20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tai Woffinden väljer att lämna Indianerna

Tai Woffinden lämnar Indianerna efter en och en halv säsong i klubben. Foto: Anders BjörkTai Woffinden lämnar Indianerna efter en och en halv säsong i klubben. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Under måndagsförmiddagen meddelade Indianerna via sin hemsida att Tai Woffinden valt att inte fortsätta i klubben. Den brittiske världsmästaren avstår Elitserien helt.

Tai Woffinden kom till Indianerna mitt under säsongen 2018. Han lämnade då Masarna som drabbats av ekonomiska problem. I år drog Woffinden på sig en allvarlig skada, men efter ett par månaders frånvaro var han åter.

Ska bara köra i Polen

Han hann göra några matcher innan slutspelet och fanns även med i laget som åkte ut med 91-89 mot Västervik i kvartsfinal. Woffindens sista heat i Indianerna blev en sistaplats i det avgörande heat 15.

Men nu väljer han alltså att lämna Indianerna, och Elitserien.

- Jag har länge funderat på att välja bort ytterligare en liga och lägga mer fokus på GP. Förra året valde jag bort den brittiska ligan och nu vill jag prova att bara köra i Polen samt GP.

- Anledningen är att jag vill kunna hålla mig i bättre fysisk form, samt kunna behålla samma kostschema som under vinter och försäsongen. När man tävlar i många olika länder blir det mycket resdagar, vilket gör det svårt att hålla sig till ett strukturerat tränings- och kostschema, säger Woffinden.

"Indianerna första klubb jag kontaktar"

Woffinden utesluter dock inte en återkomst.

- Jag har aldrig kört i en klubb som haft sådan struktur och bra organisation som Indianerna. Om jag kommer tillbaka till Elitserien kommer Indianerna definitivt vara den första klubben jag kontaktar.

- Detta beslutet har inte varit lätt, men jag måste prova detta för att veta om det förbättrar mig som speedwayförare. Jag vill passa på att tacka klubbens ledning, fans, sponsorer och mina lagkamrater för en grymt rolig tid.

I och med Woffindens höga snitt öppnar detta upp lagbygget rejält för lagledare och sportchef Peter Johansson att få ihop Indianerna anno 2020.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-09 11:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.