29 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Wirénkvartett tackar med Wirén i Hardemo

De kan spela Wirén, kvartetten som framträder i Hardemo på söndag.De kan spela Wirén, kvartetten som framträder i Hardemo på söndag.

Kompositören Dag Wirén har en egen stråkkvartett uppkallad efter sig vilken nyss spelade i hans musik i Hardemo kyrka. Som tack bjuder kvartetten på en konsert kl 18 på söndag 16 juni med smakprov från CD:n som blivit prisad av recensenter.

Roger Olsson (violin 1), Hans Elvkull (violin 2), Linn Elvkull (viola) och Hanna Thorell (cello) spelar till vardags i Svenska kammarorkestern. Vid sidan av orkesterarbetet spelar de även stråkkvartett, med namnet taget efter Dag Wirén (1905-86) som växte upp i Fjugesta och blev en av landets främsta kompositörer, rentav en vinnare i Melodifestivalen 1965.

Spelade in alla

Wirénkvartetten spelade för en tid sedan in samtliga bevarade stråkkvartetter av Dag Wirén med skivbolaget Naxos. Inspelningsplatsen var Hardemo kyrka och som tack för att ha kunnat använda kyrkolokalen för inspelningen ger man nu en konsert med bl a smakprov från skivan.

CD:n har rönt stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. Läs mer HÄR

Musik i sommarkväll i Hardemo kyrka söndagen den 16: e juni, kl.18:00.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-11 13:07
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.