Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Simon Gustafsson utanför familjestället Henkas. Foto: Anders Björk

Indianprofilen gör
plötslig comeback

Publicerad: 24 August 2018 18:37

SPEEDWAY: Indianerna slår till med ett riktigt oväntat drag till tisdagens kvartsfinal mot Smederna. Förre föraren, och nuvarande marknadsansvarige i klubben, Simon Gustafsson går direkt in i laget. - Jag känner mig redo, säger Simon.

- Ja det stämmer, fastslår Simon Gustafsson, och fortsätter berätta att han kommer låna en cykel av Ludvig Lindgren och motor av Anders Thomsen. 

"Har snackat om det en längre tid"

Det mesta lutar åt att det är just Ludvig Lindgren som Simon kommer köra ihop med på reserven när Smederna gästar Sannahed på tisdag.

- Det känns jäkligt kul, lite pirrigt, men jag känner ingen press, säger Simon Gustafsson som lade ner sin karriär för fyra år sedan. Inför denna säsong blev han dock engagerad i klubben igen när han tog över som marknadsamsvarig.

Från läktaren till banan.

Du har inget att förlora?

- Nej herregud, men det har känts jättebra på träning, jag ska ut i helgen och träna igen på Sannahed. Sen är det ju en tuff konkurrens, men det ska bli kul, fastslår Simon Gustafsson.

Lagledare Peter Johansson bekräftar att Simon kommer finnas med i startsjuan och "högst troligen" bilda reservpar med Ludvig Lindgren. Men varför väljer man att plötsligt kasta in Simon Gustafsson i laget då han inte har tävlat på flera år?

- Vi har snackat om det en längre tid, och Simon har smygtränat en del. Vi måste testa alla medel som kan ge oss en fördel och Simon vet vad som krävs för att vara med och ta poäng. Han har ingen press på sig, ingen av våra 0,5 snittare har det när de åker utan poängen kommer som de kommer.

Annons

kumla