Gå till innehåll
Kumla

S besökte Kvarntorp

Publicerad: 8 September 2018 11:07
 Pontus Leisby i mitten berättar för Katarina Hansson och Andreas Brorsson om SPD:s nya lager  i Kvarntorp. 

Under året har företagen i Kvarntorps industriområde gjort stora satsningar som lett till utökad verksamhet och nya arbetstillfällen. Ny Riksväg 51 som håller på och anläggs mellan Kvarntorp och Svennevad kommer göra området ytterligare attraktivt när transporttiden för gods mellan Kvarntorp och hamnen i Norrköping kommer att förkortas. Det som inte kan fraktas på lastbilar kan många gånger köras på tåg som ofta samfraktar från Kvarntorp ut i Sverige och Europa.

Pontus Leisby är en av företagarna i Kvarntorp, han är ägare av SPD (Svensk pappersdistribution) och har pappersindustrin som sin  baskundkrets.

Just nu bygger han ut för att tillskapa ett lager som kommer att bli  ca 10 000 kvm, det är en stor satsning på närmare 50 miljoner kronor som kommer leda till ca 15 nya arbetstillfällen i Kumla.

Pontus berättade i fredags för Katarina Hansson och Andreas Brorsson om sin verksamhet och framtidsplaner. En dröm som han har är att företag som berör pappersindustri och förädling av papper ska flytta till Kvarntorp.

Pontus framhåller det goda företagsklimat som finns i Kumla,  den positiva energi som finns i Kvarntorp och det perfekta läget som tillsammans är viktiga delar i framgångsfaktorn för sitt företag.

Men även att kommunen är snabb i sina beslut för att skapa goda förutsättningar för oss företagare.

Att träffa företagare som Pontus med ett stort driv och en stor handlingskraft är imponerande.

Under 2018 har även Akzo Nobel investerat i en ny produktionslinje som bedöms till 140 miljoner kronor. Även Epiroc i Kvarntorp har startat två nya produktionslinjer vilket skapat 60-70 nya arbetstillfällen.

- Jag har under senaste åren besökt många företag och möts av framtidstro och satsningar. Det är tack vare framgångsrika företag som anställer Kumlabor som  kommunen får skatteintäkter vilket är förutsättningarna för att bedriva en bra förskola, skola vård- och omsorg, framhåller Katarina Hansson. 

Annons

kumla