Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Publiksiffran skrevs till 2 701.. Foto: Anders Björk

Premiärfesten
kom av sig helt

Publicerad: 15 May 2018 21:34

Strålande väder, bra med publik, förvantansfulla supportrar. Förutsättningarna fanns där, men premiärfesten kom av sig. Gästande Smederna var helt överlägsna och besegrade Indianerna med 55-35 på Sannahed.

Man har vant sig vid att säsongens första matcher körs i kyla och ostadigt väder, men det rådde ren högsommarvärme på Sannahed denna tisdagskväll. 

Indianernas insats var dock inget som värmde.

Smederna var bättre på allt

Laget hängde ändå med i inledningen av matchen och efter fem heat ledde Smederna "bara" med två poäng. Men därefter kom raset.

Tuna Trafik fick köra hem nöjda fans. 

Smederna vann heat 6 och 7 med 4-2 och heat 8 och 9 med 5-1. Deras ledning växte från två till fjorton poäng och då var det rullgardin ner för Indianerna som var ett slaget lag.

De svenska mästarna var bättre på allt. Rappare i starten, snabbare på banan, smartare, de vann alla tajta dueller, och hittade dessutom bättre inställningar på bortaovalen.

Indianerna hade poängövervikt i ett av 15 heat, det tionde som man vann med 4-2. Nä, det var helt enkelt inte mycket att glädjas åt för hemmafansen.

Milik bäst i Indianerna

Det ska sägas med att Indianerna mötte ett för dagen väldigt bra lag. Smederna är favorittippade till guldet, och levde verkligen upp till det.

Danske Jepsen Jensen körde fullt med 15 pinnar och formtoppade Fredrik Lindgren flög fram och tappade bara en poäng på fem heat.

Men de fick inte heller mycket till motstånd. Bäst var Vaclav Milk med sina 12 poäng, men där bakom var det alldeles för tunnt.

- Vad ska jag säga, vi blev frånåkta av ett bättre lag. Vi kom inte iväg från start, vi gjorde bort oss i första sväng, läste inte banan på rätt sätt och det var många som inte kom upp i normal standard, säger lagledare Peter Johansson efteråt.

Lagledare Peter inte orolig

Två omgångar bara, men stryk med 20 pinnar idag. Är du oroad?

- Vi får stryk borta mot Västervik i en jämn match och där har vi bra chans på bonuspoängen. Att Smederna är bra visste vi, men de fick till det på alla fronter idag. Jag tycker inte att man ska börja oroa sig redan. 

"Pepe" i röd huva försöker runda Jepsen Jensen, men han gick, likt alla andra indianer, bet på den uppgiften. Foto: Jonas Eklind. 

I heat 8 och 9 hade det tidigare gått att toppa för Indianerna. Men nu fick man istället inte toppa i nåt av dessa heat. Det krävs åtta poäng skillnad, mot tidigare sex, och är dessutom inte tillåtet toppa bort reserver längre. 

Nu blev det istället 5-1 till Smederna i båda de heaten.

- Det låser ju en hel del mot hur det var tidigare och går inte att göra så mycket när man hamnar på efterkälken, konstaterar Peter Johansson.

Thomsen kör nästa match

Till nästa match blir det förändringar. Anders Thomsen kommer in i laget. På vems bekostnad är oklart, men att Thomsen kommer in bestämdes direkt.

- Vi har redan skrivit till varann och Thomsen är tillgänglig nästa tisdag och kommer att köra. Vi får se vem som får stå över, säger Peter Johansson.

Tidigare indianen Niels-Kristian Iversen plockade åtta poäng.

- Det brukar inte vara lätt att komma hit, men vi gör en bra match idag och har två förare som är i superform, konstaterade Iversen.

Känns det extra skönt att slå Indianerna med tanke på ditt avslut här?

- Nej, visst var avskedet tråkigt, jag tappade mycket pengar där, men jag hade många bra år i klubben och man måste gå vidare, säger Niels-Kristian Iversen. 

POÄNGEN: Vaclav Milik 12+1, Piotr Protasiewicz 10+1, Ludvig Lindgren 4+1, Kenneth Bjerre 4, Bjarne Pedersen 3+1, Viktor Palovaara 2, Adrian Miedzinski 0.

Annons

kumla