20 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tråkig historia kan få ett lyckligt slut

De har våndats i flera år och fått avslag på avslag om att få stanna permanent i Sverige och nästan gett upp hoppet. Men under måndagen fick familjen Jabbour/Dauod plötsligt besked om att Migrationsverket tillfälligt stoppat deras tvångsutvisning, men än är inget klart, även om Fadi Jabbour glädjs åt nya beskedet. - Det var ett helt underbart samtal att få, säger Fadi Jabbour. 

Det var i måndags morse som Fadi Jabbour fick ett telefonsamtal av advokaten Tryggve Emstedt. Dennes besked var ett glädjefyllt sådant för hela familjen.

Reagerade med glädje

- Det här är kanske det bästa beslut jag nånsin gett till nån, ert utvisningsbeslut är stoppat tills vidare, sade han, berättar Fadi Jabbour.

Hur kändes det få höra det?

Det var helt underbart och vi har mycket hopp nu om att få stanna, det händer nästan aldrig att Migrationsverket ändrar sig såhär, det betyder att de inser de gjort fel.

Hur reagerade övriga familjen?

Vi var hemma i lägenheten allihopa när han ringde och Katia förstod på mig när jag började skrika av glädje, hon började gråta då. Och Marisol hoppade runt och skrek vi får stanna. 

Advokat försiktigt optimistisk

Familjens advokat Tryggve Emstedt medger att det var positivt att utvisningsbeslutet är hävt tills vidare, men han fastslår att än är ingenting klart.

- Det var positivt absolut, men det har inget med uppehållstillstånd att göra. Att beslutet om utvisning hävts beror på att jag skrev till Migrationsverket och bad dem göra så eftersom utredning om yngsta flickan pågår.

Vad innebär det här då?

- Det innebär väl att de inte kan bli hämtade just nu och att de vinner tid och ju längre de får vara i Sverige ju mer ökar deras chanser vara kvar, tiden talar för dem. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-07-06 14:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.