06 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Hoppas på klart mer publik i Allettan"

Aleaxander Kovalonok noterade en assistpoäng mot Tranås och blev Kumlas bäste poängplockare i serien ihop med Viktor Lennartsson. 

HOCKEY: Kumla avslutade serien med att slå toppkonkurrenten Tranås hemma med 2-1 och besked om att laget kommer tacka ja till platsen i Allettan gavs sedan. - Styrelsen är helt enig om det, säger ordförande Ove Lindqvist. 

Båda lagen var klara för Allettan inför matchen så den där riktiga intensiteten uteblev. Men det var ändå två lag som ville få med sig en vinnande känsla och sätta sig i respekt inför fortsättningen som möttes

Målvaktspar nära hålla nollan

Tranås var det klart piggare laget i förstaperioden, som dock förblev mållös, I mittperioden tog sen Kumla ledningen tidigt efter ett rappt skott av Marcus Viitanen i ett två mot en läge som resulterade.

Jesper Gustafsson fyllde på med att göra 2-0 i powerplay i sista perioden. Tranås reducerade till 2-1 med sju minuter kvar bakom Markus Born som stod andra halvan av matchen, Tim Harrysson stod den första. 

Nu väntar alltså Allettan för Kumla och några riktiga långresor då de får möta Kiruna, Kalix, Piteå och Östersund från norrettan. Det har tidigare inte kommit något besked som lovat att klubben skulle tacka ja till platsen, men i samband med matchen mot Tranås kom det beskedet.

- Det är klart vi ska vara med och spela, styrelsen är helt enig om det, konstaterar ordförande Ove Lindqvist.

Lennartsson vann seriens skytteliga

- Sen hoppas vi kunna få in några nya sponsorer nu när vi tagit den här platsen, och att det kommer alla fall 200-300 fler åskådare och kollar på matcherna.

Har ni räknat på vad det kommer att kosta?

Vi väntar på prisuppgifter från en resebyrå som kommer i veckan, då vet vi precis vad det handlar om, sade Ove Lindqvist.

Kumla slutade på andra plats i serien med 47 inspelade poäng på 22 matcher och målskillnaden 80-51. Borlänge vann på 49, Mariestad trea med 47 och Tranås fyra med 45 pinnar.

Kumla har två spelare bland seriens tio bästa poängplockare. Alexander Kovalonok kom sexa med 24 poäng på 20 matcher och Viktor Lennartsson femma, även han med 24 poäng men fler gjorda mål, på 22 matcher. Lennartsson höll dessutom undan i seriens skytteliga och vann den på 15 mål. 

I målvaktsstatistiken ståtar Tim Harrysson med finfina räddningsprocenten 93,36 och ett snitt på 2,18 insläppta mål per match. Kollegan Markus Born har också bra siffror, 92,41 i räddningsprocent och 2,53 i snitt i insläppta mål. Nu väntar uppehåll till 28 december då Allettan drar igång. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-12-09 21:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.