17 Februari 2019
Tipsa: 073-094 57 58

(S) vill fortsätta ta ansvar

Socialdemokraterna i Kumla kommenterar nu den allians som bildats i kommunen mellan Liberalerna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet. I ett pressmeddelande ifrågasätter man huruvida alliansen kommer klara av ett samarbete och menar att de fyra partierna varit splittrade under den gågna mandatperioden.

"Nu har fyra partier i Kumla bestämt att gå till val tillsammans och de presenterar ett antal punkter för att visa samförstånd. Kommer de att klara det? 

Under den gångna mandatperioden har de i många frågor inte varit eniga, inte levererat någon gemensam budget och inte besatt de platser i nämnderna som de har idag. 

De presenterar ett antal punkter som endast gäller såna beslut som tagits i närtid och som de vill ta bort och framförallt hur ska de kunna ta ansvar med ett mandatstöd på cirka  25% tillsammans. 

Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande.
Vill ha fortsatt förtroende

Vi socialdemokrater har haft och har nu Kumlabornas förtroende att leda kommunens fortsatta utveckling. Vi har förtroendet fyra år i taget och med stor ödmjukhet tar vi det ansvaret. 

– Jag har haft den stora förmånen att ta ansvaret för att  leda kommunen i en samverkan med Moderaterna, säger Katarina Hansson kommunstyrelsens ordförande. 

– Nu kommer vi Socialdemokrater arbeta för att få möjligheten att fortsätta leda kommunen och valresultatet får avgöra om och hur en eventuell samverkan ska se ut.

Välfärden går först

Vi fortsätter arbeta för goda förutsättningar för barn, unga och äldre. Där vi ser att det inte ska vara möjligt med vinster i välfärden och att välfärden går före skattesänkningar. Vi fortsätter arbeta för att stödja de företag som finns i kommunen som vill utvecklas och möjliggör nya att etablera sig. 

Vi lyssnar på medborgarna och är beredda att förändra beslut, när vi pratat tillsammans. Det är så vi Socialdemokrater tänker fortsätta att ta ansvaret för Kumlas fortsatta utveckling."

Besviken
"-Vi lyssnar på medborgarna och är beredda att förändra beslut, när vi pratat tillsammans. Det är så vi Socialdemokrater tänker fortsätta att ta ansvaret för Kumlas fortsatta utveckling." Nä, ni lyssnar inte på medborgarna! Ni tar beslut på eget bevåg för att maktgirigheten har stigit er åt huvudet. -Kvarntorpshögen -Försäljningen av Trilobiten Vi är en av landets mest skuldsatta kommuner och vad intresserar er? -Den egna lönen Och kom inte och säg att den är "skälig", den står inte i närheten av rimlighet. -Varit sosse sedan barnsben, men ni har verkligen fått mig att byta sida. Hoppas för allt i världen att oppositionen tar över denna bottenkörda kommun Det kan i alla fall inte bli sämre, det är helt klart
2018-06-25 14:14
Skattebetalare i Kumla
Kära nån, kan inte någon begripa att allt detta handlar om makt. Så sorgligt för oss alla skattebetalare, sossar som moderater och allt däremellan och över. För jävligt rent ut sagt. Har nog aldrig sett maken till vilja ha makt såsom i Kumla kommuns politiker. Skärpning... jag vill gärna tro att vi lever sann demokrati.
2018-06-25 18:29
Oansvarigt
”Vi lyssnar på medborgarna och är beredda att förändra beslut, när vi pratat tillsammans.” skriver kommunstyrelsens ordförande. Uttalandet är en anmärkningsvärd brist på självkännedom. Kumla kommun är ingen transparent kommun vilket också SKL konstaterade vid sin undersökning av kommunen förra året. Områdena ”Offentlighet och demokrati” och ”Ständiga förbättringar” gav 37 resp. 36 poäng av 100 möjliga och var därmed de sämsta resultaten i undersökningen. Den enskilt sämsta noteringen som fick 1 poäng av 10 möjliga var ”Etik-hur skapas tillit genom hög etisk standard?”. Dessutom har kommunen inga planer på att snabbt förbättra dessa resultat. Hur länge kan majoriteten få fortsätta med uttalanden som kan klassas som ”läpparnas bekännelse”?
2018-06-25 18:38
LOTTA R
Ni lyssnar inte på medborgarna ni kör erat eget race. Berättar man att något som inte fungerar inom de olika verksamheterna så tar ni inte till er något utan går bara in i försvar hur galet det än är. Ni har dessutom mage att höja era arvoden trots att ni höjt skatten 2 ggr på 3 år för att pengarna inte räckte till. Skäms på Er. Ni borde vara lite mer självkritiska och fundera på varför det är så stor personalomsättning tex. Varför sträva efter fler innevånare när ni inte kan ta hand om dom som redan bor här?? Nä det är mycket som kunde vara bättre och min röst får ni inte.
2018-06-25 20:30
Peterklippan
Nej tack! I min värld har ni gjort bort er för länge sedan.det blir nog soffan på valdagen för inget parti har något att komma med.
2018-06-25 20:36
Håller helt med " besviken"
Får en känsla av att sossarna blev lite skraja nu med detta uttalande. Bra ,oppositionen har lyckats! Sossarna behöver verkligen bytas ut innan de sänker hela Kumla kommun. De vill bygga bort vår finaste jordbruksmark, skyhög belåning , höjd skatt, flyttar pengar mellan bolagen inom kommunen så redovisningen ser bra ut .... Listan kan göras lång. Uppdrag granskning vore på sin plats för att städa upp i träsket. Vill verkligen ge oppositionen mitt stöd och lyckönskar er framöver. Ni kommer sköta om Kumla alldeles lysande. Jag är inte ett dugg orolig. Men det är jag med dagens styre!
2018-06-25 23:01
Röstberättigad
@Peterklippan: Tyvärr är ”soffliggarnas” uteblivna röst lika med en röst på nuvarande majoritet. Vill man verkligen ha en förändring så får man masa sig till valurnan. Efter 80 års S-styre kan det vara värt att pröva ett annat alternativ.
2018-06-26 7:52
Gunnar
Ibland tycker jag man klagar lite väl mycket på Kumla och dess utvecklig. Vi har en otroligt fin stad om man jämför med andra kommuner som har samma antal invånare. Kommunen har skulder men de sjunker och det är tack vare politiken. Självklart finns det utmaningar med en växande kommun men de som har lösningarna på utmaningarna är Socialdemokraterna med sin politik. Jag ser inte att en allians som vill ha skattesänkningar före investeringar ska kunna göra det bättre för oss Kumlabor. En allians som ska samarbeta med minst 5 olika partier i varenda fråga. Ska alla partier säga sitt i de olika frågorna kommer det ta tid att komma till beslut. Jag vill ha en majoritet som är snabb och handlingskraftig och kan ta snabba beslut då det behövs. Idag fick jag "reklam" från liberalerna i min postlåda och de skrev vad själva ville inte vad alliansen vill. Jag tror nog Kumlaborna vill veta vad alliansen vill innan man röstar på och inte eftre valet. En röst på Liberalerna är en röst på Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Centern. Eftersom de kommer hålla ihop eftervalet.
2018-06-26 19:13
Våga pröva!
Många verkar inte nöjda med sossarnas beteende och beslut på dyra, tokiga satsningar. Man måste våga pröva något nytt efter 80 år. Nu vet vi med råge att Kumla har inte mått bra ekonomiskt, miljömässigt eller demokratiskt med sossarna vid ratten. Våga testa något nytt, det kan bli riktigt bra tror jag.
2018-06-26 22:43
Lars
Till ”Våga pröva” Som hyfsat nyinflyttad till Kumla. Har väl i och för sig bott här några och trivs väldigt bra i Skogstorp. Skulle du kunna utveckla Vad du menar med att Kumla inte mår bra ekonomiskt, miljömässigt och demokratiskt?
2018-06-27 13:30
Håkan
Till ”våga pröva” bara för att man byter är det inte säkert att det bli till något bättre. Gräset är inte alltid grönare på andra sida. Ett ordspråk som jag tycker stämmer mycket väl. Däremot måste man ta hand om gräsmattan väl för att få en grönskande och välmående fin gräsmatta. Som Socialdemokraterna skriver ska vi tillsammans samtala och utveckla Kumla efter vad invånarna vill då är det inte alltid de som skriker högst utan efter den fråga de flesta invånarna vill jobba framåt med. KumBrovind är kommunens delägda vindkraftsbolag. Kommunens egna lokaler försörjs med klimatsmart närproducerad Vindkrafts el från vårt egna bolag. Det finns en biogas mack i Kommunen. Kommunens alla fordon går på gas. Kommunens ekonomi går plus i det stora hela. Kommunens lån sjunker och det är tack vare den majoritet som styr just nu.
2018-06-27 18:30
Olddriver
Högmod gå före fall, så lyder ett gammalt ordspråk. Tror att det är det som drabbat majoriteten i Kumla. Vore bra om det kom in en ny majoritet i kommunen med vilja att förändra Kumla till det bättre!
2018-06-27 19:45
Anna
Finns fler kvarter än Skogstorps i Kumla. Är uppvuxen i Kumla sedan 60-talet. Är trött på kommunens framfart och partiet som fått leda framåt. Många Kumlabarn som fått tagit stryk på grund av politiska beslut.
2018-06-27 22:23
JM
En fråga till kommentaren som "Håkan" skriver "Som Socialdemokraterna skriver ska vi tillsammans samtala och utveckla Kumla efter vad invånarna vill då är det inte alltid de som skriker högst utan efter den fråga de flesta invånarna vill jobba framåt med". Hur kommer det sig då att i 2017 årsredovisning under - Kommunens möjliggörande för medborgarna att delta i kommunens utveckling ska inte avvika markant från rikssnittet - så ligger måluppfyllelsen på 31%. Resultatet var detsamma som de senaste mätningarna 2014 och 2016 och ligger -26 procentenheter mot rikssnitt?
2018-06-28 10:48
Pluttan
Kumlas ledande politiker måste börja ta sitt ansvar och fundera över varför duktiga rektorer och så många förskollärare väljer att lämna kommunen! Det hjälper inte att bygga nya skolor och förskolor utan att fylla dem med utbildade pedagoger! Föräldrar gör er stämma hörd!!!!!!
2018-06-28 17:44
TS
Anna > Sossarna har ju byggt upp detta samhälle så när började det gå åt h——e då? 80-talet?
2018-06-29 17:31
Magnus C, Centerpartiet Kumla
Vi är redo att styra Kumla. Ja, vi inom oppositionen kommer att klara uppdraget att styra och leda Kumla Kommun, hela kommunen. Socialdemokraterna tycks glömma att efter valet 2014 backade partiet ca 9%, även moderaterna backade. Vi kommer som Katarina säger ha svårt att styra Kumla med ca 25% av rösterna. Vi avser dock att få fler röster och ett större mandat efter valet 2018. Socialdemokraterna tycks glömma att det är invånarna som bestämmer vilka som har gjort ett bra jobb och vart man lägger sin röst. Jag är av den uppfattningen att Socialdemokraterna och Moderaterna kommer att tappa väljare även detta val, precis som man gjorde under 2014 i Kumla. Vad behöver Kumla kommun? Det är många saker som kan bli bättre. Givetvis ska de styrande partierna ha beröm för många saker som har gjorts i kommunen. Det kvarstår dock saker att förbättra. Några saker vi vill förändra är- Vi inom Centerpartiet har och kommer driva frågan om Via-Byrsta, vi anser att det INTE ska bli verklighet av den nya översiktsplanen som just nu har tagits fram, vi säger NEJ till ett nytt industriområde/logistikcenter. Vi inom Centerpartiet avser driva frågan om Kvarntorp och täckningen av högen, det är många frågetecken kring hanteringen av högen som måste klargöras. Det nuvarande avtalet måste rivas upp! Vi avser att få igenom lagen om valfrihet (LOV), det är skrämmande att man som äldre kan förvänta sig ny personal var och varannan dag. Äldre människor behöver trygghet, det finns ingen trygghet i att möta ny personal/ansikten så ofta, som det är idag. Vi vill även förbättra skolan, det finns ett antal punkter som inte bör, utan måste bli bättre i Kumla kommuns skolor. Bland annat få fler behöriga lärare, öka lärartätheten, skapa mindre grupper, satsa på profilskolor genom att utveckla samarbetet med föreningslivet, ex fotbollsprofil, innebandyprofil, musikprofil mm, ge elever möjlighet att under viss tid, ex elevens egen tid få arbeta med utbildade instruktörer från föreningslivet. Vi vill även utveckla och stärka Trygghetsteamen vid skolorna, förbättra arbetsmiljöerna genom att stötta de elever som behöver och kräver mer individuell undervisning, varje elev bör ha tillgång till en dator eller platta, för att kunna arbeta med i undervisningen. Vi vill också införa mobilfria skolor, för att skapa tryggare och lugnare lektioner. Vi vill utveckla och bevara skolorna på landsbygden. Vi vill få till bättre samarbeten mellan kommunen och föreningslivet, där man som kommun inser värdet av det föreningarna gör, där man satsar på föreningar som bidar och utvecklar möjligheterna för alla barn, alla ska kunna idrotta. Vi vill även förbättra möjligheterna för företagare i kontakten med kommunen, genom ett ”snabbspår”. Det ska vara en väg in till kommunen, och företagen ska få all hjälp via den funktionen. Detta är några av många saker vi vill utveckla och förbättra. Rösta för ett nytt ledarskap i Kumla kommun. Magnus C, Centerpartiet Kumla
2018-06-30 20:08
Röstberättigad
@Magnus C, (C): Sedan många år lider kommunen av ett demokratiunderskott och S har inga planer på att förändra detta. Vad har ni inom C för tankar för att snabbt förbättra situationen?
2018-07-01 8:53
mats
Hallå sydnärkenytt!!! är detta någon valplattform där vissa partier får göra sig hörda?
2018-07-01 14:08
Lars Litzén
Till Mats: Alla får göra sig hörda genom kommentarer på Kumlanytt - om man håller en hyfsad ton. Dock anser jag att Magnus C tänjde för mycket på möjligheten genom att rada upp partiets frågor, borde ha kortats.
2018-07-01 15:02
valfläsk.
Sen efter valet när Magnus C och hans partikompisar inte genomför det dom lovat skyller man som vanligt på att dom partier som man samarbetar med inte tycker lika som C. På det sättet kan man lova nästan vad som helst i en valrörelse. Det är nåt fel på det svenska valsystemet när man inte behöver hålla sitt ord.
2018-07-01 20:44
Lars
Magnus C Centerpartiet En fråga kring översiktsplanen. Centern sa väl också ja till det förslag som gick ut på samråd eller hur?
2018-07-02 1:52
Våga prova något nytt
Det kan inte bli värre i Kumla än vad det är med sossarna vid ratten nu, så var modig och ta ansvar för Kumlas framtid och prova fyrklövern ( C, L, KD, MP) i valet i höst. jag känner mig hoppfull och tror att det kommer gå alldeles utmärkt!
2018-07-02 22:47
Markusw
Sossarna är inte felfria men dom har sett till att Kumla växer och i huvudsak fungerar kommunen bra, Jag trivs och det gör mina grannar också. Jag vill inte att privata bolag ska ta över kommunal verksamhet, då har man mindre chans att påverka.
2018-07-02 23:37
Skattebetalare i Kumla
Blir nog bra, hata vinster och höjda skatter. Kommer nog locka många multinationella företag att etablera sig på det nya industriområdet på åkern. ”Kom och etablera er i Kumla, vi har världen högsta marginalskatt, vi tycker inte om vinster och framförallt inte privata aktörer” Är det någon som vet varför Ericsson lämnade Kumla? Förmodligen alla köer i rondellerna för att folk inte kan blinka. Eller kan det vara något annat…..
2018-07-03 20:00
Besviken
"-Vi lyssnar på medborgarna och är beredda att förändra beslut, när vi pratat tillsammans. Det är så vi Socialdemokrater tänker fortsätta att ta ansvaret för Kumlas fortsatta utveckling." Nä, ni lyssnar inte på medborgarna! Ni tar beslut på eget bevåg för att maktgirigheten har stigit er åt huvudet. -Kvarntorpshögen -Försäljningen av Trilobiten Vi är en av landets mest skuldsatta kommuner och vad intresserar er? -Den egna lönen Och kom inte och säg att den är "skälig", den står inte i närheten av rimlighet. -Varit sosse sedan barnsben, men ni har verkligen fått mig att byta sida. Hoppas för allt i världen att oppositionen tar över denna bottenkörda kommun Det kan i alla fall inte bli sämre, det är helt klart
2018-06-25 14:14
Skattebetalare i Kumla
Kära nån, kan inte någon begripa att allt detta handlar om makt. Så sorgligt för oss alla skattebetalare, sossar som moderater och allt däremellan och över. För jävligt rent ut sagt. Har nog aldrig sett maken till vilja ha makt såsom i Kumla kommuns politiker. Skärpning... jag vill gärna tro att vi lever sann demokrati.
2018-06-25 18:29
Oansvarigt
”Vi lyssnar på medborgarna och är beredda att förändra beslut, när vi pratat tillsammans.” skriver kommunstyrelsens ordförande. Uttalandet är en anmärkningsvärd brist på självkännedom. Kumla kommun är ingen transparent kommun vilket också SKL konstaterade vid sin undersökning av kommunen förra året. Områdena ”Offentlighet och demokrati” och ”Ständiga förbättringar” gav 37 resp. 36 poäng av 100 möjliga och var därmed de sämsta resultaten i undersökningen. Den enskilt sämsta noteringen som fick 1 poäng av 10 möjliga var ”Etik-hur skapas tillit genom hög etisk standard?”. Dessutom har kommunen inga planer på att snabbt förbättra dessa resultat. Hur länge kan majoriteten få fortsätta med uttalanden som kan klassas som ”läpparnas bekännelse”?
2018-06-25 18:38
LOTTA R
Ni lyssnar inte på medborgarna ni kör erat eget race. Berättar man att något som inte fungerar inom de olika verksamheterna så tar ni inte till er något utan går bara in i försvar hur galet det än är. Ni har dessutom mage att höja era arvoden trots att ni höjt skatten 2 ggr på 3 år för att pengarna inte räckte till. Skäms på Er. Ni borde vara lite mer självkritiska och fundera på varför det är så stor personalomsättning tex. Varför sträva efter fler innevånare när ni inte kan ta hand om dom som redan bor här?? Nä det är mycket som kunde vara bättre och min röst får ni inte.
2018-06-25 20:30
Peterklippan
Nej tack! I min värld har ni gjort bort er för länge sedan.det blir nog soffan på valdagen för inget parti har något att komma med.
2018-06-25 20:36
Håller helt med " besviken"
Får en känsla av att sossarna blev lite skraja nu med detta uttalande. Bra ,oppositionen har lyckats! Sossarna behöver verkligen bytas ut innan de sänker hela Kumla kommun. De vill bygga bort vår finaste jordbruksmark, skyhög belåning , höjd skatt, flyttar pengar mellan bolagen inom kommunen så redovisningen ser bra ut .... Listan kan göras lång. Uppdrag granskning vore på sin plats för att städa upp i träsket. Vill verkligen ge oppositionen mitt stöd och lyckönskar er framöver. Ni kommer sköta om Kumla alldeles lysande. Jag är inte ett dugg orolig. Men det är jag med dagens styre!
2018-06-25 23:01
Röstberättigad
@Peterklippan: Tyvärr är ”soffliggarnas” uteblivna röst lika med en röst på nuvarande majoritet. Vill man verkligen ha en förändring så får man masa sig till valurnan. Efter 80 års S-styre kan det vara värt att pröva ett annat alternativ.
2018-06-26 7:52
Gunnar
Ibland tycker jag man klagar lite väl mycket på Kumla och dess utvecklig. Vi har en otroligt fin stad om man jämför med andra kommuner som har samma antal invånare. Kommunen har skulder men de sjunker och det är tack vare politiken. Självklart finns det utmaningar med en växande kommun men de som har lösningarna på utmaningarna är Socialdemokraterna med sin politik. Jag ser inte att en allians som vill ha skattesänkningar före investeringar ska kunna göra det bättre för oss Kumlabor. En allians som ska samarbeta med minst 5 olika partier i varenda fråga. Ska alla partier säga sitt i de olika frågorna kommer det ta tid att komma till beslut. Jag vill ha en majoritet som är snabb och handlingskraftig och kan ta snabba beslut då det behövs. Idag fick jag "reklam" från liberalerna i min postlåda och de skrev vad själva ville inte vad alliansen vill. Jag tror nog Kumlaborna vill veta vad alliansen vill innan man röstar på och inte eftre valet. En röst på Liberalerna är en röst på Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Centern. Eftersom de kommer hålla ihop eftervalet.
2018-06-26 19:13
Våga pröva!
Många verkar inte nöjda med sossarnas beteende och beslut på dyra, tokiga satsningar. Man måste våga pröva något nytt efter 80 år. Nu vet vi med råge att Kumla har inte mått bra ekonomiskt, miljömässigt eller demokratiskt med sossarna vid ratten. Våga testa något nytt, det kan bli riktigt bra tror jag.
2018-06-26 22:43
Lars
Till ”Våga pröva” Som hyfsat nyinflyttad till Kumla. Har väl i och för sig bott här några och trivs väldigt bra i Skogstorp. Skulle du kunna utveckla Vad du menar med att Kumla inte mår bra ekonomiskt, miljömässigt och demokratiskt?
2018-06-27 13:30
Håkan
Till ”våga pröva” bara för att man byter är det inte säkert att det bli till något bättre. Gräset är inte alltid grönare på andra sida. Ett ordspråk som jag tycker stämmer mycket väl. Däremot måste man ta hand om gräsmattan väl för att få en grönskande och välmående fin gräsmatta. Som Socialdemokraterna skriver ska vi tillsammans samtala och utveckla Kumla efter vad invånarna vill då är det inte alltid de som skriker högst utan efter den fråga de flesta invånarna vill jobba framåt med. KumBrovind är kommunens delägda vindkraftsbolag. Kommunens egna lokaler försörjs med klimatsmart närproducerad Vindkrafts el från vårt egna bolag. Det finns en biogas mack i Kommunen. Kommunens alla fordon går på gas. Kommunens ekonomi går plus i det stora hela. Kommunens lån sjunker och det är tack vare den majoritet som styr just nu.
2018-06-27 18:30
Olddriver
Högmod gå före fall, så lyder ett gammalt ordspråk. Tror att det är det som drabbat majoriteten i Kumla. Vore bra om det kom in en ny majoritet i kommunen med vilja att förändra Kumla till det bättre!
2018-06-27 19:45
Anna
Finns fler kvarter än Skogstorps i Kumla. Är uppvuxen i Kumla sedan 60-talet. Är trött på kommunens framfart och partiet som fått leda framåt. Många Kumlabarn som fått tagit stryk på grund av politiska beslut.
2018-06-27 22:23
JM
En fråga till kommentaren som "Håkan" skriver "Som Socialdemokraterna skriver ska vi tillsammans samtala och utveckla Kumla efter vad invånarna vill då är det inte alltid de som skriker högst utan efter den fråga de flesta invånarna vill jobba framåt med". Hur kommer det sig då att i 2017 årsredovisning under - Kommunens möjliggörande för medborgarna att delta i kommunens utveckling ska inte avvika markant från rikssnittet - så ligger måluppfyllelsen på 31%. Resultatet var detsamma som de senaste mätningarna 2014 och 2016 och ligger -26 procentenheter mot rikssnitt?
2018-06-28 10:48
Pluttan
Kumlas ledande politiker måste börja ta sitt ansvar och fundera över varför duktiga rektorer och så många förskollärare väljer att lämna kommunen! Det hjälper inte att bygga nya skolor och förskolor utan att fylla dem med utbildade pedagoger! Föräldrar gör er stämma hörd!!!!!!
2018-06-28 17:44
TS
Anna > Sossarna har ju byggt upp detta samhälle så när började det gå åt h——e då? 80-talet?
2018-06-29 17:31
Magnus C, Centerpartiet Kumla
Vi är redo att styra Kumla. Ja, vi inom oppositionen kommer att klara uppdraget att styra och leda Kumla Kommun, hela kommunen. Socialdemokraterna tycks glömma att efter valet 2014 backade partiet ca 9%, även moderaterna backade. Vi kommer som Katarina säger ha svårt att styra Kumla med ca 25% av rösterna. Vi avser dock att få fler röster och ett större mandat efter valet 2018. Socialdemokraterna tycks glömma att det är invånarna som bestämmer vilka som har gjort ett bra jobb och vart man lägger sin röst. Jag är av den uppfattningen att Socialdemokraterna och Moderaterna kommer att tappa väljare även detta val, precis som man gjorde under 2014 i Kumla. Vad behöver Kumla kommun? Det är många saker som kan bli bättre. Givetvis ska de styrande partierna ha beröm för många saker som har gjorts i kommunen. Det kvarstår dock saker att förbättra. Några saker vi vill förändra är- Vi inom Centerpartiet har och kommer driva frågan om Via-Byrsta, vi anser att det INTE ska bli verklighet av den nya översiktsplanen som just nu har tagits fram, vi säger NEJ till ett nytt industriområde/logistikcenter. Vi inom Centerpartiet avser driva frågan om Kvarntorp och täckningen av högen, det är många frågetecken kring hanteringen av högen som måste klargöras. Det nuvarande avtalet måste rivas upp! Vi avser att få igenom lagen om valfrihet (LOV), det är skrämmande att man som äldre kan förvänta sig ny personal var och varannan dag. Äldre människor behöver trygghet, det finns ingen trygghet i att möta ny personal/ansikten så ofta, som det är idag. Vi vill även förbättra skolan, det finns ett antal punkter som inte bör, utan måste bli bättre i Kumla kommuns skolor. Bland annat få fler behöriga lärare, öka lärartätheten, skapa mindre grupper, satsa på profilskolor genom att utveckla samarbetet med föreningslivet, ex fotbollsprofil, innebandyprofil, musikprofil mm, ge elever möjlighet att under viss tid, ex elevens egen tid få arbeta med utbildade instruktörer från föreningslivet. Vi vill även utveckla och stärka Trygghetsteamen vid skolorna, förbättra arbetsmiljöerna genom att stötta de elever som behöver och kräver mer individuell undervisning, varje elev bör ha tillgång till en dator eller platta, för att kunna arbeta med i undervisningen. Vi vill också införa mobilfria skolor, för att skapa tryggare och lugnare lektioner. Vi vill utveckla och bevara skolorna på landsbygden. Vi vill få till bättre samarbeten mellan kommunen och föreningslivet, där man som kommun inser värdet av det föreningarna gör, där man satsar på föreningar som bidar och utvecklar möjligheterna för alla barn, alla ska kunna idrotta. Vi vill även förbättra möjligheterna för företagare i kontakten med kommunen, genom ett ”snabbspår”. Det ska vara en väg in till kommunen, och företagen ska få all hjälp via den funktionen. Detta är några av många saker vi vill utveckla och förbättra. Rösta för ett nytt ledarskap i Kumla kommun. Magnus C, Centerpartiet Kumla
2018-06-30 20:08
Röstberättigad
@Magnus C, (C): Sedan många år lider kommunen av ett demokratiunderskott och S har inga planer på att förändra detta. Vad har ni inom C för tankar för att snabbt förbättra situationen?
2018-07-01 8:53
mats
Hallå sydnärkenytt!!! är detta någon valplattform där vissa partier får göra sig hörda?
2018-07-01 14:08
Lars Litzén
Till Mats: Alla får göra sig hörda genom kommentarer på Kumlanytt - om man håller en hyfsad ton. Dock anser jag att Magnus C tänjde för mycket på möjligheten genom att rada upp partiets frågor, borde ha kortats.
2018-07-01 15:02
valfläsk.
Sen efter valet när Magnus C och hans partikompisar inte genomför det dom lovat skyller man som vanligt på att dom partier som man samarbetar med inte tycker lika som C. På det sättet kan man lova nästan vad som helst i en valrörelse. Det är nåt fel på det svenska valsystemet när man inte behöver hålla sitt ord.
2018-07-01 20:44
Lars
Magnus C Centerpartiet En fråga kring översiktsplanen. Centern sa väl också ja till det förslag som gick ut på samråd eller hur?
2018-07-02 1:52
Våga prova något nytt
Det kan inte bli värre i Kumla än vad det är med sossarna vid ratten nu, så var modig och ta ansvar för Kumlas framtid och prova fyrklövern ( C, L, KD, MP) i valet i höst. jag känner mig hoppfull och tror att det kommer gå alldeles utmärkt!
2018-07-02 22:47
Markusw
Sossarna är inte felfria men dom har sett till att Kumla växer och i huvudsak fungerar kommunen bra, Jag trivs och det gör mina grannar också. Jag vill inte att privata bolag ska ta över kommunal verksamhet, då har man mindre chans att påverka.
2018-07-02 23:37
Skattebetalare i Kumla
Blir nog bra, hata vinster och höjda skatter. Kommer nog locka många multinationella företag att etablera sig på det nya industriområdet på åkern. ”Kom och etablera er i Kumla, vi har världen högsta marginalskatt, vi tycker inte om vinster och framförallt inte privata aktörer” Är det någon som vet varför Ericsson lämnade Kumla? Förmodligen alla köer i rondellerna för att folk inte kan blinka. Eller kan det vara något annat…..
2018-07-03 20:00
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2018-06-25 13:18
Senaste nyheterna
Speedway: Engman omvald
(12:14)
Innebandy: Urladdning för damer
(11:30)
Innebandy: Kumla slog nästjumbon
(2019-02-16)
Svärd M-ordförande
(2019-02-16)
Bil av vägen vid Skogstorpsskolan
(2019-02-15)
Hockey: Kumla förlorade fjärde raka
(2019-02-15)
MECA stänger butik i Kumla
(2019-02-15)
Lott i Kumlabutik gav skrap i tv
1
(2019-02-15)
Fotboll: IFK Kumla hade årsmöte
1
(2019-02-15)
Hockey: Lånas ut till Allsvenskan
(2019-02-14)
SKPF höll årsmöte
(2019-02-14)
Utvisningshotad familj lämnade Kumla
12
(2019-02-14)
Veckans bilder - Torgfolk från 70-talet
(2019-02-14)
Veteranträff med film i Kårberg
(2019-02-13)
Hockey: Förlust mot “Sura” igen
(2019-02-13)
Vinterlovet närmar sig
(2019-02-13)
“Kumlan” går i graven
(2019-02-13)
Söker deltagare till IBS-studie
(2019-02-12)
Bårman möter frisör i Radiosydnärke
(2019-02-12)
Försvunnen hittad död
(2019-02-12)
Föreläser om matsvinn
(2019-02-11)
Chans följa regionfullmäktige
(2019-02-11)
Mp-förslag: Koldioxidbudget
(2019-02-11)
M-fråga: Måste vården ännu faxa?
(2019-02-11)
Larmade om rattfyllo
1
(2019-02-11)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
23
(2019-02-11)
Stölder på Systembolag
1
(2019-02-11)
Hockey: Drog in över 200 000 kr
(2019-02-10)
Stort lagerbygge skjuts upp
5
(2019-02-10)
Innebandy: Även damer föll i Hagfors
(2019-02-09)
Innebandy: Poäng från svår match
(2019-02-09)
Rånförsök i Prästgårdsskogen
3
(2019-02-09)
Bonniers köper NA
(2019-02-08)
Kävesta-elever ställer ut i Kumla
(2019-02-08)
Lämnade över husprotest
(2019-02-08)
Kumlabrand med i Efterlyst
(2019-02-08)
Ville skiljas – blev misshandlad
1
(2019-02-07)
Sydnärkes politiker utbildades
5
(2019-02-07)
Veckans bild: Sveavägen/Vattugatan
(2019-02-07)
Hockey: Kumla tappade seger
(2019-02-06)
Sandra Wallin: Streaming: Escape Plan 2 - Hades
(2019-02-06)
Hockey: J-20 lag startas i Kumla
(2019-02-06)
Vem har ansvar för snöskottning?
(2019-02-06)
MP: Höj bidraget för barns glasögon
(2019-02-06)
SSU-insänt om “Reformisterna”
(2019-02-05)
Fel av Brorsson (S) om höghusmark
15
(2019-02-05)
Jobbmässa gick hem
1
(2019-02-05)
Grov stöld när familj var hemma
2
(2019-02-05)
Inbrott på Norra Kungsvägen
(2019-02-05)
Prisad arbetsterapeut
(2019-02-04)
Fick nej för köp av vattentorn
2
(2019-02-04)
Alf Anneborg: Tankar efter valet
4
(2019-02-04)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
5
(2019-02-04)
Stöld av whiskey från Systembolaget
1
(2019-02-04)
Av med ryggsäck på biblioteket
(2019-02-04)
Tips om man fastnar med bil i snön
1
(2019-02-04)
Hockey: Skön vinst mot Skövde borta
(2019-02-03)
Snöbilder från centrala Kumla
1
(2019-02-03)
Oskottat för hemtjänsten
13
(2019-02-03)
Biskopen besökte Kumla
1
(2019-02-03)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.