27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Piggarna ingen match för Indianerna

Joel Andersson, Vaclav Milik, Kenneth Bjerre och Chris Holder var nöjda efter vinsten inför 2 300 åskådare. Foto: Anders BjörkJoel Andersson, Vaclav Milik, Kenneth Bjerre och Chris Holder var nöjda efter vinsten inför 2 300 åskådare. Foto: Anders Björk

Efter fyra raka förluster segrade Indianerna med klara 54-36 hemma mot jumbon Rospiggarna under tisdagen. - En riktig islossning, ansåg lagledare Peter Johansson efteråt.

Rospiggarna har varit en stor besvikelse i år. Man kom till Sannahed med nio förluster på tio matcher. En kombination av underpresterande förare, tveksam banskötsel och möjligen lite oflyt har gjort att laget halkat efter. 

De höll inte Elitserieklass

Till Sannahed kom man med alla fall två förare (reserverna) som inte höll Elitserieklass. Självklart skönt för Indianernas reserver som haft det tungt på slutet, alla fall Ludvig Lindgren, att ta lite poäng, men motståndet på sexan och sjuan var svagt.

Indianerna startade dock matchen kanonbra och kom iväg från tejpen på ett helt annat sätt än de senaste matcherna. Redan efter tre heat ledde man med tio poäng och en femetta i heat 6 gav 25-11, då kändes det avgjort.

Rospiggarna höll stilen genom Jason Doyle, Max Fricke och stundtals även genom pigge reserven Daniel Bewley.

Tre indianer tog tvåsiffrigt

Men Indianernas bredd var betydligt bättre denna kväll. Dessutom hade man några gubbar som plockade tvåsiffrigt.

Chris Holder och Anders Thomsen tog tolv poäng vardera och Piotr "Pepe" Protasiewicz fick ihop tio. För övrigt måste det här varit en av tidernas snabbaste matcher på "Hea"?

Inte ett stoppat heat, inte ens en omstart, och därtill bra tempo mellan heaten.

"Han har haft stolpe ut"

- En riktig islossning, äntligen. Att hela laget presterar, båda våra reserver åker jättebra idag och då är vi också täta. Skulle man lägga på Tai till det här visar vi vilket slagkraftigt lag vi är, säger lagledare Johansson efteråt.

Chris Holder segrar i heat 10, före Jason Doyle och Joel Andersson som trea. 

Efter fyra raka förluster talade en del om "måstematch". Hur kände du inför?

- Det är klart att det här kändes på papperet som en match som vi behövde och skulle kunna vinna. Väldigt viktigt att vi  kunde ta segern och fick lite extra andningsuppehåll ner till slutspelstrecket. 

Peter Johansson gladde sig lite extra åt Ludvig Lindgren som haft det tungt de senaste matcherna, och bland annat nollade senast mot Piraterna. Nu blev det tre poäng för Ludvig på tre heat. 

- Han har haft lite stolpe ut med poängen, men jag vet inte om jag sett honom åka så fort nån tidigare i år här som han gjorde ikväll. Han åkte jättefint och var ju nära ta poäng av Andreas Jonsson i sitt sista heat med.

Grahn och Selvin sugna

En del supportrar har aviserat att de tycker att Christoffer Selvin och/eller Jonatan Grahn borde fått chansen när det gått tungt på reserven. Hur gick Peters tankar där att ha kvar sitt reservpar?

- Jag vill inte gå in på enskilda förare så utan jag kör med det lag jag tror på för stunden. Jag tar ut det lag som jag tror presterar bäst på den bana som är omgång för omgång, och alla är aktuella jämt.

Vaclav Miliks kontrakt löper på till den han ersatt, i detta fall Tai Woffinden kommer tillbaka, vilket han inte lär göra på alla fall ytterliggare några veckor. Senast Peter pratade med Tai var i söndags.

- V pratade mest om den här matchen och att hans rehab ändå verkar gå bra. 

I och med segern avancerade Indianerna upp till fjärde plats i en något haltande tabell. Man har vunnit sex matcher, kryssat i en och förlorat fyra. Fem omgångar återstår och man har sju poäng tillgodo till slutspelstrecket.

POÄNGEN: Anders Thomsen 12+2, Chris Holder 12, Piotr Protasiewicz 10+2, Kenneth Bjerre 8, Vaclav Milik 6, Joel Andersson 5+1, Ludvig Lindgren 3+2.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-16 21:23
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.