24 Juni 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Fyrverkerier på torg vid nyår skapar debatt

Det blir, till skillnad från i Hallsberg, fyrverkerier och uppslutning på torget i Kumla när Nyårsafton firas.Det blir, till skillnad från i Hallsberg, fyrverkerier och uppslutning på torget i Kumla när Nyårsafton firas.

Det blir firande vid torget i Kumla på Nyårsafton. Musik, nyårstal och fyrverkeri står på schemat. Kommunen har dock bett fyrverkeribolaget att ta bort de tyngsta och högsta smällarna.

Fyrverkerier vid nyår skapar debatt

" Vi har efter övervägande valt att erbjuda ett fyrverkeri vid 12-slaget även i år för att fira in 2019. Fyrverkeriet håller på omkring fem minuter och de hårdaste smällarna kommer inte att finnas med. Vi tar med oss era synpunkter till utvärderingen och har med det i planeringen inför nästa års firande"

Kvällens program:

• Nyårstal av Björn Fransson, turismstrateg på Örebrokompaniet
• Akustisk rock med Smash Into Pieces
• Musikaliskt fyrverkeri (har bett fyrverkeribolaget att ta bort de tyngsta och högsta smällarna i fyrverkeriet)

Om Smash Into Pieces:

Med fyra släppta album, 11 släppta singlar i bagaget gästar Örebros stoltheter Smash Into Pieces Kumla för en akustisk myskonsert på nyårsafton. De har passerat 50 miljoner streams på Spotify / 10 miljoner views på Youtube, avverkat åtskilliga Europa-, USA- och Japanturnéer och prisats i flertalet nationella samt internationella forum. Genuint, nära och intimt blir ledorden för den exklusiva och ”lite udda” akustiska-pop/rock-konserten.

Att smälla eller inte smälla? Så här hanterar kommunerna fyrverkerifrågan

Både djur och människor skräms varje år av fyrverkerier, ibland så illa att de aldrig återhämtar sig. Vilda djur kan chockas, fly i panik eller gömma sig i dödsångest. Inför årsskiftet 2018-2019 har Djurens Rätt kartlagt hur kommuner hanterar fyrverkerier.

Att det finns en stark opinion emot fyrverkerier är inget nytt. Redan i början av 2016 lämnade Djurens Rätt, Djurskyddet Sverige, Svenska Kennelklubben och Svenska Brukshundklubben över mer än 100 000 namnunderskrifter till regeringen med krav på begränsningar av användandet av fyrverkerier. 7 av 10 svenskar anser att fyrverkerier borde förbjudas helt och nu har landets kommuner börjat ta ställning för ett djurvänligare nyårsfirande. 

I Djurens Rätts kartläggning, Panglistan, får kommunerna betyget Mycket väl godkänt, Godkänt eller Underkänt/Okänt allt beroende på hur de hanterar fyrverkerifrågan.

– Listan fylls på hela tiden och vi kan se att det blir fler och fler kommuner som både inför begränsningar och som väljer alternativ för kommunens egna arrangemang. Gör kommunen både och så hamnar de i kategorin Mycket väl godkänt, säger Moa Richter Hagert, Kommunikationsansvarig på Djurens Rätt.

26 kommuner får betyget MVG, dock ingen kommun i Örebro Län.

Nyinflyttad
Den här kommunen är sist på bollen i allt verkar det som. Fyrverkerier på nyår år 2018.... Höjer arvoden åt sig själva samtidig som man höjt en redan hög skatt och sparar hårt överallt. Planerar industrier på sina bästa åkermarker. Köper in massor av svindyr konst som ser fördj... ut istället för att lägga pengarna på nyttigare ändamål. Osv. osv. En kommun som verkligen inte är i takt med tiden utan verkar leva helt i forntiden.
2018-12-22 2:03
Svennis
SKÄMS Kumla kommun att skjuta fyrverkerier är helt fel både mot människor som har upplevt krig och alla djur som blir skrämda. Skänk istället pengarna till människor som är behov av hjälp t.ex bostadslösa.
2018-12-22 11:44
Jonny
Fyrverkerier är verkligen att bränna upp pengarna och förstöra miljön. Ingen som helst nytta. Dom flesta andra kommuner har förstått det men inte Kumla kommuns ledning. Dom borde verkligen skämmas!! Det är ett lågvatten märke att dom som bestämt att det ska vara fyrverkerier lever kvar i det gamla som verkligen inte var bra.
2018-12-22 14:45
Pp
Mycket bra Kumla kommun! Fyrverkerier är en väldigt uppskattat tradition som vi absolut ska bevara.
2018-12-22 20:15
Apa
Svennis. Finns det något som du tycker är bra i kommunen överhuvudtaget? Tror inte jag har sett något positivt av dig någonstans. Förstår inte varför du bor kvar här, när allt är så jävla dåligt. Ha nu en trevlig jul
2018-12-22 23:35
Svennis
Svar till APA Tänk vad bra att vi har yttrandefrihet här i Sverige på så sätt stärks demokratin. Du skrämmer inte mig till tystnad och jag har inte sett att du har deltagit i någon insändardebatt du är väl som många andra att det är bäst att vara tyst och ingenting säga. Det sättet skapar ingen utveckling i samhället och det är viktigt att vi uttrycker våra åsikter både det som är positivt och negativt på så sätt stärks demokratin och myndigheter vet att ett starkt och öppet samhällsklimat påverkar medborgarnas inflytande på beslutsfattarna. Önskar dig en mycket trevlig JUL.
2018-12-23 12:33
Alfa
Jag är inte på något sätt emot fyrverkerier som är ett vackert skådespel. Men då jag inte bor innanför 50-skyltarna och inte på något sätt kan åtnjuta detta fina spektakel så bryr jag mig inte så mycket om ifall detta dyra nöje upphör. Att en å annan djurägare upprörs tycker jag bara är ett smått hyckleri.
2018-12-23 12:43
Jonny
ALFA. Djur ska inte behöva plågas. Nu tar ett antal människor med makt över skattemedel som betalas av alla arbetare för vård skola och omsorg till att köpa fyrverkerier som inte bara stör och plågar djur. Det är dessutom väldigt mijövidrigt. Skulle vilja påstå att det i allra högsta grad är direkt olämpligt för vi nås dagligen av rapporter om vad miljöförstöringen leder till. Då är det verkligen inte lämpligt att köpa fyrverkerier för flera tusen av skattepengarna för att bidra ännu mer till miljöförstöringen. Många andra kommuner är klokare och har slutat med fyrverkerier. Men inte Kumla...
2018-12-23 16:46
Robban
Svennis, jag tror inte att varken Apa eller någon annan vill skrämma någon till tystnad. Dock så håller jag med hen om att väldigt ofta så ska det kommenteras negativt om saker i kommunen. Och tycker man att nästan allt är så dåligt som det verkar i kommentarerna så finns ju faktiskt möjligheten att flytta till en kommun där allt är så himla mycket bättre.
2018-12-24 9:53
Lotta R
Kumla kommun gör inte många rätt . Jag håller fullständigt med Nyinflyttad. Den blomstrande kommunen är idag en vissen kommun. Jag är glad att mina barn idag är vuxna så jag slipper dagens barnomsorg och skola. Sluta slå er för bröstet och tyck att ni är så bra utan kom ner på jorden och titta på verkligheten. Sluta med fyrverkerier. Ni kan åka ut och titta på dom djur som är skräckslagna av smällare, det är en hemsk syn. Så onödigt av Kumla kommun
2018-12-26 13:14
Pp
Fyrverkerier är en del av vår kultur och tradition sedan hundratals år tillbaka. Givetvis ska denna uppskattade tradition bevaras. De väldigt få gnälliga, negativa människor som inte vill ha fyrverkerier får väl åka bort EN kväll om året.
2018-12-27 8:57
Ivar
Som småbarnsförälder tycker jag att Kumla kommun är jättebra. Barnen har det bra i skolan och vi har fullt med bra fritidsaktiviteter att syssla med!
2018-12-27 10:56
Svennis
Vi som har synpunkter på händelser i Kumla är varken få eller gnälliga,negativa människor. Vi tänker inte flytta på grund av att några få konservativa människor som både saknar empati och förståelse för andra människor och djur. Tvärtom så behövs vi för att bemöta dessa individer som tror att dom alltid vet bäst. Att vi har synpunkter på utvecklingen betyder inte att vi är negativa till kommunens totala utveckling. Var rädd om demokratin för det finns mörka krafter som vill motverka den.
2018-12-27 13:14
Bigge
Ni som gnäller på kommunen. Visst finns det saker och beslut som borde tänkts om en gång till. Men om det inte passar. Ja då kan ni ju alltid flytta. Behöver ni hjälp inga problem jag har flyttbil. (Skämt åsido. Gnäll inte på nätet utan försök att integrera, engagera er i samhället och bilda spion mot politiker och andra styrande. Personligen, kan jag med viss insyn i nyårsfirandet, säga att det kommer bli fint på nyår. Jag ser själv fram emot nyårsafton. Hoppas på mycket folk och inte allt för kallt väder. Ha det fint.
2018-12-27 19:39
Svennis
Kulturer och traditioner förändras över tid PP. Nästa år förbjuds fyrverkerier med pinne och äntligen har förnuftet segrat över det okloka . Detta beslut förhindrar allvarliga olyckor som tidigare har inträffat under årens lopp. Ibland fattar myndigheter kloka beslut Tack för detta.
2018-12-28 10:31
Roffe
Om nu alla som vill skjuta raketer skulle göra det mellan 23.30 och 01.30 så skulle det här inte vara något större problem. Fira in det nya året har alla som vill rätt att göra. Det är inte raketer i sig som är problemet. Problemet är att en del människor väljer att skjuta raketer när som helst under dygnet. Då vet inte djurägare mm hur dom ska hantera det hela. Angrip problemet på rätt sätt så kommer det lösa sig av sig självt.
2018-12-28 15:37
G
Som genuin Kumling så uppskattar jag att min kommun inte är så förb...... PK i allt. Självklart skall alla ha rätt att tycka vad de vill, men det innebär inte att man är med och bestämmer. Vilka som skall bestämma gör vi i demokratiska val.
2018-12-28 15:51
Frasse
PP,det är först in på 1900-talet som man började fira 12-slaget med fyrverkerier i Sverige.Dessförinnan sköt man med bössor!Traditionen har ju också förändrats så att man numera börjar skjuta raketer redan på nyårsaftonens eftermiddag,iallafall i Kumlakvarteret där jag bor!Traditioner kommer,förändras eller försvinner.
2018-12-28 15:58
Mats
Ni får väl gå en förberedelsekurs!!!!!
2018-12-28 19:55
Pp
Många människor kör för fort med sin bil och orsakar olyckor. Ska bilar förbjudas? Mopeder? Pulkor? Hjälmtvång för att gå ut? Alla dessa krav på förbud är en farlig väg att gå. Vad får vi för samhälle? Tänk Nordkorea...
2018-12-29 9:56
Jonny
Bara för att det är en gammal tradition behöver det inte betyda att det är bra eller lämpligt. Det finns många saker som "man" gjorde förr som väldigt få ens skulle komma på tanken att göra idag för att vi har lärt oss av misstagen.
2018-12-29 10:54
Frasse
PP,vilken fånig jämförelse!Bilar har de flesta människor svårt att klara sig utan,men fyrverkerier..nja.
2018-12-29 16:18
Apa
Svennis. Jag tycker det är tragiskt att det till 98% är negativa åsikter som skrivs på Sydnärkenytt. Ta upp det istället med dom som bestämmer. Tydligen tycker ju en hel del att det är "bra med fyrverkerier" med tanke på att det är fullt av människor på torget vid 12 slaget. Ska det vara fyrverkerier på nyår så ser jag hellre att kommunerna håller i det under ordnade former än personer som inte kan sköta det. Dina inlägg handlar ju nästan bara om hur dåligt saker är i kommunen.
2018-12-30 15:55
Lennart Björk
Snälla Gertrud,VAKNA o fundera på detta "misstag" som inte fyller nån funktion.Jag gick ut ikväll vid 21-tiden med Dino,6år,40kg,golden. Två smällar från Prästgårdsskogen förvandlade detta snälla kraftpaket till en rädd hemflyende hund på nolltid.Bävar för morgondagen trots medicinering o inlåsning,tråkigt.
2018-12-30 21:28
Pp
Lennart // Tror du att det var Kumla kommun som tjuvstartade fyrverkerierna då eller? Här diskuterar vi huruvida kommunen ska ha ett fyrverkeri på tolvslaget nyårsafton...
2018-12-31 9:36
Lennart Björk
"PP" Att överhuvudtaget diskutera med en anonym signatur känns helt meningslöst,så skriv ditt namn "PP".F.ö tycker jag dina inlägg är så överlägset formulerade o besserwisserskrivna så jag vill rekomendera dig att pröva lyckan i Grönköpings veckoblad,om den nu fortfarande finns.Gott nytt år,med eller utan smällare.
2018-12-31 18:03
Pp
Tack Kumla kommun för ett fint fyrverkeri,vi var många som njöt. Även kul att se så många "privata" fyrverkerier vid tolvslaget, tack!
2019-01-01 10:04
Nyinflyttad
Den här kommunen är sist på bollen i allt verkar det som. Fyrverkerier på nyår år 2018.... Höjer arvoden åt sig själva samtidig som man höjt en redan hög skatt och sparar hårt överallt. Planerar industrier på sina bästa åkermarker. Köper in massor av svindyr konst som ser fördj... ut istället för att lägga pengarna på nyttigare ändamål. Osv. osv. En kommun som verkligen inte är i takt med tiden utan verkar leva helt i forntiden.
2018-12-22 2:03
Svennis
SKÄMS Kumla kommun att skjuta fyrverkerier är helt fel både mot människor som har upplevt krig och alla djur som blir skrämda. Skänk istället pengarna till människor som är behov av hjälp t.ex bostadslösa.
2018-12-22 11:44
Jonny
Fyrverkerier är verkligen att bränna upp pengarna och förstöra miljön. Ingen som helst nytta. Dom flesta andra kommuner har förstått det men inte Kumla kommuns ledning. Dom borde verkligen skämmas!! Det är ett lågvatten märke att dom som bestämt att det ska vara fyrverkerier lever kvar i det gamla som verkligen inte var bra.
2018-12-22 14:45
Pp
Mycket bra Kumla kommun! Fyrverkerier är en väldigt uppskattat tradition som vi absolut ska bevara.
2018-12-22 20:15
Apa
Svennis. Finns det något som du tycker är bra i kommunen överhuvudtaget? Tror inte jag har sett något positivt av dig någonstans. Förstår inte varför du bor kvar här, när allt är så jävla dåligt. Ha nu en trevlig jul
2018-12-22 23:35
Svennis
Svar till APA Tänk vad bra att vi har yttrandefrihet här i Sverige på så sätt stärks demokratin. Du skrämmer inte mig till tystnad och jag har inte sett att du har deltagit i någon insändardebatt du är väl som många andra att det är bäst att vara tyst och ingenting säga. Det sättet skapar ingen utveckling i samhället och det är viktigt att vi uttrycker våra åsikter både det som är positivt och negativt på så sätt stärks demokratin och myndigheter vet att ett starkt och öppet samhällsklimat påverkar medborgarnas inflytande på beslutsfattarna. Önskar dig en mycket trevlig JUL.
2018-12-23 12:33
Alfa
Jag är inte på något sätt emot fyrverkerier som är ett vackert skådespel. Men då jag inte bor innanför 50-skyltarna och inte på något sätt kan åtnjuta detta fina spektakel så bryr jag mig inte så mycket om ifall detta dyra nöje upphör. Att en å annan djurägare upprörs tycker jag bara är ett smått hyckleri.
2018-12-23 12:43
Jonny
ALFA. Djur ska inte behöva plågas. Nu tar ett antal människor med makt över skattemedel som betalas av alla arbetare för vård skola och omsorg till att köpa fyrverkerier som inte bara stör och plågar djur. Det är dessutom väldigt mijövidrigt. Skulle vilja påstå att det i allra högsta grad är direkt olämpligt för vi nås dagligen av rapporter om vad miljöförstöringen leder till. Då är det verkligen inte lämpligt att köpa fyrverkerier för flera tusen av skattepengarna för att bidra ännu mer till miljöförstöringen. Många andra kommuner är klokare och har slutat med fyrverkerier. Men inte Kumla...
2018-12-23 16:46
Robban
Svennis, jag tror inte att varken Apa eller någon annan vill skrämma någon till tystnad. Dock så håller jag med hen om att väldigt ofta så ska det kommenteras negativt om saker i kommunen. Och tycker man att nästan allt är så dåligt som det verkar i kommentarerna så finns ju faktiskt möjligheten att flytta till en kommun där allt är så himla mycket bättre.
2018-12-24 9:53
Lotta R
Kumla kommun gör inte många rätt . Jag håller fullständigt med Nyinflyttad. Den blomstrande kommunen är idag en vissen kommun. Jag är glad att mina barn idag är vuxna så jag slipper dagens barnomsorg och skola. Sluta slå er för bröstet och tyck att ni är så bra utan kom ner på jorden och titta på verkligheten. Sluta med fyrverkerier. Ni kan åka ut och titta på dom djur som är skräckslagna av smällare, det är en hemsk syn. Så onödigt av Kumla kommun
2018-12-26 13:14
Pp
Fyrverkerier är en del av vår kultur och tradition sedan hundratals år tillbaka. Givetvis ska denna uppskattade tradition bevaras. De väldigt få gnälliga, negativa människor som inte vill ha fyrverkerier får väl åka bort EN kväll om året.
2018-12-27 8:57
Ivar
Som småbarnsförälder tycker jag att Kumla kommun är jättebra. Barnen har det bra i skolan och vi har fullt med bra fritidsaktiviteter att syssla med!
2018-12-27 10:56
Svennis
Vi som har synpunkter på händelser i Kumla är varken få eller gnälliga,negativa människor. Vi tänker inte flytta på grund av att några få konservativa människor som både saknar empati och förståelse för andra människor och djur. Tvärtom så behövs vi för att bemöta dessa individer som tror att dom alltid vet bäst. Att vi har synpunkter på utvecklingen betyder inte att vi är negativa till kommunens totala utveckling. Var rädd om demokratin för det finns mörka krafter som vill motverka den.
2018-12-27 13:14
Bigge
Ni som gnäller på kommunen. Visst finns det saker och beslut som borde tänkts om en gång till. Men om det inte passar. Ja då kan ni ju alltid flytta. Behöver ni hjälp inga problem jag har flyttbil. (Skämt åsido. Gnäll inte på nätet utan försök att integrera, engagera er i samhället och bilda spion mot politiker och andra styrande. Personligen, kan jag med viss insyn i nyårsfirandet, säga att det kommer bli fint på nyår. Jag ser själv fram emot nyårsafton. Hoppas på mycket folk och inte allt för kallt väder. Ha det fint.
2018-12-27 19:39
Svennis
Kulturer och traditioner förändras över tid PP. Nästa år förbjuds fyrverkerier med pinne och äntligen har förnuftet segrat över det okloka . Detta beslut förhindrar allvarliga olyckor som tidigare har inträffat under årens lopp. Ibland fattar myndigheter kloka beslut Tack för detta.
2018-12-28 10:31
Roffe
Om nu alla som vill skjuta raketer skulle göra det mellan 23.30 och 01.30 så skulle det här inte vara något större problem. Fira in det nya året har alla som vill rätt att göra. Det är inte raketer i sig som är problemet. Problemet är att en del människor väljer att skjuta raketer när som helst under dygnet. Då vet inte djurägare mm hur dom ska hantera det hela. Angrip problemet på rätt sätt så kommer det lösa sig av sig självt.
2018-12-28 15:37
G
Som genuin Kumling så uppskattar jag att min kommun inte är så förb...... PK i allt. Självklart skall alla ha rätt att tycka vad de vill, men det innebär inte att man är med och bestämmer. Vilka som skall bestämma gör vi i demokratiska val.
2018-12-28 15:51
Frasse
PP,det är först in på 1900-talet som man började fira 12-slaget med fyrverkerier i Sverige.Dessförinnan sköt man med bössor!Traditionen har ju också förändrats så att man numera börjar skjuta raketer redan på nyårsaftonens eftermiddag,iallafall i Kumlakvarteret där jag bor!Traditioner kommer,förändras eller försvinner.
2018-12-28 15:58
Mats
Ni får väl gå en förberedelsekurs!!!!!
2018-12-28 19:55
Pp
Många människor kör för fort med sin bil och orsakar olyckor. Ska bilar förbjudas? Mopeder? Pulkor? Hjälmtvång för att gå ut? Alla dessa krav på förbud är en farlig väg att gå. Vad får vi för samhälle? Tänk Nordkorea...
2018-12-29 9:56
Jonny
Bara för att det är en gammal tradition behöver det inte betyda att det är bra eller lämpligt. Det finns många saker som "man" gjorde förr som väldigt få ens skulle komma på tanken att göra idag för att vi har lärt oss av misstagen.
2018-12-29 10:54
Frasse
PP,vilken fånig jämförelse!Bilar har de flesta människor svårt att klara sig utan,men fyrverkerier..nja.
2018-12-29 16:18
Apa
Svennis. Jag tycker det är tragiskt att det till 98% är negativa åsikter som skrivs på Sydnärkenytt. Ta upp det istället med dom som bestämmer. Tydligen tycker ju en hel del att det är "bra med fyrverkerier" med tanke på att det är fullt av människor på torget vid 12 slaget. Ska det vara fyrverkerier på nyår så ser jag hellre att kommunerna håller i det under ordnade former än personer som inte kan sköta det. Dina inlägg handlar ju nästan bara om hur dåligt saker är i kommunen.
2018-12-30 15:55
Lennart Björk
Snälla Gertrud,VAKNA o fundera på detta "misstag" som inte fyller nån funktion.Jag gick ut ikväll vid 21-tiden med Dino,6år,40kg,golden. Två smällar från Prästgårdsskogen förvandlade detta snälla kraftpaket till en rädd hemflyende hund på nolltid.Bävar för morgondagen trots medicinering o inlåsning,tråkigt.
2018-12-30 21:28
Pp
Lennart // Tror du att det var Kumla kommun som tjuvstartade fyrverkerierna då eller? Här diskuterar vi huruvida kommunen ska ha ett fyrverkeri på tolvslaget nyårsafton...
2018-12-31 9:36
Lennart Björk
"PP" Att överhuvudtaget diskutera med en anonym signatur känns helt meningslöst,så skriv ditt namn "PP".F.ö tycker jag dina inlägg är så överlägset formulerade o besserwisserskrivna så jag vill rekomendera dig att pröva lyckan i Grönköpings veckoblad,om den nu fortfarande finns.Gott nytt år,med eller utan smällare.
2018-12-31 18:03
Pp
Tack Kumla kommun för ett fint fyrverkeri,vi var många som njöt. Även kul att se så många "privata" fyrverkerier vid tolvslaget, tack!
2019-01-01 10:04
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2018-12-21 14:12
Senaste nyheterna
Två döda i gasolycka på båt
(14:50)
DANS: Christoffer femma i VM
(11:27)
Gissa Askersundbild - Vinn en bukett!
8
(2019-06-22)
Så firades midsommar
(2019-06-22)
Skyllbergsskyttar i topp
(2019-06-22)
Lars Litzén: Sydnärkenytt kammar noll
11
(2019-06-21)
Dags fira midsommar
(2019-06-20)
Återförening viktigt för flyktingar
2
(2019-06-20)
Sandra Wallin: Rörigt om seriemördaren Bundy
(2019-06-18)
Bygginbrott i Askersund och Laxå
1
(2019-06-18)
Möbler slängda i sjön
(2019-06-18)
Alf Anneborg: Elektrisk cykling
1
(2019-06-17)
Konstnären Rehnholm ställer ut
(2019-06-17)
Fotboll: Skyllbergs första förlust
(2019-06-17)
Nya ”punschverandan” är invigd
(2019-06-16)
Hus skyltar med sin historia
(2019-06-15)
Fotboll: Askersund slog Kumla
(2019-06-15)
Gissa Askersundbild - Vinn en bukett!
6
(2019-06-14)
Medvind för Skyllbergs IK
2
(2019-06-14)
Driftstörning hos Sydnärkenytt
(2019-06-13)
Skadegörelse vid förskola i Åsbro
(2019-06-13)
Visar biljardfilm i TV
4
(2019-06-13)
Båtmotorer stulna i Harge
(2019-06-13)
SPF tänder grill i Åsbro
(2019-06-13)
Bestulen på bilen i Hammar
(2019-06-12)
Fotboll: Janne till Askersund
1
(2019-06-12)
Skolavslutning med blommor och skrindor
(2019-06-11)
Snart rökförbud på uteserveringar
1
(2019-06-11)
Villapriser ökar mest i Örebro Län
(2019-06-11)
Anmälda för kladdat ner bil
(2019-06-10)
Sprintade i Västergötland
(2019-06-10)
Två döda efter brand på camping
(2019-06-08)
Nationaldagsfirande 2019
(2019-06-07)
Fotboll: Stene slog Östansjö
(2019-06-07)
Gissa Askersundbild - Vinn en bukett
14
(2019-06-07)
Anmäld för att lämnat påkört rådjur
(2019-06-07)
Åhlins är Årets företagare
5
(2019-06-06)
Nykter sommarlovsfestival
(2019-06-05)
Kyrkokören reste till Öland
(2019-06-05)
Studenter firades i Sydnärke
5
(2019-06-05)
Fotboll: 9-0 till Vretstorps IF
(2019-06-04)
SKPF på sommarlunch
(2019-06-04)
Inbrott på Vapenvägen
(2019-06-04)
Tjugotal rutor krossade
(2019-06-03)
Måste få ner kostnader i sjukvården
(2019-06-03)
Teknikstrul för Sydnärkenytt
(2019-06-03)
Lars Litzén: Torbjörn åter mästare
(2019-06-02)
Öppnar nytt på Sundsbrogatan
2
(2019-06-02)
DANS: Christoffer och Ronja vann
(2019-05-31)
Gissa Askersundbild - Vinn en bukett!
3
(2019-05-31)
Erbjuds test för cancer
(2019-05-31)
Invigning av hamnscenen
(2019-05-31)
EU-valet färdigräknat
(2019-05-30)
Har öppnat café på Stöökagatan
5
(2019-05-30)
En dröm om frihet
5
(2019-05-30)
Fotboll: Omkastat i div 6-toppen
(2019-05-29)
Rasta Group AB köper Brändåsen
10
(2019-05-29)
Fotboll: Askersund slog Bosna
(2019-05-29)
Fotboll: Skyllbergs femte raka
(2019-05-28)
PRO: Sluta investera i fossilt
(2019-05-27)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.