Gå till innehåll
Kumla

S svänger om pensionärsråd

Publicerad: 16 August 2018 12:57

Socialdemokraterna var länge motståndare till ett särskilt pensionärsråd i Kumla kommun men har nu tre veckor före valet ändrat sig och lovar verka för att ett pensionärsråd blir av.

"Pensionärsorganisationerna i Kumla har under en längre tid drivit frågan om att införa ett pensionärsråd i kommunen och uppvaktat de olika partierna i denna fråga", konstaterar Kumla socialdemokrater i ett pressmeddelande på torsdagen.

"Vi har länge varit tveksamma då det finns ett Socialtråd, där både handikapp- och pensionärsorganisationerna samlas och får delaktighet och inflytande i kommunen. Nu har vi Socialdemokrater i Kumla beslutat att  verka för att ett pensionärsråd instiftas efter valet."

Stor grupp växer

Partiet skriver nu att eftersom pensionärerna i Kumla är en stor grupp av människor som blir allt flera i Kumla är det viktigt att de får en plats, där de ges möjligheten att lyfta äldrefrågor tillsammans med politiker och tjänstepersoner.  

- Vi tycker det är viktigt att pensionärerna upplever att de får vara med och känna delaktighet och inflytande i vad som händer i kommunen,  säger i pressmeddelandet Katarina Hansson (S) kommunstyrelsens ordförande. 

- Jag som förtroendevald politiker är medborgarnas förlängda arm, det  är viktigt att lyssna till vad medborgarna vill och det här är en stor grupp som vill samma sak. 

Av Sveriges 290 kommuner har hittills 270 infört pensionärsråd.

Liknande artiklar

Annons

kumla