22 Februari 2019
Tipsa: 073-094 57 58

"Måste kunna tänka vad folket röstat på"

Sverigedemokraterna är det parti som ökade mest i Kumla jämfört med förra valet. Man har nu två mandat ytterligare och öppnar upp för samarbeten, även om vissa redan nobbat. - Jag hoppas de vill känna oss på pulsen och inse att vi är ganska sansade, säger ordförande Greger Persson.

När valresultaten sammanfattades efter midnatt kunde det konstateras att SD ökade med 3,9 % i Kumla från 10,5 % vid 2014 års val till 14,4 % nu.

Inga problem att fylla sju mandat

Partiet följde valvakan ihop med övriga länskollegor inne i Örebro och ordförande Greger Persson kände sig relativt tillfreds med resultatet.

- Jag tycker det blev ett bra resultat, även om man alltid vill ha mer. Men vi ökade med två mandat och har lika många som Moderaterna nu och jag sitter och spekulerar här om det skulle kunna bli en alliansstyrd kommun, säger Greger Persson.

Ett scenario som får ihop 23 mandat av de 45 som finns är att M, C, L, MP, VP och KD väljer att regera ihop. En lösning Greger noterat.

- Men det kanske är en omöjlig situation, frågar han sig.

Senast hade SD fem mandat i kommunfullmäktige, men man hade stora svårigheter att fylla de platserna. Det var veteranen Börje Magnusson som ofta var ensam på plats, hur ska man nu kunna fylla sju platser då?

- Precis, det blev lite avhopp och Börje, som inte var tänkt som ordinare, fick ta ett väldigt stort ansvar. Men det ser väldigt bra ut nu tycker jag då vi har en gedigen lista, så någon ko på isen är det definitivt inte. 

Stänger inte dörren för vänstern

Med sina sju mandat kan SD mycket väl få en vågmästarroll i Kumla, partiet vill mest regera med en högerallians, men stänger inga dörrar för vänstern.

- Personligen känner jag ju att det är åt höger vi drar, men vi vurmar även för vissa frågor som vi tycker likadant som vänstern, konstaterar Greger.

Det är dock flera partier som sagt att de inte vill samarbeta på nåt sätt med SD. Hur ställer man sig till det och hur påverkar det SD:s val?

- Det är tråkigt såklart, jag hoppas och tror att de vill känna oss på pulsen och inse att vi är ganska sansade att ha att göra med.

- Kumla är en liten kommun och man måste kunna tänka på vad folket röstat på och vad som blir bäst för invånarna, fastslår Greger Persson.

"Skillnad på styra kommun och riks"

Greger tror att mer samarbeten och även blocköverskridande inte är så farligt, speciellt inom kommunen, som vissa politiker tror att det är.

- Jag tror att folket vill ha mer samarbeten där man hjälps åt på bästa sätt. Men det är klart, Centern exempelvis har ju deklarerat tydligt att de inte vill ha något med oss att göra, så där känns det som tack och godnatt.

Vad har ni för krav för att ingå i en konstellation som är med och leder kommunen?

- Om man tittar på Kumla kommun så tror jag att i stort sett alla är överens om vad som är de viktigaste frågorna, det är skola och omsorg.

- Alla partier vill väl för Kumla så det gäller bara att hitta lösningar. Det är lite skillnad på att styra en kommun ihop jämfört med att styra på riksnivå, så några stora krav har vi inte, avslutar Greger Persson. 

Se också
Johan
Det är märkligt varför alla partier är så extremt mot SD. Ok deras bakgrund för 20-30 år sedan kan diskuteras... men det är ett parti som transformerats med helt nya personer. Andra partier har inte så fin historia heller, titta ex på vänstern och socialdemokraterna. Sossarna har ju gjort rent förskräckliga saker på 30 och 40-talet men man kan ju inte anklaga Stefan Löfven för det...
2018-09-10 14:28
Svennis
Beklagar att rasistiska och nazistiska vindar blåser över Kumla. Har ni glömt andra världskriget då vi tillsammans bekämpade extrema högerpartier? Jag skäms över de Kumlabor som röstade på Sverigedemokraterna.
2018-09-10 16:04
Hanna
Nej men man kan anklaga dom för bland annat deras kvinnosyn nu! Jag vill då inte tillbaka till 60-70 talet! Och om man verkligen ska gå på vad Kumla-borna röstade på så är det väl sossarna som ska styra? Bort med blockpolitik. Låt det partiet med flest röster styra!
2018-09-10 16:11
Göran
Att andra partier inte vill samarbeta med SD beror nog på att en stor del att deras politik går ut på att dela upp människor i ”vi och dom”. Det pratas om nedärvd essens och att man kan upphöra att vara svensk pga religion, kultur, språk osv. Det är skrämmande att höra och jag hoppas politikerna i Kumla och på riksnivå tänker sig för innan de påbörjar ett samarbete.
2018-09-10 16:37
Pp
Hanna// Du verkar ha missuppfattat det här med demokrati .
2018-09-10 16:48
Hanna
PP jasså! Berätta vad demokrati är då...
2018-09-10 17:46
kg
Svennis berätta för oss vilka som är nazister? Pratar vi om sossarnas historia då, annars fattar jag inte vad du pratar om.
2018-09-10 18:01
pp
Hanna// I en demokrati räknas alla röster. När ett parti bestämmer allt utan hänsyn till andra partier kallas det diktatur....
2018-09-10 18:52
Robban
Grejen med SD:s historia genremot Socialdemokraternas och Vänsterns är att SD:s är i närtid, det är samma folk som för några år sedan uttryckt starkt rasistiska och nazistiska sympatier som idag efter bästa förmåga försöker hålla igen och säga rätt saker. Ingen av de inom S, V och eventuellt andra som för sjuttio år sedan visade liknande sidor är med idag.
2018-09-10 20:04
Svennis
Svar till KG. Du har fortfarande ögonbindeln på. Vi pratar om högerextrema partier te.x Sverigedemokraterna,.
2018-09-10 20:08
Pensionär
Vad har SD gjort för Kumlaborna medan de suttit i fullmäktige i åtta år? Inte ett dugg, de har väldigt lite att komma med. Fick deras tidning före valet, de skyllde allt som var fel i Sverige på invandringen, det är enkelspårigt, olustigt och elakt. Dom borde visa gott hjärta och komma med förslag som är bra fför alla kumlabor innan man kan samarbeta med dom.
2018-09-10 21:59
Hanna
Haha PP du får nog kolla upp det där igen! Det är ju svenska folket som röstat fram ett parti! ”En diktatur är en stat som styrs auktoritärt, styrd av en diktator eller en mindre krets människor, som inte behöver ta hänsyn till befolkningsmajoritetens önskningar i allmänna val -Wikipedia” Sist svaret du får från mig iaf! Ha det bra!
2018-09-10 22:24
Pp
Robban // Du har fel. Lars Ohly kallade sig kommunist så sent som 2005.
2018-09-11 6:16
Lasse Hansson
Svennis, men sossarna då som höll på med tvångssterilisering och rasbiologiska institut? Eller Vänstern som stödjer/har stött Maoism, Stalinism och Leninism som kostat 100-tals miljoner människor livet. Jag skäms lika mycket för att Kumlaborna röstar på båda sidor. Vem som sedan varit mest hemsk, det kan man ju diskutera...
2018-09-11 8:53
Lärarstudent
Det är så enkelspårig att skylla på invandrarna som problemen i samhället. Skyll istället på alliansen som under deras förra mandatperiod skar ner så på välfärden. Se till att vårdcentralerna i Kumla blir fler, mer personal i skola och förskola och se till att det finns fritidsgårdar där barnen han hönga på kvällar och helger så blir det nog inte så stökigt.
2018-09-11 10:42
LARS
Det är otroligt hur många rasister o nazister socialdemokraterna o moderaterna har haft som väljare på sina partier tidigare eftersom sverigedemokraternas väljare kommer från dessa partier. Och frågan är väl varför man försöker locka tillbaks dessa väljare,det är väl bra att de gått över till SD.
2018-09-11 11:09
Svennis
Eftersom Sverigedemokraterna klagar på allt och alla är det bättre att ni utvandrar från Sverige till något högerextremt land eftersom Sverige är så dåligt enligt er uppfattning. Jag ska med glädje vinka av er när ni sätts i gummibåtar över medelhavet. Lycka till !!!!
2018-09-11 13:56
kg
Medias fokusering och lättlurade människor som istället lägger energi på att leta fel på SD när problemet som media och Sverige döljer gräver sig allt djupare. Snart finns ingen som kan stå emot den kommande stormen.
2018-09-11 14:26
Svennis
Svar till KG. Sverige har ingenting att dölja vi har ordning på finanserna och vi har den lägsta arbetslösheten på många år och även den lägsta inom EU. Den största stormen kommer vi att se om högerextrema partier kommer till makten.
2018-09-11 14:47
Nisse
Svennis: Ordning på finanserna? Sverige höjer skatterna och tvingas skriva ned tillväxtmålen mitt i en högkonjunktur. Det är INTE att ha ordning på finanserna.
2018-09-11 16:17
Medveten
KG LASSE HANSSON PP Vi har i alla fall inte Hailat på gatorna ....liksom SD gjorde på 90 talet. SD Uttrycker dessutom rasistiska tankar och åsikter i nutid!
2018-09-11 17:27
Arbetaren
Svennis snälla sluta med den typen argumentering som att "passar inte den här politiken" så flytta till något annat land... Det är exakt sådant som spelar SD rakt i händerna. 17-18% av svenskarna är inte rasister, men de har sannolikt en depressiv världsbild och har en irritation mot etablissemanget som de måste skylla på en svag grupp. Lägg istället din tid på att möta argumenten sakligt och jobba för en vänligare värld.
2018-09-11 17:51
Svennis
Svar till Arbetaren och Nisse. Mina kritiska åsikter mot Sverigedemokraterna kommer aldrig att tystna. Det är Svenska folkets rädsla och för att stöta sig med någon som har bidragit till den utveckling som Sverigedemokraterna har fått. Vi måste bemöta angrepp på vår demokrati och motverka främlingsfientlighet och stå upp för rättvisa och medmänsklighet. Vi har för övrigt en av Europas starkaste ekonomier och att vi sedan behöver skriva ned tillväxtmålen har andra orsaker som händer i omvärlden. För att klara de ökande behoven i välfärden så ökar statens utgifter och därmed behoven av ökade skatteintäkter.
2018-09-12 9:03
Pp
Det är ingen som skyller allt på invandrarna. Det är ju ganska enkel mattematik,ger vi tex. 100000 människor uppehållstillstånd i Sverige med fri sjukvård och alla sociala förmåner så kostar det givetvis pengar. Det är ju det SD konstaterar.
2018-09-12 9:32
Nisse
Svennis: Ökade skatteinkomster skall i en högkonjuktur och med en ekonomi i ordning komma av tillväxt inte av att skatterna höjs. Att tillväxten uteblir och att skatterna måste höjas tyder inte på en stark ekonomi som är i ordning. Att vi sedan är starkare än andra länder har inget med saken att göra. När det gäller dina åsikter om SD så får du gärna fortsätta vara kritisk, det anmärkar jag inte på. Men att de röda konstant hävdar att det är bra med Sveriges ekonomi börjar bli tröttsamt.
2018-09-12 19:41
Demokratin
Vem av er i SD blir nu oppositionsråd nu när ni är det största oppositionspartiet i Kumla?
2018-10-21 9:41
Greger
Som svar på frågan från Demokratin så kommer det hållas en omröstning i god demokratisk anda för att få fram en kandidat till posten.
2018-10-22 19:49
kenneth boberg
Vill bara fråga Svennis har du varit utanför Kumlas gränser för du verkar helt insnöad? Många länder i Europa ligger före oss när det gäller sjukvård, rent och snyggt på gator och torg man kan också gå ute en sen kväll utan att vara orolig för att bli överfallen och rånad.
2018-10-27 17:49
Johan
Det är märkligt varför alla partier är så extremt mot SD. Ok deras bakgrund för 20-30 år sedan kan diskuteras... men det är ett parti som transformerats med helt nya personer. Andra partier har inte så fin historia heller, titta ex på vänstern och socialdemokraterna. Sossarna har ju gjort rent förskräckliga saker på 30 och 40-talet men man kan ju inte anklaga Stefan Löfven för det...
2018-09-10 14:28
Svennis
Beklagar att rasistiska och nazistiska vindar blåser över Kumla. Har ni glömt andra världskriget då vi tillsammans bekämpade extrema högerpartier? Jag skäms över de Kumlabor som röstade på Sverigedemokraterna.
2018-09-10 16:04
Hanna
Nej men man kan anklaga dom för bland annat deras kvinnosyn nu! Jag vill då inte tillbaka till 60-70 talet! Och om man verkligen ska gå på vad Kumla-borna röstade på så är det väl sossarna som ska styra? Bort med blockpolitik. Låt det partiet med flest röster styra!
2018-09-10 16:11
Göran
Att andra partier inte vill samarbeta med SD beror nog på att en stor del att deras politik går ut på att dela upp människor i ”vi och dom”. Det pratas om nedärvd essens och att man kan upphöra att vara svensk pga religion, kultur, språk osv. Det är skrämmande att höra och jag hoppas politikerna i Kumla och på riksnivå tänker sig för innan de påbörjar ett samarbete.
2018-09-10 16:37
Pp
Hanna// Du verkar ha missuppfattat det här med demokrati .
2018-09-10 16:48
Hanna
PP jasså! Berätta vad demokrati är då...
2018-09-10 17:46
kg
Svennis berätta för oss vilka som är nazister? Pratar vi om sossarnas historia då, annars fattar jag inte vad du pratar om.
2018-09-10 18:01
pp
Hanna// I en demokrati räknas alla röster. När ett parti bestämmer allt utan hänsyn till andra partier kallas det diktatur....
2018-09-10 18:52
Robban
Grejen med SD:s historia genremot Socialdemokraternas och Vänsterns är att SD:s är i närtid, det är samma folk som för några år sedan uttryckt starkt rasistiska och nazistiska sympatier som idag efter bästa förmåga försöker hålla igen och säga rätt saker. Ingen av de inom S, V och eventuellt andra som för sjuttio år sedan visade liknande sidor är med idag.
2018-09-10 20:04
Svennis
Svar till KG. Du har fortfarande ögonbindeln på. Vi pratar om högerextrema partier te.x Sverigedemokraterna,.
2018-09-10 20:08
Pensionär
Vad har SD gjort för Kumlaborna medan de suttit i fullmäktige i åtta år? Inte ett dugg, de har väldigt lite att komma med. Fick deras tidning före valet, de skyllde allt som var fel i Sverige på invandringen, det är enkelspårigt, olustigt och elakt. Dom borde visa gott hjärta och komma med förslag som är bra fför alla kumlabor innan man kan samarbeta med dom.
2018-09-10 21:59
Hanna
Haha PP du får nog kolla upp det där igen! Det är ju svenska folket som röstat fram ett parti! ”En diktatur är en stat som styrs auktoritärt, styrd av en diktator eller en mindre krets människor, som inte behöver ta hänsyn till befolkningsmajoritetens önskningar i allmänna val -Wikipedia” Sist svaret du får från mig iaf! Ha det bra!
2018-09-10 22:24
Pp
Robban // Du har fel. Lars Ohly kallade sig kommunist så sent som 2005.
2018-09-11 6:16
Lasse Hansson
Svennis, men sossarna då som höll på med tvångssterilisering och rasbiologiska institut? Eller Vänstern som stödjer/har stött Maoism, Stalinism och Leninism som kostat 100-tals miljoner människor livet. Jag skäms lika mycket för att Kumlaborna röstar på båda sidor. Vem som sedan varit mest hemsk, det kan man ju diskutera...
2018-09-11 8:53
Lärarstudent
Det är så enkelspårig att skylla på invandrarna som problemen i samhället. Skyll istället på alliansen som under deras förra mandatperiod skar ner så på välfärden. Se till att vårdcentralerna i Kumla blir fler, mer personal i skola och förskola och se till att det finns fritidsgårdar där barnen han hönga på kvällar och helger så blir det nog inte så stökigt.
2018-09-11 10:42
LARS
Det är otroligt hur många rasister o nazister socialdemokraterna o moderaterna har haft som väljare på sina partier tidigare eftersom sverigedemokraternas väljare kommer från dessa partier. Och frågan är väl varför man försöker locka tillbaks dessa väljare,det är väl bra att de gått över till SD.
2018-09-11 11:09
Svennis
Eftersom Sverigedemokraterna klagar på allt och alla är det bättre att ni utvandrar från Sverige till något högerextremt land eftersom Sverige är så dåligt enligt er uppfattning. Jag ska med glädje vinka av er när ni sätts i gummibåtar över medelhavet. Lycka till !!!!
2018-09-11 13:56
kg
Medias fokusering och lättlurade människor som istället lägger energi på att leta fel på SD när problemet som media och Sverige döljer gräver sig allt djupare. Snart finns ingen som kan stå emot den kommande stormen.
2018-09-11 14:26
Svennis
Svar till KG. Sverige har ingenting att dölja vi har ordning på finanserna och vi har den lägsta arbetslösheten på många år och även den lägsta inom EU. Den största stormen kommer vi att se om högerextrema partier kommer till makten.
2018-09-11 14:47
Nisse
Svennis: Ordning på finanserna? Sverige höjer skatterna och tvingas skriva ned tillväxtmålen mitt i en högkonjunktur. Det är INTE att ha ordning på finanserna.
2018-09-11 16:17
Medveten
KG LASSE HANSSON PP Vi har i alla fall inte Hailat på gatorna ....liksom SD gjorde på 90 talet. SD Uttrycker dessutom rasistiska tankar och åsikter i nutid!
2018-09-11 17:27
Arbetaren
Svennis snälla sluta med den typen argumentering som att "passar inte den här politiken" så flytta till något annat land... Det är exakt sådant som spelar SD rakt i händerna. 17-18% av svenskarna är inte rasister, men de har sannolikt en depressiv världsbild och har en irritation mot etablissemanget som de måste skylla på en svag grupp. Lägg istället din tid på att möta argumenten sakligt och jobba för en vänligare värld.
2018-09-11 17:51
Svennis
Svar till Arbetaren och Nisse. Mina kritiska åsikter mot Sverigedemokraterna kommer aldrig att tystna. Det är Svenska folkets rädsla och för att stöta sig med någon som har bidragit till den utveckling som Sverigedemokraterna har fått. Vi måste bemöta angrepp på vår demokrati och motverka främlingsfientlighet och stå upp för rättvisa och medmänsklighet. Vi har för övrigt en av Europas starkaste ekonomier och att vi sedan behöver skriva ned tillväxtmålen har andra orsaker som händer i omvärlden. För att klara de ökande behoven i välfärden så ökar statens utgifter och därmed behoven av ökade skatteintäkter.
2018-09-12 9:03
Pp
Det är ingen som skyller allt på invandrarna. Det är ju ganska enkel mattematik,ger vi tex. 100000 människor uppehållstillstånd i Sverige med fri sjukvård och alla sociala förmåner så kostar det givetvis pengar. Det är ju det SD konstaterar.
2018-09-12 9:32
Nisse
Svennis: Ökade skatteinkomster skall i en högkonjuktur och med en ekonomi i ordning komma av tillväxt inte av att skatterna höjs. Att tillväxten uteblir och att skatterna måste höjas tyder inte på en stark ekonomi som är i ordning. Att vi sedan är starkare än andra länder har inget med saken att göra. När det gäller dina åsikter om SD så får du gärna fortsätta vara kritisk, det anmärkar jag inte på. Men att de röda konstant hävdar att det är bra med Sveriges ekonomi börjar bli tröttsamt.
2018-09-12 19:41
Demokratin
Vem av er i SD blir nu oppositionsråd nu när ni är det största oppositionspartiet i Kumla?
2018-10-21 9:41
Greger
Som svar på frågan från Demokratin så kommer det hållas en omröstning i god demokratisk anda för att få fram en kandidat till posten.
2018-10-22 19:49
kenneth boberg
Vill bara fråga Svennis har du varit utanför Kumlas gränser för du verkar helt insnöad? Många länder i Europa ligger före oss när det gäller sjukvård, rent och snyggt på gator och torg man kan också gå ute en sen kväll utan att vara orolig för att bli överfallen och rånad.
2018-10-27 17:49
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2018-09-10 12:13
Senaste nyheterna
Rivning av hus har börjat
(22:49)
Inför kosläpp - Ha koll på aktivister
(15:11)
Så ser en tom Kumlasjön ut
4
(13:48)
Kumlaby rockade sockorna
(12:45)
Fotboll: MOAB-cupen i helgen
(12:24)
Vernissage för fantasieggande utställning
(10:57)
Återkallar Risenta-varor
(9:17)
Inställd konsert
(9:00)
Slutar som anstaltschef?
1
(2019-03-21)
Veckans bild - Centrum 1978
(2019-03-21)
Förstörde hos Kafe Till Salu
6
(2019-03-21)
Ulrik Jansson: Konst på Waldemarsudde
(2019-03-20)
Det var inget djurskyddsbrott
(2019-03-20)
Förslag på vargfördelning
(2019-03-20)
Det var inget djurskyddsbrott
(2019-03-20)
Hallå där - Arbetsförmedlingen
4
(2019-03-20)
Ungt företag om psykisk ohälsa
2
(2019-03-20)
Bestulen vid stationen
(2019-03-20)
Ilska mot SD på fullmäktige
13
(2019-03-19)
Sverigesyn på Skomuseet
1
(2019-03-19)
Allé ska inspirera vården
1
(2019-03-19)
Säljer slipsar för forskningen (TV)
(2019-03-19)
Servicelinje blir beställd skjuts
1
(2019-03-19)
Polis varnar för falsk mäklare
(2019-03-19)
Tidigare kumling “Bachelor”
1
(2019-03-19)
Tog medaljer på Special Olympics
(2019-03-19)
Postnostalgi anno 1986
3
(2019-03-18)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett!
7
(2019-03-18)
Kumla kommunfullmäktige (TV)
(2019-03-18)
Insänt om servicelinjen
1
(2019-03-18)
Vill riva H-huset i april
(2019-03-18)
Företagshockey spelades i helgen
(2019-03-18)
(V) vill ha körkortsplugg på arbetstid
1
(2019-03-18)
Bensintjuvar körde nästan på kund
(2019-03-18)
Växthus kan bli drömhus
(2019-03-18)
Är vinnaren från Sydnärke?
1
(2019-03-17)
Innebandy: Damer säkrade kontrakt
(2019-03-17)
Övade på att spränga sig in
(2019-03-15)
Hoppas sälja fler husbilar
(2019-03-15)
Scoutkår växer och har ny lokal
(2019-03-15)
Öppnar veterinärklinik i Kumla
10
(2019-03-14)
Veckans bilder - Centralt i Kumla 1983
(2019-03-14)
Mer än 100 miljoner kr till kulturliv
(2019-03-14)
GOLF: Nyheter inför premiär
(2019-03-14)
Hur ska Idrottsparken utvecklas?
39
(2019-03-13)
Stor säkerhetsövning vid fängelset
(2019-03-13)
Rymdkväll på bio
(2019-03-12)
Familjeföreställning på söndag
(2019-03-12)
Entrepenörer ska “brainstorma”
(2019-03-12)
Lärarbehörighet minskar i grundskola
(2019-03-12)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
11
(2019-03-11)
Inbrott anmält vid skola
(2019-03-11)
Innebandy: Fjärde raka för damer
(2019-03-10)
Ulrik Jansson: Tulpaner och girighet
2
(2019-03-09)
Kampsportare på väg till OS
(2019-03-08)
Delade ut blommor till kvinnor
2
(2019-03-08)
Vänsterpartiet hade årsmöte
1
(2019-03-08)
Örebro Rättighetscenter på besök

(2019-03-08)
Stal bil i Kumla
(2019-03-08)
Lösgruset en cykelfara
7
(2019-03-07)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.