Gå till innehåll
Kumla / Fotboll

Första träningen genomfördes i solsken. Foto: Anders Björk

Många barn vill
träna hos Stene IF

Publicerad: 10 May 2018 11:50

FOTBOLL: Det var många år sedan Stene IF hade någon fotboll för barn i klubben. Men i veckan samlades 25 barn för träning och förhoppningen är att få ihop några nya lag. - Klart att unga som bor här vill spela fotboll, säger ordförande Bo Karlsson.

25 barn fanns på plats på Hagavallen under tisdagskvällen när föräldrar tagit initiativ till att dra igång fotbollsspelande för de yngre.

Det var flickor och pojkar födda 2011-13 som var inbjudna

Vill utveckla sin landsbygd

- Vi tycker om Åbytorp och landsbygden och tycker det är viktigt att Stene IF kan få några lag för yngre i fotboll, säger initiativtagare Caroline Olofsson.

Bland barnen har fotbollen varit efterlängtad.

Caroline Olofsson.

- De är jätteglada, det var nåt barn som knappt ville gå till fritids idag eftersom han var så laddad för fotbollsträningen till kvällen.

Hagavallen har två fullstora seniorplaner och Kumla kommun, som ansvarar för skötseln, hade klippt båda fina dagen till ära. 

- Vi kommer köra träningar nu i åtta veckor framöver till att börja med och sen har vi en sommarfest vecka 27 där barnen spelar match mot föräldrarna, berättade Caroline Olofsson.

Behövs föräldrar som ställer upp

Bosse Karlsson har suttit med i Stene IF:s styrelse i 45 år och varit ordförande i runt 15 år. Han är glad över det nya initiativet i klubben.

- Det är positivt! Det är klart att ungdomar som bor här vill spela fotboll, men då behövs det föräldrar som ställer upp som tränare också, säger han.

Genomgång, då gäller det att lyssna uppmärksamt. Eric Teglen (vit tröja) instruerar.

Det är lång tid sedan Stene IF hade ungdomsfotboll i föreningen, enligt Bosse.

- Vi har inte haft några ungdomslag på alla fall tio år. Men Åbytorp växer och det har flyttat in mycket nytt folk de senaste åren, fastslår Bosse Karlsson.

Klubbens seniorlag tog steget upp till division 6 i år. Man har fyra poäng efter tre omgångar. Senaste hemmamatchen i onsdags slutade med förlust.

Gästande Hovsta IK vann med 4-1. Hugo Oscarsson satte Stenes mål.

Annons

kumla