Gå till innehåll
Kumla / Kultur

Bo Oscarsson (med bukett) fick ta emot kommunens ungdomsledarstipendium.

Ungdomsledare
fick stipendium

Publicerad: 4 November 2016 11:11

Under torsdagen överraskades två ungdomsledare under sina pass och tilldelades kommunens årliga ungdomsledarstipendium. Det handlade om Bo Oscarsson från Kumla Hockey och Isabel Sundberg H/K Simklubb.

Kumla kommuns ungdomsledarstipendium tillfaller ungdomsledare som bedriver ungdomsverksamhet inom Kumla kommun. 

"Så roligt bli uppskattad"

Stipendiaterna utses årligen av Kultur- och fritidsnämnden efter förslag från föreningarna.

Kring klockan 17:00 överraskades 24-årige simledaren Isabel Sundberg under ett pass i Djupadalsbadet. Hon har varit ledare i lite mer än fem år i Hallsberg/Kumla Simklubb.

- Jag är jätteförvånad och hade ingen aning om det här och det är så roligt att bli uppskattad för det man gör, sade en rörd Isabel Sundberg.

Lennarth Helgesson från kommunen förklarar för Isabel att de valt henne.

Vad är det du gillar främst med att vara ungdomsledare?

- Jag gillar kontakten med barn och ungdomar och att bygga relationer med dem. Sen tycker jag det är jättekul med pedagogik och att få lära ut om simning.

Ett varmt ledarskap

"Med sitt lekfulla och glada humör sprider hon sin entusiasm för simning och rörelse i vatten i de grupper hon leder.

Hennes känsla för ansvar har gjort att hon vid ung ålder har en mångårig erfarenhet av att lära barn att älska vatten och dess aktiviteter.

 Både via simskoleklasser och tävlingsgrupper i föreningens regi.

Genom sitt varma ledarskap får Isabel Sundberg medlemmar att stanna kvar och utveckla sina kunskaper i vattnet", löd motiveringen för Isabel Sundberg.

Bo håller ihop sina lag

Några timmar senare var det hockeyträning i ishallen och där var det ledaren Bo Oscarssons tur att bli överraskad och prisad. Bo jobbar även som ledare för IFK Kumla.

"Med sin förmåga att hålla ihop lagen han är verksam i, genom att alltid se och möta individen i gruppen har han skapat en miljö där spelarna ges möjligheten att utvecklas utifrån sin egen nivå.

Ett bevis på detta är att lagen behåller sina spelare aktiva inom verksamheten över längre tid, något som kan vara den största utmaningen i dagens föreningsliv.

Det spelar ingen roll om du är yngre eller äldre, just du har en plats i Bo Oscarssons ledarskap", löd motiveringen för Bo Oscarsson.

Annons

kumla