fått in bollen, som med liten marginal smet över mållinjen.

Jim Hast utökade till 3-1 i början av andra halvlek och Tobias Boström satte 4-1 i minut 84 innan KB Karlskoga reducerade till 4-2 i slutminuterna av matchen.