20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Trivsel hos Swedbank efter nödvändig flytt

Sara Karlsson trivs klart bättre i nya lokalen hos Swedbank.Sara Karlsson trivs klart bättre i nya lokalen hos Swedbank. "Ljusare och fräschare" än tidigare, anser hon. Foto: Anders Björk

Trots en halvering av ytan har det blivit ett rejält uppsving med Swedbanks nya lokal i Kumla anser kontorschef Sara Karlsson, som även svarar på hur det tuffa året för Swedbank påverkat.

Sara Karlsson tar emot på Swedbanks kontor i Kumla under måndagen. Sara är kontorschef i Kumla och Hallsberg, en tjänst som hon haft sedan årsskiftet. Innan det jobbade hon som privatrådgivare.

"Såg inte bra ut för kunder"

17 maj flyttade man in i nya lokalerna på Köpmangatan. Den provisoriska lokalen man vistades i under ombyggnaden i ett drygt halvår hade sina problem, så det kändes skönt när flytten kunde bli av.

Kunder väntar på att bli servade under måndagen.

- Vi kunde ta emot och serva våra kunder där, men det var en provisorisk lokal och det var mörkt och trångt, fastslår Sara. Nu har man halverat utrymmet mot hur det tidigare såg ut. 700 kvadrat har blivit cirka 350. 

- Skillnaden nu är enorm. Det var inte effektivt och såg inte bra ut för kunder när de kom in heller då det var så mycket tomt. Det var länge och väl diskussioner hur vi kunde göra lokalen bättre, och till slut landade vi i det här.

Swedbank strävar efter att alla deras lokaler ska se liknande ut så Kumlas är inte unik på det sättet, även om den är ny. Några bankvalv eller bankfack finns inte längre kvar. Man hanterar inga kontanter alls idag.

Lade ner lokala kontor 2018

Ombyggnaden har Swedbank och Kumla Bostäder gemensamt bekostat. 

- Kunderna känns nöjda! De flesta tycker att det är ljusare och fräschare nu. Men vi jobbar för att få till en ändring på akustiken vid kundytan. Vi ska få in lite växter så att det blir mer ombonat.

Alla mötesrum är döpta efter lokala områden. 

I Askersund och Laxå lade Swedbank ner sina kontor 2018. Är det risk att man gör detta även i Kumla och Hallsberg och hänvisar alla till Örebro framöver?

- Digitaliseringen gör att man sköter mycket hemifrån idag, men att man väljer att satsa på upprustning av lokalen här i Kumla trots detta känns jättebra. Och vi märker fortfarande ett stort tryck på att träffa rådgivare för möte, så vi har fullt upp, säger Sara.

"Tuff period för Swedbank"

I mars i år fick Swedbanks VD Birgitta Bonnesen sparken. Detta efter rubriker om penningtvätt, vilket bland annat porträtterades i ett uppmärksammat program hos Uppdrag Granskning på SVT.

Sara Karlsson.

-  Det är klart att Swedbank som varumärke gick igenom en otroligt tuff period, och tog mycket stryk av det. Nu görs det ett väldigt stort arbete inom banken för att framöver komma tillrätta med den här typen av problem. 

Vad för arbete menar du som inte skedde tidigare?

- Vi har Finaninspektionens regler att förhålla oss till, och det innebär att vi har väldigt mycket personal som tittar på den här typen av frågor. De stora bankerna har gått ihop för att skapa en gemensam enhet mot den här typen av brott. Man har tagit ett massivt omtag.

Fastighetsbyrån, i samma ingång, fick med ny lokal.

Hur har problemen drabbat ett kontor som det här i Kumla?

- Kunderna reagerar ju, och det gör de nog oavsett om de bor i Kumla eller Stockholm. Men vi har varit ganska förskonade här ändå. Kunder här känner med oss och tycker det är tråkigt som hänt, avslutar Sara Karlsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-30 14:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.