15 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Inger tipsar: Så kan växthus bli drömhus

Inger Palmstierna, hortonom och författare, ansvarar för standardverket ”Vår trädgårdsbok” liksom andra trädgårdsböcker, och ska föreläsa på Husaren.Inger Palmstierna, hortonom och författare, ansvarar för standardverket ”Vår trädgårdsbok” liksom andra trädgårdsböcker, och ska föreläsa på Husaren.

Inger Palmstierna har skrivit närmast en bibel för trädgårdsodlare och på onsdag kommer hon till Kumla och Husaren för att berätta om hur växthus kan bli drömhus.

Det är förstås Sällskapet Kumla Trädgårdsamatörer som arrangerar föreläsningen, som börjar kl 18:30 på Husaren i Folkets hus efter att föreningen haft sitt årsmöte.

Under  föreläsningen berättar Inger Palmstierna om växthusets många möjligheter med temat "Drömhus, förodling och frönytt".

Inger, som är utbildad hortonom är författare, journalist och fotograf, föreläser ofta. Hon har tillsammans med Christel Kvant  skrivit det i trädgårdskretsar välkända standardverket ”Vår trädgårdsbok” som utkom i sin första upplaga 2005 och fortfarande ges ut i nya kompletterande upplagor. Andra böcker hon skrivit är ”Träd och buskar ”, ”Rosor” och ”Det grönskande växthuset”.

Fröbytarbord

Föreläsaren kommer att prata om nya frösorter och till kvällens fröbytarbord uppmanas besökarna ta med egna fröer och byta till sig andras. 

Under kvällen säljs kaffe med hembakat bröd samt lotteri. Till föreläsningen är det fri entré för medlemmar, övriga betalar 40 kr.

Trädgårdsamatörerna samverkar med  Studiefrämjandet för arrangemanget.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-18 10:23
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.