04 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Fritidsgård får nystart med föräldrar

Anrika fritidsgården Kulan i Hällabrottet lades ner men nu startar föräldrar en fortsättning med hjälp av Yxhults IK.

I över 30 år var Kulan en populär samlingsplats för unga i Hällabrottet. Till källaren på Tallängens skola kom upp till ett 60-tal unga (årskurs 1-6) varje onsdagkväll under terminerna för att träffas och trivas med lek och spel men i våras tog det slut. Kulan startades en gång av Pingstkyrkan men nu hade kraften tagit slut.

Men behovet av en träffpunkt fanns kvar och en grupp föräldrar har nu träffats och beslutat att återuppliva Kulan, berättar Thomas Vuolo för Kumlanytt.

Positiv stämning

- Vi var 13 föräldrar på första mötet och fem till var beredda att hjälpa till. Det var en positiv stämning och kändes jättebra. Vi tänker starta den 2:a oktober.

Öppettiden på nya Kulan kommer bli som förr - onsdagar kl 18-21 - men platsen för denna speciella fritidsgård blir en annan: Yxhults IK:s lokaler vid fotbollsplanen.  

- Det blir ju perfekt för att få in nya spelare, säger Thomas Vuolo. Och vi har visioner för att utveckla verksamheten, kanske kunna spola grusplanen i vinter. 

Med hjälp av Yxhults IK tänker föräldragruppen ansöka om bidrag hos kommunen för att köpa ett nytt pingisbord  och lite köksutrustning för att serva de unga hungriga Hällabrottsborna när de får en nygammal träffpunkt. (LLz)

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-18 12:57
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.