Gå till innehåll
Kumla / Kultur

Kvarntorpstrappan lockar träningssugna året om, men framförallt under sommaren. Foto: Robert Gyllberg

Trappan behöver
en uppfräschning

Publicerad: 26 April 2016 14:26

Den är en av länets kändaste träningsplatser. Men Kvarntorpstrappan har blivit sliten och behöver fräschas upp. Därför vänder sig nu kommunen till privatpersoner och företag att köpa delar av trappen och även ha en virtuell annons på hemsidan Besegrattrappan.se. - Ett sätt att göra en uppryckning inför en härlig trappsäsong, säger kulturchefen Gertrud Åstrand.

Trappan upp till Kvarntorpshögen bygdes 2005 och består av 427 trappsteg och är 200 meter lång. Den byggdes som ett konstverk men har med tiden även fått ett annat värde då den är en plats dit motionärer vallfärdar för att få sin dagliga dos av motion.

Drygt 100 tränar varje dag

Men trappan har blivit slitnare med åren och är i akut behov av en uppfräschning. Kumla kommun och Konst på Hög äger trappan och kulturchef Gertrud Åstrand fastslår att man behöver snygga till trappan inför årets högsäsong.

- Det är drygt 100 personer som tränar i den varje dag och den används flitigt året runt. På sina håll och kanter har den blivit sliten av mycket användande och det är helt naturligt den behöver fräschas upp.

För att besegra trappan ska du ta dig runt tio varv på mindre än fem timmar. En sträcka på 11,155 kilometer. Foto: Robert Gyllberg

För att göra det välkomnas nu nya intressenter som vill köpa trappsteg eller delar av trappräcket. Flera av de som sedan tidigare har inskriptioner är företag som inte finns längre så plats finns.

Dessutom kan man köpa en vituell annonsplats för en hundralapp på hemsidan Besegrattrappan.se som drivs av företaget Quite Rigth vars ägare Robert Gyllberg kom på och utvecklade iden att göra trappen till en träningsplats.

- Vi behöver byta mellan tio till 20 trappsteg akut och säkert ännu fler inom kort. Trappen behöver oljas och det behöver grävas så att inte så mycket jord hamnar på trappen. Därtill behöver en del skyltar förnyas. Det är ett sätt att göra en uppryckning inför en härlig trappsäsong, förklarar Gertrud Åstrand. 

Annons

kumla