27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla vinnare i toppmöte med Mariestad

Sedan premiären mot Köping har bara Kumla släppt in lite drygt ett mål per match och Daniel Thelin (bilden) och hans backkollegor får plus av tränare Leidborg. 

HOCKEY: Marcus Viitanen satte 2-1 med elva minuter kvar i toppmötet mot Mariestad. Det blev ett matchavgörande mål och Kumla tog därmed sin sjätte raka trepoängare i division 1 och tillfogade samtidigt Mariestad dess första förlust. - En mycket bra match, ansåg tränare Gunnar Leidborg.

Mariestad kom till Kumla obesegrade och med endast en tappad pinne på sina tidigare matcher. Men mot ett starkt Kumla Hockey sprack sviten inför 251 åskådare i ishallen. 

Segermålet satt i krysset

Det var annars bortalaget som tog ledningen i början av den andra perioden. Ett inte alltför hårt skott ramlade in bakom en möjligen skymd Tim Harrysson. 

Kumla tappade dock ingen geist utan spelade bra och pressade tillbaka Mariestad som resten av perioden mest fick ägna sig åt försvar.

18:58 in i perioden kom så den rättvisa kvitteringen genom Alexander Kovalonok som hittade rätt med ett skott bakom annars utmärkte Robin Wallin i bortakassen.

Sista perioden blev jämn men det kändes ändå som Kumla hade ett litet övertag och med prick elva minuter kvar kom även segermålet.

Marcus Viitanen dansade förbi två, tre försvare med sin fina skridskoåkning och avslutade med ett rappt skott i burväktare Wallins högra kryss. 

"Försvaret väldigt bra"

- Jag tycker det är en mycket bra match i högt tempo. Det är nästan alltid jämna kamper mot Mariestad och idag var det vår tur att vinna med uddamålet, sade Gunnar Leidborg. 

Nåt du är extra nöjd med såhär långt?

- Ja vårt försvarsspel, förutom första matchen har det varit väldigt bra. Hur vi uppträder i egen zon och värderar situationer. Nu väntar tuffa matcher och då är det viktigt vi kan fortsätta försvara oss så bra, ansåg Kumlatränaren. 

Ett extra plus delas ut till Tim Harrysson i målet som gjorde 31 räddningar och enligt Leidborg skämmer bort Kumla med att alltid vara bra. Dessutom backarna som han tyckte gjorde ett "jäkla bra jobb"

Kumla är tvåa i serien, en poäng bakom Borlänge. Nästa match är på söndag borta mot Skövde.

Ett krya på dig önskas till sist till fotografen Per Angelsten som bröt näsan efter att fått en klubba på den. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-10-12 21:37
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.