Gå till innehåll
Kumla / Näringsliv

Subway är en av världens största snabbmatskedjor.

Välkända Subway
öppnar i Kumla

Publicerad: 10 April 2018 16:52

Välkända snabbmatskedjan Subway, främst kända för sina mackor, kommer att öppna i centrala Kumla. Man räknar med att kunna slå upp portarna i augusti och tror på fem till sju anställda.

Subway är en amerikansk snabbmatskedja som finns över hela världen. Den första "Subway" startades 1965 av en student vid namn Fred DeLuca. 

Kumling kör franschiese

Idag är Subway världens största smörgåskedja med fler än 45 000 restauranger. Främst serveras smörgåsar med tillbehör, separat eller i ett "meal".

- Ja, vi ska öppna i Kumla, vi har hittat en franschiestagare, som är Kumlabo, som fått godkänt av oss, säger etableringsansvarige Freewan Shakib.

Ett vanligt mål hos Subway.

Det är inte klart vilken lokal det blir i, man har några att välja mellan. Men det blir i centrala Kumla och inom nån vecka är även lokal bestämd.

Man hoppas att kunna öppna i augusti. Självklart behöver det byggas om lite innan dess. Och ett gäng anställda blir det med, hur många?

- Snittet för oss ligger på tio, men Kumla är en mindre ort. Jag skulle tippa på att vi får anställa fem till sju personer, det beror mycket på hur populärt det blir, säger Freewan Shakib.

Annons

kumla