13 September 2019
Tipsa: 073-094 57 58

"Varför får vi inte stanna i Sverige?"

Efter sju år i Sverige har Kumlaborna Fadi Jabour, sambon Katja och parets femåriga dotter Marisol fått besked från Migrationsverket att de inom kort kommer att tvångsutvisas ur landet. Deras dröm om ett liv i Sverige är krossad. - Det känns som våra liv förstörs och vi är oroliga över vår dotter Marisols framtid, säger Fadi Jabour.

Fadi, hans sambo Katja och 5-åriga dottern Marisol har nyligen fått ett hemskt besked. Efter sju år i Sverige har Migrationsverket beslutat att de ska tvångsutvisas.

De har länge sökt uppehållstillstånd utan framgång och trots att Fadi är en framgångsrik egen företagare i Kumla utan anmärkningar i brottsregistret och att dottern Marisol levt här hela sitt liv ska de nu skickas ur landet.

Flydde hotande familj

- Jag trodde aldrig den här dagen skulle komma, att man i Sverige 2014 kan ta ett sånt idiotiskt beslut som förstör en hel skötsam familj är bortom min förmåga. Vart finns mänskligheten och det sunda förnuftet? frågar sig nära vännen Mohamad El Jawad.

Det är Mohamad som hör av sig till Kumlanytt via mail. Han är upprörd, ledsen och förtvivlad över situationen och vill att familjen får sin chans till upprättelse. 

Katja och Fadi träffades som unga i Libanon där de blev kära. Något som inte sågs med blida ögon av Katjas syriska familj som ville att hon skulle träffa en landsman och inte en libanes. Paret blev hotat till livet och då Fadi dessutom hade personliga problem i hemlandet gjorde otryggheten att de flydde mot lugnare mark.

- Libanon är ett vackert land, men stora fiskar äter små fiskar där. Jag vill leva i en demokrati där man kan få utvecklas som människa och ha en egen röst och så är det verkligen i Sverige, säger Fadi Jabour.

"Inte kunnat gjort nånting"

Han började jobba ganska omgående på en frisersalong i Örebro efter ankomsten till Sverige och 2009 köpte han sin egen Salong Diem, på Köpmangatan i Kumla som han drivit sedan dess. Katja däremot har vare sig fått arbeta, studera eller praktisera under sin tid i Sverige.

- Jag var jätteduktig student hemma och såg fram emot att börja läsa på universitet här i Sverige och försöka ta mig in i samhället, men Migrationsverket har inte tillåtit det då jag haft utvisningshot hängande över mig, jag har bara suttit hemma och inte kunnat gjort nåt, de har stulit sju år av mitt liv, säger en uppriven Katja.

Dottern Marisol föddes i Sverige och går på förskola i Malmen. Hon är ett riktigt charmtroll och stolt över att nyss fått ett eget rum och vill visa hur många böcker och dockor hon har.

I Migrationsverkets beslut om utvisning står att Marisol är registrerad som medborgare i Libanon, detta tillbakavisar dock Fadi och Katja.

- Hon är född här och har inget med Libanon att göra, åker hon dit blir hon helt papperslös och får det tufft, säger föräldrarna.

"Sverige är paradiset"

Detsamma gäller Katja - i hennes hemland Syrien råder fullt krig och dit får hon inte skickas men i Libanon kommer hon inte få uppehållstillstånd, syriska medborgare har inga som helst rättigheter där, fastslår de.

Därtill har delar av hennes familj fortfarande inte glömt att hon gick emot deras vilja och hon känner sig vettskrämd över att återvända till området.

- Vi trivs jättebra i Sverige, jag säger till mina vänner som jag pratar med från mitt gamla land att Sverige är paradiset, i Libanon  har kvinnor ingenting att säga till om, inga rättigheter, männen bestämmer allt och de hatar syriska medborgare där. Massor av syriska medborgare som kommer hit får ju uppehållstillstånd, men inte jag som varit här så länge och skött mig, varför? frågar hon sig.

Utvisningshotet har hängt över dem flera år men de har ändå trott och hoppats att det ska lösa sig, att framtiden finns i Sverige. Men nu ser det mörkt ut. Beslutet om utvisning damp ner i brevlådan i dagarna.

Kan hämtas när som helst

Där står att läsa att Migrationsverket lämnat över ärendet till Polismyndigheten och Gränspolisen, som kan komma och hämta familjen när som helst, ingen datum finns angivet.

- Det kom som en chock, de säger att vi har ej rätt till uppehållstillstånd, skydd eller asyl längre och att det inte finns någon hotbild mot oss. Det spelar ingen roll att vi bott här så länge, att jag betalar hög skatt, helt saknar anmärkningar, driver ett eget företag och trivs i Sverige, säger Fadi.

- Jobbigast känns det för Marisols skull. Hon har alltid bott i Sverige, kan ingen arabiska och livet i Libanon är inte bra.

Familjen bor i en lägenhet ovanför frisersalongen, delar av intäkterna som Fadi fått in från sin salong har han skickat hem till sin familj och även till Katjas familj som har det knapert.

"Migrationsverket ett skämt"

Mohamad El Jawad, familjens bästa vän sedan många år, är lika ledsen över beslutet och skräder inte orden.

- Jag trodde aldrig den här dagen skulle komma. Jag har varit med sen Marisol föddes, hon känns som min egen dotter. Att 2014 i Sverige kunna ta ett sånt idiotiskt beslut som förstör en hel skötsam familj är bortom min förmåga! Var har mänskligheten och det sunda förnuftet tagit vägen? Jag är helt knäckt!

- Jag skulle kunna säga upp mitt eget medborgarskap för den här familjen. Det  är pinsamt, jag tycker Migrationsverket är ett stort skämt!

Om familjen utvisas är de rädda för att de kommer splittras, inte kunna vara på samma ställe. De försöker vara starka, men uppgivenheten och ledsamheten lyser ändå igenom. Tror de på ett mirakel, tror de att de trots allt kan få stanna i landet de vill leva i?

- Jag hoppas det säger Fadi, jag hoppas verkligen det kan lösa sig på nåt sätt, det känns inte rättvist annars.

- Jag har förlorat hoppet, Migrationsverket har tagit sitt beslut och de vill inte ha oss kvar trots vi bara vill leva ett stillsamt liv här,  säger Katja.

Upprop på Facebook

Vännen Mohamad har dock inte gett upp. Han har startat ett upprop på Facebook som efter bara ett par dagar har delats över 100 gånger,  fått 450 namnunderskrifter och närmare 1 000 likes och många kommentarer som stödjer familjen. Några exempel:

"Skicka inte ut en skötsam och hårt arbetande familj som verkligen gör rätt för sig i vårt samhälle. Tänk om Sverige, detta är ju pinsamt!!"

"Det är omoraliskt av migrationsverket och eventuellt polisen som inte ens tänker på en familj som redan har etablerat sig i Sverige!"

"Helt jävla sjukt! Den här mannen har jobbat och drivit eget sedan dag ett han kom till Sverige, stått på egna ben och betalat skatt. Han och hans familj har varit bra för Sverige och lilla samhället Kumla." 

Hans-Eric Hägg
Låt familjen få stanna i Sverige!!!
2014-04-17 6:35
Mohamad El-jawad
Pinsamt Sverige 2014, Pinsamt Migrationsverket ! Självaste Jimmie Åkesson hade nog velat ha kvar den här familjen ! Fan visa nu att det LÖNAR sig att SKÖTA SIG & JOBBA !
2014-04-17 7:06
Mats C
Vart på facebook finns denna upprop? Visste inte om detta att min frisör och familj hotas av utvisning och jag ställer självklart upp för honom och hans familj som är ett föredöme för nyanlända!! Första gången jag ställer upp på sådant upprop för detta är fel beslut!!!
2014-04-17 7:19
Håkan Sandberg
Men vad i H-vete? Rör inte min frisör! Inte hans familj heller. Det här var det sjukaste jag har hört. Så här får det inte vara.
2014-04-17 8:55
Ej rasist
Migrationsverket har förstås ett regelverk att följa när det gäller beslut om uppehållstillstånd. Om man nu följer dessa så ska man väl ändå inte få skit i media för det. Man kan inte bevilja uppehållstillstånd för att det skrivs på Facebook och andra sociala media. Jag antar att man i detta fall har någon anledning till att inte bevilja uppehållstillstånd. Att sedan en familjemedlem har arbetat och betalat skatt i Sverige är bra. Det borde alla som kommer hit och väntar på uppehållstillstånd göra.
2014-04-17 10:00
camilla olofsson
Låt familjen stanna dom är den bästa frisörerna som finns här i Kumla tycker jag dom har inte gjort en enda människa illa dom är hyvens den lilla rara familjen
2014-04-17 10:48
Sosso
Ska man verkligen utvisa en familj som visar bra ifrån sig?, blir så irriterad för att denna familj har inte gjort något, blir så ledsen för han är en hel skön människa och säkert hans dotter och tjejen också!..
2014-04-17 10:55
susanne gustafsson
låt de stanna!
2014-04-17 11:10
Douglas
http://namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=8798&fnvisa=namn Här
2014-04-17 11:14
Christina Örnebjär
Var finns barnperspektivet i det här?! Hon är ju född i Sverige, har ingen som helst anknytning till Libanon. Att låta en familj vänta i SJU ÅR på ett utvisningsbeslut är omänskligt oavsett om det "hängt över dem" hela tiden. Det är galet.
2014-04-17 11:24
Sandra
Detta är tragiskt.. Undrar hur ni kommer fram till dessa beslut?! Tragiskt rakt igenom
2014-04-17 11:26
Veronica
Skäms Sverige!!!!!! Fy fan!!!!!
2014-04-17 11:33
Teresia Åström
Helt sjukt att skicka iväg en ordningsam och arbetande familj med ett litet barn som är fött här!!!! Känner inte till något annat heller, varför förstöra den tryggheten hon har här och växt upp med här?! Så ONÖDIGT.......!!!!!
2014-04-17 12:02
Jocke
Det här var riktigt trist. Hoppas verkligen det löser sig!
2014-04-17 12:06
Agneta Andersson
Låt familjen få stanna i Sverige .
2014-04-17 12:49
Kumling!
Men för tusan! Skicka ut en familj efter 7 långa år!!! Jag förstår inte hur det kan ta 7 år att utreda om dom får stanna eller ej? Det måste väl finnas några andra att utvisa som inte har jobb eller barn här i Sverige? Ibland skäms man över att vara svensk !!
2014-04-17 12:57
Anton esak
Hur tänker ni politiker? En familje som är skötsam och har eget företag och försörjer sig själv. Och ej bidragsberoende av samhället. Ni får ni tänka om tycker jag.
2014-04-17 13:09
Joakim brantvik
Låt dom stanna!!!!!!
2014-04-17 13:19
Emmely Andersson
Varför ska denna familjen utvisas när dom sköter sig ? Utvisa såna som inte vill göra rätt för sig i svergie i stället !! Dom har barn som inte har medborgarskap i deras hemland och är född här van vid våra seder och våra regler lika så dom !! Detta är sjukt!!!
2014-04-17 13:29
Sara
Det är så sjukt att folk som sköter sig ska bli utvisade när det finns så mycket värre människor som bara kostar skattebetalarna pengar i fängelserna som inte blir utvisade istället...
2014-04-17 13:34
Daniel storm
Fattigdom är inte skäl nog att få bo kvar i Sverige, han sökte ju skydd pga hot mot dem, hoten är väl borta nu i hemlandet
2014-04-17 13:47
Jovan Topalovic
Det här är heeeelt sjukt! Ni borde skämmas Sverige! Skämmas! Usch! Så dåligt!!
2014-04-17 13:49
Ej Kumlabo men har hjärta ändå
OM det nu finns en anledning "EJ RASIST" varför har det då tagit sju år att hitta den. Flickan är dessutom född i Sverige och måste ju räknas som svensk. LÅT DOM STANNA!!!!!!
2014-04-17 13:52
Maud
Varför skicka hem de som etablerat sig och bidrar till vårt samhälle. Skicka tillbaka de som sitter bakom galler i stället! Låt familjen stanna!!!!
2014-04-17 14:35
Rikard Garcia
RIKTIGT DÅLIGT säger jag bara ni TÄNKER JU INTE HUR DÅLIGT MAN MÅR AV SÅNT DÄR KÄNNS DET SOM, låt denna familj stanna i Sverige. Ni skickar hem bra familjer och låter SÄMRE FAMILJER/PERSONER stanna. Han har jag klippt mej hos när jag bodde i Kumla och han är hur trevlig som helst.
2014-04-17 15:26
Patrik Josefsson
Det är så jävla dåligt! Han är ju världens bästa frisör och så jävla trevlig! Jag blir väldigt arg, han har ju verkligen kämpat för sin familj och så gör ni så här. Så JÄVLA pinsamt! LÅT FAMILJEN VARA KVAR I SVERIGE!!!!!
2014-04-17 15:51
Irene skeppner
Här ska en familj som etablerat sig i Sverige, fått barn o jobbar i egen frisörsalong utvisas efter 7 år! Skrämmande! Upp till stöd för familjen
2014-04-17 15:55
Christer
Vart är Sverige på väg man skickar hem dom som sköter sig medan dom som är kriminella får stanna. Fadi min vän jag hoppas att allt kommer att lösa sig, du är bäst.
2014-04-17 17:13
Diana iessa
Låt familjen stanna! Vart har med mänskligheten tagit vägen? Skicka hem folk som förstör och ej förtjänar att stanna här, inte en familj som fadis familj som verkligen försöker bidra till samhället. Hur många är det som kommer till Sverige och får ett jobb och dessutom startar eget företag? Så ni politiker skämms på er, fadi bidrar till att ni får era feta löner!!!
2014-04-17 17:20
David
Helt sjukt, det är säkert som "EJ RASIST" säger, men hur funkar invandrar verket igentligen, har dom bara nån checklista på sin dator dom ska pricka av?? dom har säkert ingen koll på familjen och deras verklighet! Har man bott här i sju år och har barn som är född här och dessutom driver eget o betalar skatt o sköter sig, fattar inte hur invandrarverkat kan ha någon invänding mot denna familj..
2014-04-17 17:24
Magnus Eriksson
Att vara frisör är inget asylskäl.
2014-04-17 17:41
Silvia T
Kom igen va!! Hur kan Sverige med att slänga ut en skötsam familj som har levt en del av sitt liv i detta land. Dessutom finns en söt dotter med i bilden som är född och uppvuxen i Sverige. Hur fan kan man göra detta mot en liten familj. En familj som har valt att anpassa sig till samhället! Tänk om tänk om! Det fan omänskligt att efter så många år be dom sticka härifrån trots att mannen i familjen arbetat hårt och bidragit med skatt. Han har ju inga anmärkningar, han kämpar för sin familj och gör bra ifrån sig. Jag är så trött på era jävla regler!! Kasta istället ut dem som kommit och inte vill anpassa sig till ert Land, dom som kommer och arbetar svart, kriminella, leta upp dom människorna istället och kasta ut sånt folk! Eller förresten behåll dom och se vad som händer med detta land, Sverige är redan på väg att bli ett brott och kriminellas land. Inte konstigt med tanke på att ni behåller dom som skiter i lagarna och reglerna dessutom får för milda straff när dom tex mördat och våldtagit!! FAN det är stort fel att kasta ut en skötsam familj! Tänk om ORDENTLIGT!
2014-04-17 17:47
Frank Hindström
Har dom bott så länge i Sverige så låt dom stanna här,vad fan har ni i migrationsverket ingen hyfs alls, tänk om någon skulle sparka ut er!!!'
2014-04-17 17:53
Kumlabo
Det tar för långtid att få ett besked om uppehållstillstånd. På 7 år hinner personerna komma in i samhället. Nä snabbare beslut. Förstår att det tar tid att utreda, men ett besked inom rimlig tid (6-12 mån) skulle inte skada.
2014-04-17 18:29
Jacqueline
Så fungera Sverige dom som jobbar och inte är beroende och belastning för staten nekas upphålltillsånd , men dom som är belastning ock kriminella och störda får stanna kvar .
2014-04-17 18:29
Johnny Riberg
Vart skriver man på uppropet??
2014-04-17 19:56
Maggan S
Att efter 7 år besluta att utvisa en familj som ha etablerat sig i samhället är en fruktansvärd handling! Jag skäms å Sveriges vägar! Låt familjen stanna!
2014-04-17 20:01
Robban
Vi ska kasta ut en skötsam familj som anpassat sig till det svenska samhället men vi behåller de kräk som inte kan bete sig. Är det människor eller maskiner på Migrationsverket?
2014-04-17 21:26
Lena
Helt seriöst Sverige vakna här behövs ju verkligen hjälp skicka ut den här familjen för en gångs skull gör något rätt gör ont i mig när en skötsam familjefar och hans familj bara skall kastas ut som om dom vore "skräp"
2014-04-17 22:07
sara
Skicka inte tillbaka dem, tänk på barnet .hon har det bättre i Sverige .Han äger ju eget, skicka tillbaka alla kriminella.
2014-04-18 0:10
Anonym
Det är väl inte "Sverige" som det är fel på, det är mer på det Svenska MigrationsVerket hur det fungerar. Jag antyder att deras effektivitet och beslutsamhet är inte värst god. Men om en familj har stannat här i 7 år och har jobb, ändå skall utvisas så ser det så dumt ut antyder jag. Jag förstår inte denna utvisningen, men om de hade varit här 1 månad det är det mer förståeligt men 7 år ne ne ne MigrationsVerket då borde ni redan gjort det från början.
2014-04-18 0:34
Maria
Hotbilden finns ju kvar i allra högsta grad. Hon blev kär i "fel" man precis som Fadime. I hederskulturens namn är risken stor att de blir mördade av hennes familj. Migrationsverket stoppar huvet i sanden och vägrar vilja se verkligheten. De skulle självklart fått stanna från första dagen.
2014-04-18 0:53
Alice Eshak
Det var det sjukaste jag har hört, låt familjen stanna!
2014-04-18 7:12
Alice Eshak
Låt familjen stanna i Sverige, jäkla Fredrik Reinfeldt
2014-04-18 7:21
Mattias m familj
Tycker detta är helt horribelt. 7år tänk er själva att gå o vänta. Familjen har gjort rätt, jobbar, betalar skatt, dessutom det som många (svenskar) inte mäktar med att öppna eget. Jag själv klipper mig där och alltid mot folk, trevlig stämning. Andra drägg som bara dräller runt i samhället ska få ha det bra. NEJ FY FAN MIGRATIONS VERKET. SKÄRP ER.
2014-04-18 8:04
Maria Resare
Jag kan bara hålla med de andra. Låt denna skötsamma familj stanna. Ni kan ju inte kasta ut en familj efter sju år. Ska ni nu skicka tillbaka folk måste det ju ske inom kort och inte månader och år. Det fattarni väl ssjälva att ju längre tiden går desto mer rotar sig personerna.
2014-04-18 8:08
Ej rasist.
Sluta skälla på Migrationsverket. Det är regeringen som bestämmer reglerna. Detta har jag hämtat från Migrationsverkets hemsida: Migrationsverket får sitt uppdrag från riksdag och regering, som lägger fast den svenska asyl- och migrationspolitiken. Vi arbetar alltså på uppdrag från svenska folket genom de politiker som beslutar om migrationspolitiken. Verket ska tillämpa de bestämmelser som medborgarna via landets folkvalda har bestämt ska gälla på migrationsområdet. I regleringsbrevet skriver regeringen varje år vilka mål och uppdrag som gäller och hur mycket pengar Migrationsverket får använda.
2014-04-18 8:26
Fredrik
Denna familjen tillhör Kumla punkt slut. Ni (regeringen) får inte ta dom ifrån oss.
2014-04-18 10:40
Stefan Räjert
Inte klokt, Marisol är född i Sverige, Fadi driver frisersalong och försörjer sin lilla familj. Nu efter många år har allas vårt Migrationsverk bestämt att dom ska utvisas till Libanon. Katia är från Syrien och Marisol som sagt född här, har sina vänner här och här finns allt hon känner till som femåring. Vilka underbara skäl kan Miv ha som underlag för att rycka upp och krossa den här lilla familjen med rötterna? Jag vet inte. Jag vet också att namninsamlingar är ett slött vapen, men skriver självklart på och uppmanar alla vänner att göra detsamma! Glad Påsk!
2014-04-18 10:42
jessica (libanes från södertälje)
VA FAAAAN E DETTA!!! SKÄMS SVERIGE!!!!! FAMILJENNN SKA VARA KVAR I SVERIGE!!!!!!
2014-04-18 12:58
Kumling!
Sidan på fb heter "Låt familjen stanna- Protest mot utvisningen". Skriv på och dela så dom får stanna!
2014-04-18 13:33
Armin Kumlabo
Det här är helt sjukt ju! Att bara kasta ut en skötsam och hårt arbetande familj så här! det här är tragiskt! och vi kallar oss en demokrati....
2014-04-18 13:48
Albin
Det finns så många utlänningar som inte bidrar med nånting i Sverige, många vill inte bidra och det är inte konstigt att SD får allt fler väljare. Skicka ut dem istället som inte bidrar med nåt, bara klagar, ställer till med problem och inte uppskattar hjälpen de får av Sverige!! Varför istället skicka hem en hårt arbetande familj som gör rätt för sig och med en dotter som har hela sin trygghet i Sverige? Mer sunt förnuft och mindre byråkrati tack!!
2014-04-18 15:39
Dahia Amiraslanova
Låt familjen få stanna i Sverige!!!!!!!!!!!!!!
2014-04-18 21:44
Marie-louise hannouche
Migrationsverket MÅSTE ändra sitt IDIOTISKA beslut...Hoppas på det...
2014-04-19 6:43
Abbejakob
Detta är skandal för Sverige , Kan Tobias som är migrationsverkets högsta chef förklara sig om detta Familjen har betalat skatt i 7 år i Sverige och deltagit i svenska samhället Kan de få skatten tillbaka om de utvisar till hemlandet? Jag skäms över Sverige i detta fall!!!!!!!!!!!
2014-04-19 10:28
Kjell Sköld
Ett vansinnigt beslut. När migrationsverket tar sådana beslut blir jag ledsen och förbannad och jag skäms att vara svensk när medmänniskor behandlas så orättvist. Låt familjen stanna
2014-04-19 17:56
Margaretha Garp
Låt familjen stanna! De hör hemma här och dottern är född här.
2014-04-19 20:26
kent
"de har stulit sju år av mitt liv, säger en uppriven Katja.".. Men kära vän, du har haft sju år på dig att finna ett annat land att bosätta dig i, ingen har tvingat dig att sitta i lägenheten och vänta. Din man och dotter däremot som studerar och jobbar finns det ju inte mycket att klandra över, men allt kan inte bli som man önskar häri livet, se bara vart Sverige är på väg.
2014-04-19 21:59
Gabi Hanna
Och en och en gång till visar Migrationverket leva på annan planet med annan verklighet
2014-04-20 9:52
Carina Nilsson
Otroligt sorgligt att en familj som bott o arbetat här i Sveige i så många år ska ska utvisas . Man behövet nog kolla över systemet o se till att alla som jobbar o sköter si ska få stanna. Jag hoppas att det ordnar sig för er o jag ska göra allt jag kan för att sprida detta o sänder er här massor med tankar o önskningar om att ni ska få stanna..Kramar till er
2014-04-21 22:57
zijad sirovica
Låt dem stanna .
2014-04-22 22:52
Torkel
Smart att klottra ner hela Kumla, det är ett bra sätt för att få folk att INTE vilja stödja Fadi! Skärpning.
2014-05-12 7:50
Hans-Eric Hägg
Låt familjen få stanna i Sverige!!!
2014-04-17 6:35
Mohamad El-jawad
Pinsamt Sverige 2014, Pinsamt Migrationsverket ! Självaste Jimmie Åkesson hade nog velat ha kvar den här familjen ! Fan visa nu att det LÖNAR sig att SKÖTA SIG & JOBBA !
2014-04-17 7:06
Mats C
Vart på facebook finns denna upprop? Visste inte om detta att min frisör och familj hotas av utvisning och jag ställer självklart upp för honom och hans familj som är ett föredöme för nyanlända!! Första gången jag ställer upp på sådant upprop för detta är fel beslut!!!
2014-04-17 7:19
Håkan Sandberg
Men vad i H-vete? Rör inte min frisör! Inte hans familj heller. Det här var det sjukaste jag har hört. Så här får det inte vara.
2014-04-17 8:55
Ej rasist
Migrationsverket har förstås ett regelverk att följa när det gäller beslut om uppehållstillstånd. Om man nu följer dessa så ska man väl ändå inte få skit i media för det. Man kan inte bevilja uppehållstillstånd för att det skrivs på Facebook och andra sociala media. Jag antar att man i detta fall har någon anledning till att inte bevilja uppehållstillstånd. Att sedan en familjemedlem har arbetat och betalat skatt i Sverige är bra. Det borde alla som kommer hit och väntar på uppehållstillstånd göra.
2014-04-17 10:00
camilla olofsson
Låt familjen stanna dom är den bästa frisörerna som finns här i Kumla tycker jag dom har inte gjort en enda människa illa dom är hyvens den lilla rara familjen
2014-04-17 10:48
Sosso
Ska man verkligen utvisa en familj som visar bra ifrån sig?, blir så irriterad för att denna familj har inte gjort något, blir så ledsen för han är en hel skön människa och säkert hans dotter och tjejen också!..
2014-04-17 10:55
susanne gustafsson
låt de stanna!
2014-04-17 11:10
Douglas
http://namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=8798&fnvisa=namn Här
2014-04-17 11:14
Christina Örnebjär
Var finns barnperspektivet i det här?! Hon är ju född i Sverige, har ingen som helst anknytning till Libanon. Att låta en familj vänta i SJU ÅR på ett utvisningsbeslut är omänskligt oavsett om det "hängt över dem" hela tiden. Det är galet.
2014-04-17 11:24
Sandra
Detta är tragiskt.. Undrar hur ni kommer fram till dessa beslut?! Tragiskt rakt igenom
2014-04-17 11:26
Veronica
Skäms Sverige!!!!!! Fy fan!!!!!
2014-04-17 11:33
Teresia Åström
Helt sjukt att skicka iväg en ordningsam och arbetande familj med ett litet barn som är fött här!!!! Känner inte till något annat heller, varför förstöra den tryggheten hon har här och växt upp med här?! Så ONÖDIGT.......!!!!!
2014-04-17 12:02
Jocke
Det här var riktigt trist. Hoppas verkligen det löser sig!
2014-04-17 12:06
Agneta Andersson
Låt familjen få stanna i Sverige .
2014-04-17 12:49
Kumling!
Men för tusan! Skicka ut en familj efter 7 långa år!!! Jag förstår inte hur det kan ta 7 år att utreda om dom får stanna eller ej? Det måste väl finnas några andra att utvisa som inte har jobb eller barn här i Sverige? Ibland skäms man över att vara svensk !!
2014-04-17 12:57
Anton esak
Hur tänker ni politiker? En familje som är skötsam och har eget företag och försörjer sig själv. Och ej bidragsberoende av samhället. Ni får ni tänka om tycker jag.
2014-04-17 13:09
Joakim brantvik
Låt dom stanna!!!!!!
2014-04-17 13:19
Emmely Andersson
Varför ska denna familjen utvisas när dom sköter sig ? Utvisa såna som inte vill göra rätt för sig i svergie i stället !! Dom har barn som inte har medborgarskap i deras hemland och är född här van vid våra seder och våra regler lika så dom !! Detta är sjukt!!!
2014-04-17 13:29
Sara
Det är så sjukt att folk som sköter sig ska bli utvisade när det finns så mycket värre människor som bara kostar skattebetalarna pengar i fängelserna som inte blir utvisade istället...
2014-04-17 13:34
Daniel storm
Fattigdom är inte skäl nog att få bo kvar i Sverige, han sökte ju skydd pga hot mot dem, hoten är väl borta nu i hemlandet
2014-04-17 13:47
Jovan Topalovic
Det här är heeeelt sjukt! Ni borde skämmas Sverige! Skämmas! Usch! Så dåligt!!
2014-04-17 13:49
Ej Kumlabo men har hjärta ändå
OM det nu finns en anledning "EJ RASIST" varför har det då tagit sju år att hitta den. Flickan är dessutom född i Sverige och måste ju räknas som svensk. LÅT DOM STANNA!!!!!!
2014-04-17 13:52
Maud
Varför skicka hem de som etablerat sig och bidrar till vårt samhälle. Skicka tillbaka de som sitter bakom galler i stället! Låt familjen stanna!!!!
2014-04-17 14:35
Rikard Garcia
RIKTIGT DÅLIGT säger jag bara ni TÄNKER JU INTE HUR DÅLIGT MAN MÅR AV SÅNT DÄR KÄNNS DET SOM, låt denna familj stanna i Sverige. Ni skickar hem bra familjer och låter SÄMRE FAMILJER/PERSONER stanna. Han har jag klippt mej hos när jag bodde i Kumla och han är hur trevlig som helst.
2014-04-17 15:26
Patrik Josefsson
Det är så jävla dåligt! Han är ju världens bästa frisör och så jävla trevlig! Jag blir väldigt arg, han har ju verkligen kämpat för sin familj och så gör ni så här. Så JÄVLA pinsamt! LÅT FAMILJEN VARA KVAR I SVERIGE!!!!!
2014-04-17 15:51
Irene skeppner
Här ska en familj som etablerat sig i Sverige, fått barn o jobbar i egen frisörsalong utvisas efter 7 år! Skrämmande! Upp till stöd för familjen
2014-04-17 15:55
Christer
Vart är Sverige på väg man skickar hem dom som sköter sig medan dom som är kriminella får stanna. Fadi min vän jag hoppas att allt kommer att lösa sig, du är bäst.
2014-04-17 17:13
Diana iessa
Låt familjen stanna! Vart har med mänskligheten tagit vägen? Skicka hem folk som förstör och ej förtjänar att stanna här, inte en familj som fadis familj som verkligen försöker bidra till samhället. Hur många är det som kommer till Sverige och får ett jobb och dessutom startar eget företag? Så ni politiker skämms på er, fadi bidrar till att ni får era feta löner!!!
2014-04-17 17:20
David
Helt sjukt, det är säkert som "EJ RASIST" säger, men hur funkar invandrar verket igentligen, har dom bara nån checklista på sin dator dom ska pricka av?? dom har säkert ingen koll på familjen och deras verklighet! Har man bott här i sju år och har barn som är född här och dessutom driver eget o betalar skatt o sköter sig, fattar inte hur invandrarverkat kan ha någon invänding mot denna familj..
2014-04-17 17:24
Magnus Eriksson
Att vara frisör är inget asylskäl.
2014-04-17 17:41
Silvia T
Kom igen va!! Hur kan Sverige med att slänga ut en skötsam familj som har levt en del av sitt liv i detta land. Dessutom finns en söt dotter med i bilden som är född och uppvuxen i Sverige. Hur fan kan man göra detta mot en liten familj. En familj som har valt att anpassa sig till samhället! Tänk om tänk om! Det fan omänskligt att efter så många år be dom sticka härifrån trots att mannen i familjen arbetat hårt och bidragit med skatt. Han har ju inga anmärkningar, han kämpar för sin familj och gör bra ifrån sig. Jag är så trött på era jävla regler!! Kasta istället ut dem som kommit och inte vill anpassa sig till ert Land, dom som kommer och arbetar svart, kriminella, leta upp dom människorna istället och kasta ut sånt folk! Eller förresten behåll dom och se vad som händer med detta land, Sverige är redan på väg att bli ett brott och kriminellas land. Inte konstigt med tanke på att ni behåller dom som skiter i lagarna och reglerna dessutom får för milda straff när dom tex mördat och våldtagit!! FAN det är stort fel att kasta ut en skötsam familj! Tänk om ORDENTLIGT!
2014-04-17 17:47
Frank Hindström
Har dom bott så länge i Sverige så låt dom stanna här,vad fan har ni i migrationsverket ingen hyfs alls, tänk om någon skulle sparka ut er!!!'
2014-04-17 17:53
Kumlabo
Det tar för långtid att få ett besked om uppehållstillstånd. På 7 år hinner personerna komma in i samhället. Nä snabbare beslut. Förstår att det tar tid att utreda, men ett besked inom rimlig tid (6-12 mån) skulle inte skada.
2014-04-17 18:29
Jacqueline
Så fungera Sverige dom som jobbar och inte är beroende och belastning för staten nekas upphålltillsånd , men dom som är belastning ock kriminella och störda får stanna kvar .
2014-04-17 18:29
Johnny Riberg
Vart skriver man på uppropet??
2014-04-17 19:56
Maggan S
Att efter 7 år besluta att utvisa en familj som ha etablerat sig i samhället är en fruktansvärd handling! Jag skäms å Sveriges vägar! Låt familjen stanna!
2014-04-17 20:01
Robban
Vi ska kasta ut en skötsam familj som anpassat sig till det svenska samhället men vi behåller de kräk som inte kan bete sig. Är det människor eller maskiner på Migrationsverket?
2014-04-17 21:26
Lena
Helt seriöst Sverige vakna här behövs ju verkligen hjälp skicka ut den här familjen för en gångs skull gör något rätt gör ont i mig när en skötsam familjefar och hans familj bara skall kastas ut som om dom vore "skräp"
2014-04-17 22:07
sara
Skicka inte tillbaka dem, tänk på barnet .hon har det bättre i Sverige .Han äger ju eget, skicka tillbaka alla kriminella.
2014-04-18 0:10
Anonym
Det är väl inte "Sverige" som det är fel på, det är mer på det Svenska MigrationsVerket hur det fungerar. Jag antyder att deras effektivitet och beslutsamhet är inte värst god. Men om en familj har stannat här i 7 år och har jobb, ändå skall utvisas så ser det så dumt ut antyder jag. Jag förstår inte denna utvisningen, men om de hade varit här 1 månad det är det mer förståeligt men 7 år ne ne ne MigrationsVerket då borde ni redan gjort det från början.
2014-04-18 0:34
Maria
Hotbilden finns ju kvar i allra högsta grad. Hon blev kär i "fel" man precis som Fadime. I hederskulturens namn är risken stor att de blir mördade av hennes familj. Migrationsverket stoppar huvet i sanden och vägrar vilja se verkligheten. De skulle självklart fått stanna från första dagen.
2014-04-18 0:53
Alice Eshak
Det var det sjukaste jag har hört, låt familjen stanna!
2014-04-18 7:12
Alice Eshak
Låt familjen stanna i Sverige, jäkla Fredrik Reinfeldt
2014-04-18 7:21
Mattias m familj
Tycker detta är helt horribelt. 7år tänk er själva att gå o vänta. Familjen har gjort rätt, jobbar, betalar skatt, dessutom det som många (svenskar) inte mäktar med att öppna eget. Jag själv klipper mig där och alltid mot folk, trevlig stämning. Andra drägg som bara dräller runt i samhället ska få ha det bra. NEJ FY FAN MIGRATIONS VERKET. SKÄRP ER.
2014-04-18 8:04
Maria Resare
Jag kan bara hålla med de andra. Låt denna skötsamma familj stanna. Ni kan ju inte kasta ut en familj efter sju år. Ska ni nu skicka tillbaka folk måste det ju ske inom kort och inte månader och år. Det fattarni väl ssjälva att ju längre tiden går desto mer rotar sig personerna.
2014-04-18 8:08
Ej rasist.
Sluta skälla på Migrationsverket. Det är regeringen som bestämmer reglerna. Detta har jag hämtat från Migrationsverkets hemsida: Migrationsverket får sitt uppdrag från riksdag och regering, som lägger fast den svenska asyl- och migrationspolitiken. Vi arbetar alltså på uppdrag från svenska folket genom de politiker som beslutar om migrationspolitiken. Verket ska tillämpa de bestämmelser som medborgarna via landets folkvalda har bestämt ska gälla på migrationsområdet. I regleringsbrevet skriver regeringen varje år vilka mål och uppdrag som gäller och hur mycket pengar Migrationsverket får använda.
2014-04-18 8:26
Fredrik
Denna familjen tillhör Kumla punkt slut. Ni (regeringen) får inte ta dom ifrån oss.
2014-04-18 10:40
Stefan Räjert
Inte klokt, Marisol är född i Sverige, Fadi driver frisersalong och försörjer sin lilla familj. Nu efter många år har allas vårt Migrationsverk bestämt att dom ska utvisas till Libanon. Katia är från Syrien och Marisol som sagt född här, har sina vänner här och här finns allt hon känner till som femåring. Vilka underbara skäl kan Miv ha som underlag för att rycka upp och krossa den här lilla familjen med rötterna? Jag vet inte. Jag vet också att namninsamlingar är ett slött vapen, men skriver självklart på och uppmanar alla vänner att göra detsamma! Glad Påsk!
2014-04-18 10:42
jessica (libanes från södertälje)
VA FAAAAN E DETTA!!! SKÄMS SVERIGE!!!!! FAMILJENNN SKA VARA KVAR I SVERIGE!!!!!!
2014-04-18 12:58
Kumling!
Sidan på fb heter "Låt familjen stanna- Protest mot utvisningen". Skriv på och dela så dom får stanna!
2014-04-18 13:33
Armin Kumlabo
Det här är helt sjukt ju! Att bara kasta ut en skötsam och hårt arbetande familj så här! det här är tragiskt! och vi kallar oss en demokrati....
2014-04-18 13:48
Albin
Det finns så många utlänningar som inte bidrar med nånting i Sverige, många vill inte bidra och det är inte konstigt att SD får allt fler väljare. Skicka ut dem istället som inte bidrar med nåt, bara klagar, ställer till med problem och inte uppskattar hjälpen de får av Sverige!! Varför istället skicka hem en hårt arbetande familj som gör rätt för sig och med en dotter som har hela sin trygghet i Sverige? Mer sunt förnuft och mindre byråkrati tack!!
2014-04-18 15:39
Dahia Amiraslanova
Låt familjen få stanna i Sverige!!!!!!!!!!!!!!
2014-04-18 21:44
Marie-louise hannouche
Migrationsverket MÅSTE ändra sitt IDIOTISKA beslut...Hoppas på det...
2014-04-19 6:43
Abbejakob
Detta är skandal för Sverige , Kan Tobias som är migrationsverkets högsta chef förklara sig om detta Familjen har betalat skatt i 7 år i Sverige och deltagit i svenska samhället Kan de få skatten tillbaka om de utvisar till hemlandet? Jag skäms över Sverige i detta fall!!!!!!!!!!!
2014-04-19 10:28
Kjell Sköld
Ett vansinnigt beslut. När migrationsverket tar sådana beslut blir jag ledsen och förbannad och jag skäms att vara svensk när medmänniskor behandlas så orättvist. Låt familjen stanna
2014-04-19 17:56
Margaretha Garp
Låt familjen stanna! De hör hemma här och dottern är född här.
2014-04-19 20:26
kent
"de har stulit sju år av mitt liv, säger en uppriven Katja.".. Men kära vän, du har haft sju år på dig att finna ett annat land att bosätta dig i, ingen har tvingat dig att sitta i lägenheten och vänta. Din man och dotter däremot som studerar och jobbar finns det ju inte mycket att klandra över, men allt kan inte bli som man önskar häri livet, se bara vart Sverige är på väg.
2014-04-19 21:59
Gabi Hanna
Och en och en gång till visar Migrationverket leva på annan planet med annan verklighet
2014-04-20 9:52
Carina Nilsson
Otroligt sorgligt att en familj som bott o arbetat här i Sveige i så många år ska ska utvisas . Man behövet nog kolla över systemet o se till att alla som jobbar o sköter si ska få stanna. Jag hoppas att det ordnar sig för er o jag ska göra allt jag kan för att sprida detta o sänder er här massor med tankar o önskningar om att ni ska få stanna..Kramar till er
2014-04-21 22:57
zijad sirovica
Låt dem stanna .
2014-04-22 22:52
Torkel
Smart att klottra ner hela Kumla, det är ett bra sätt för att få folk att INTE vilja stödja Fadi! Skärpning.
2014-05-12 7:50
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Fadi, Katja och deras barn Marisol utanför Salong Diem som Fadi drivit. Nu ser det dock ut som familjen måste lämna Sverige och Kumla. Foto: Anders Björk
Brunnsvattnet i Porla sägs ha läkande effekter. Här smakar Bengt Holgersson på det välkända vattnet. Foto: Maude Larsson
Många roliga aktiviteter för barn blir det på Internationella Barndagen - alldeles gratis dessutom! Foto: Esi Grünhagen via Pixabay
Publicerad: 2014-04-16 16:22
Senaste nyheterna
Dödskul föreläsning i Laxå
(16:18)
Speedway: Två indianer topp 10
(15:12)
Byggmax invigde i Kumla
2
(12:57)
Inbrott på Aspgatan
(12:49)
Hardemodagen på söndag
(2019-09-19)
Fotboll: Beröm till Pierre
(2019-09-19)
Speedway: Holder skrev nytt
(2019-09-19)
“Håll koll på era hundar”
8
(2019-09-19)
RADIO: “K-märkt” om Ford
(2019-09-19)
En rånare tar sig ett rån
(2019-09-19)
Fetmakirurgi bra mot hjärtsvikt
(2019-09-19)
Veckans bilder: Översvämning 1994
6
(2019-09-19)
Läsfest för författardrömmare
(2019-09-19)
Veteraner på bussresa
(2019-09-19)
Fotboll: Vrestorp till division 3?
1
(2019-09-19)
Gårdsstölder i Askersund
(2019-09-19)
Hockey: Kumla utskåpade i Skövde
(2019-09-18)
Biskopen går under jord
(2019-09-18)
Rekord för kommunens vindkraft
2
(2019-09-18)
Firar internationell barndag
(2019-09-18)
Vad gör arkeologer i Älvesta?
1
(2019-09-18)
Ronander med blues på Stinsen
(2019-09-18)
Nystartar fritidsgård i Hällabrottet
(2019-09-18)
PRO om budgeten
(2019-09-18)
Enellys har stängt i Hallsberg
2
(2019-09-18)
Josefin åtta på SM
(2019-09-17)
Liftar från Kumla till Hollywood
2
(2019-09-17)
Vaknade av inbrott i husbil
(2019-09-17)
Byggmax öppnar på fredag
(2019-09-17)
Livsfarlig klättring i Sjöängen
(2019-09-17)
Taket släppte på anstalten
(2019-09-16)
Fristorp final på Konstslingan
(2019-09-16)
Ulrik Jansson: Gästgiveriet som flyttade
1
(2019-09-16)
Fullmäktige (TV)
(2019-09-16)
Över 70 barn deltog i triathlon
(2019-09-16)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett
22
(2019-09-16)
Vibydag med unikt tågstopp
(2019-09-16)
Fotboll: IFK-damer utvecklas
(2019-09-16)
Båtstölder på Lindbovägen
(2019-09-16)
Bilinbrott i Östansjö
(2019-09-16)
Nätverk för föräldrar att gå med i
(2019-09-16)
Fotboll: Förlust för Skyllberg
(2019-09-15)
Elin och Sema åkte fast
1
(2019-09-15)
Fotboll: Sköllersta slog Strängnäs
(2019-09-15)
Förlust mot Lindlöven
(2019-09-15)
Skördemarknad i Svinnersta
(2019-09-15)
Alfapac fyller 50
(2019-09-15)
Fotboll: Yxhult slog Adolfsberg
(2019-09-15)
Hallå där - Fyra Systrar
(2019-09-15)
Fallande träd i centrala Kumla
1
(2019-09-15)
Fotboll: Knapp damvinst mot jumbo
(2019-09-14)
Henkas hade öppet sista dagen
(2019-09-14)
Gissa Askersundbild - Vinn en bukett!
8
(2019-09-13)
Teater om Selma i Kräcklinge
(2019-09-13)
Soligt och välbesökt på Kumlamarken
(2019-09-13)
Avslutade lyckad Kulturvecka
(2019-09-13)
Lugn celldelniing på anstalten
(2019-09-13)
Oktoberfest på Sparbanksbörsen
(2019-09-12)
Vad händer vid Postgatan?
(2019-09-12)
Vetenskapspub nästa vecka
(2019-09-12)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.