28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Rånförsök mot spelbutik i Kumla

Kumlas Spelhörna ligger på Skolvägen bredvid äldreboendet Kvarngatan. Foto: Anders BjörkKumlas Spelhörna ligger på Skolvägen bredvid äldreboendet Kvarngatan. Foto: Anders Björk

Ett rånförsök mot spelbutiken vid Kvarngården i Kumla inträffade under måndagen. Polisen fick in larm kl 16:42. En man med ett tillhygge kom in och hotade personal, men försvann utan att fått med sig något.

Vi fick nys om händelsen genom ett tips från en läsare. När undertecknad gick förbi butiken strax efter kl 18 var den stängd. Men vid uppringning till polisens vakthavande befäl visar det sig att tipset stämde, ett rånförsök har skett.

Lämnade butiken springande

- Det stämmer att det varit ett rånförsök mot en spelbutik vid området Kvarnparken i Kumla. En person beväpnad med tillhygge kom in och hotade personal, säger Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen.

Gärningspersonen ska dock inte ha fått med sig några pengar eller andra varor utan lämnade butiken springande till fots. Och ingen i butiken ska ha blivit skadad, enligt Christina Hallin.

- Han hotade personalen med tillhygget, vad det var för tillhygge vill vi inte gå ut med i nuläget. Vi har ingen brottsmisstänkt eller gripen, utredningen får visa om vi kan få fatt i personen, fastslår Christina Hallin.

Slog sönder innan han drog

Peder Ståhl driver Kumlas Spelhörna och var i butiken vid rånförsöket.

- Först fattade jag inte riktigt vad som hände. Men rätt snabbt kopplade jag ändå och förstod vad det handlade om. Han var hotfull och ville ha saker, men det fick han inte och då sprang han därifrån. Men innan han drog iväg så slog han sönder en glaskiva vid disken, berättar Peder.

Peder berättar att det gick väldigt snabbt från att personen kom in till att han sprang iväg. Personen var maskerad, men Peder är övertygad om att det var en yngre gärningsperson sett till kropp och rörelsemönster.

- Jäkla olustigt, men sånt här blir mer och mer vanligt, är känslan tyvärr.

Öppet tisdag som vanligt

Peder Ståhl blev hotad med ett tillhygge. Men av utredningstekniska skäl vill han inte berätta vad för tillhygge det var. Trots den obehagliga upplevelsen kommer han att ha öppet under tisdagen som vanligt.

- Ja, det är klart att det känns inte alls roligt. Men det är lika bra komma igång så fort som möjligt istället för att ha stängt i flera dagar. Dessutom måste jag röja upp i butiken, så det är en del praktiskt att göra med.

Kumlas Spelhörna ligger på en plats där det blir mörkt när det inte är dagsljus.

- Det är dålig belysning och blir väldigt mörkt och olustigt. Det har jag tyckt en längre tid, avslutar Peder Ståhl. (Artikel uppdaterad)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-04 18:31
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.