Tredje raka damvinsten

Publicerad: 26 October 2019 16:12

Säker seger för damer

Filippa Boström satte två av Kumlas fem mål. Arkivbild: Niclas Noord.

INNEBANDY: Kumlas damer tog under lördagen emot jumbon Karlstad IBF Ungdom i Kumlahallen. Det blev seger med 5-1 och tredje raka trepoängaren.

Efter en poäng på de inledande två omgångarna har nu damerna tagit nio av nio poäng därefter. Matchen mot Karlstad, jumbo i tabellen, var man klara favoriter i, men det började trögt inför 104 åskådare.

Uppehåll ett par veckor

Bortalaget ledde med 1-0 efter första perioden. Men Kumla fick bättre utdelning i andra perioden där man vände till 3-1. Avslutande 20 minuter bjöd sen på två hemmamål till och en säker seger till slut.

Målen gjordes av Filippa Boström  2, Sofie Cederlind. Frida Danielsson och Maja Elf. Kumla är fyra i tabellen efter fem omgångar och har nästa match först 10 november borta mot Västerås IBS. (ABj)