Gå till innehåll
Kumla / Innebandy

Får Kumla IBK:s damer, nykomlingar i div 1, segerjubla även i helgens premiär i Mora? Foto: Arkivbild

Div 1 med Kumla IBK
drar igång i helgen

Publicerad: 19 September 2014 23:01

INNEBANDY: I helgen drar innebandysäsongen igång för både herrar och damer i Kumla IBK. Herrarna tar sig an Lillån hemma på lördag och damerna reser till Mora för bortamatch på söndagen. - Jag tippar vi vinner med 6-4, säger herrlagets tränare Patrik Davidsson.

Både herr och damlaget tog klivet upp en säsong ifjol och går in i säsongen som nykomlingar i div 1. Herrarna börjar med en tuff match mot länsrivalen Lillån IBK.

-Det känns helt okej inför premiären, vi har haft lite skador och sjukdomar men så är det för alla lag så här års, konstaterar Patrik Davidsson.

"Viktigast är spelet utan boll"

Bland annat är Robin Östlund borta till efter jul och Niklas Bergström missar nån månad till enligt prognoserna. Men Davidsson tror ändå på goda chanser till vinst.

- Vårt mål är att hänga kvar medans Lillån vill vara med i toppen men det är derby och premiär då kan vad som helst hända, jag tycker vi har en bra chans att slå dem.

Hur vill du beskriva ert spel?

Förra säsongen var vi väldigt offensiva och behövde knappt försvara alls eftersom vi var så överlägsna. Vi sattes aldrig på prov försvarsmässigt. I ettan kommer vi möta mycket bättre lag och matchbilderna bli annorlunda. Det viktigaste för oss är att hitta rätt i spelet utan boll tror jag.

"Spelar vi som vi ska vinner vi"

Vad tippar du premiären och vem gör första målet?

Vi vinner med 6-4 och Emil Albertsson blir premiärskytt.

Klockan 16:00 i Kumlahallen under lördagen har herrarna sin premiär. Damerna spelar på söndag borta mot KAIS Mora UIF och målfarliga Jessica Carlsson är positiv, även om hon är lite halvskadad.

- Jag sträckte mig förra veckan och fick gå av när vi hade match i lördags och det kändes fortfarande inte bra på träningen i onsdags, men det är inte så farligt och jag kommer spela även om det gör lite ont då det inte kan bli sämre.

Vad tror du om matchen då?

- Det är jättesvårt att säga för jag vet ingenting om dem, men de är med nykomlingar och spelar vi som vi ska tror jag vi vinner.

Annons

kumla