19 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fem mål av Yxhult räckte inte för vinst

Yxhultare deppar efter att släppt in två mål på övertid i lördagens hemmamatch mot FBK Karlstad. Foto: Anders BjörkYxhultare deppar efter att släppt in två mål på övertid i lördagens hemmamatch mot FBK Karlstad. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Yxhults IK tappade 5-3 på övertid till 5-5 mot FBK Karlstad under lördagen. Desto mer glädje för IFK Kumla som återigen vann och nu har hela tio poäng ner till tvåan i tabellen.

När slutsignalen ljöd i Hällabrottet kändes det som att det var två besvikna lag. Yxhult eftersom de ledde med 5-3 efter 90 minuter. FBK Karlstad eftersom de behövde en vinst för att närma sig IFK Kumla, och även för en stolpträff!

Yxhult hade 4-1 i halvtid

Yxhult bjöd publiken på kanske säsongens bästa halvlek första 45. Man gick till pausvila i ledning 4-1 efter två mål av Dawda Camara, och ett vardera av Fadi Al-Choury och Per-Åke Åström. 

- Vi gör en väldigt bra första halvlek, vi straffar dem genom att kontra sönder dem och spela 4-3-3, säger mittfältaren Jim Hast, minuterna efter att matchen tagit slut.

FBK närmade sig till 4-3 i andra halvlek. Men när Gabriel Pettersson i minut 84 gjorde 5-3 kändes det klart. Gabriel fintade bort en gubbe på kanten, tog sig in mot mål och sköt in bollen via en försvarare.

Men FBK kom med en mäktig forcering och efter 91 minuter reducerade de. Efter 94 minuter kvitterade de på en volley efter hörna. Och efter 95 minuter var de millimeter från att avgöra matchen! Men skottet tog i insidan av stolpen.

"Är som det sett ut hela säsongen"

- Vi tappar i andra, det är som det sett ut hela säsongen. Det är alldeles för slarvigt att släppa in två mål på övertid, men vi orkar väl inte hela matchen, summerar en besviken Jim Hast.

FBK är dock ett bra lag, trea i tabellen.

- Själv tycker jag att FBK spelar en bättre och roligare fotboll än IFK Kumla, men de är svajiga bakåt. Samtidigt är de vassa framåt, de har ju gjort åtta mål på oss på två matcher nu.

Derby mot IFK Kumla härnäst, era chanser?

- Det brukar vara tajta matcher när vi möts. Jag hoppas vi får tillbaka ett par spelare till dess som vi saknade idag. Vi har fått ganska bra resultat mot Kumla tidigare ändå, jag hoppas det håller i sig, säger Jim Hast.

IFK utökade ytterligare i toppen

Desto mer uppåt lär det varit i IFK Kumlas läger då de blåvita tog ytterligare en uddamålsseger efter 2-1 borta mot Säffle FF. Henrik "Lara" Rodriguez gjorde båda målen för IFK i andra halvlek.

Samtidigt förlorade överraskande Kungsör med 4-1 borta mot bottenlaget Nora. Och dessutom tappade ju FBK Karlstad två pinnar. Så IFK leder nu serien med hela tio poäng.

Sex omgångar återstår så det ska till en riktig genomklappning om IFK ska tappa detta. Allting tyder på serievinst och avancemang till division 2. På fredag gästas IFK av Yxhults IK i Idrottsparken.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-17 18:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.