29 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Revydags i Kumla - Till sjöss med Krax

Det går vilt till på Kraxkompaniets kryssning! Foto: Sandra WallinDet går vilt till på Kraxkompaniets kryssning! Foto: Sandra Wallin

Nu på lördag, 2 november kl. 19, är det premiär för Kraxkompaniets rykande färska föreställning ”På Kryss med Krax.” Publiken får hänga med på en alternativ Finlandskryssning fylld av tokigheter och skratt.

När Sydnärkenytt tittar in hos Kraxkompaniet, vars hem går att finna i det gamla Sturepalatset, är repetitionerna i full gång och har så varit under en längre tid. Nu är man inne på slutspurten och premiären närmar sig med stormsteg.

– Vi började skriva ”På Kryss med Krax” redan i mars och sedan har det rullat på under hela våren, sommaren och hösten, berättar Camilla Helander, medlem i Kraxkompaniet. 

Underhållit i 13 år

Kraxkompaniet bildades redan år 2006 och har sedan dess bjudit Kumla på underhållning, både med egenskrivna revyer och farser men också genom evenemang med inhyrda talanger.

– Det ligger så otroligt mycket jobb bakom varje show, mer än vad folk kanske fattar. Vi gör ju allt själva, skriver, fixar scenografi och kläder, musik, ljud och ljus, mat och dryck. En produktion tar ungefär ett år att genomföra, förklarar Camilla.

Camilla Helander är både med på scenen som skådis och som sångerska i kryssningens dansband.
Från kök till scen

Camilla började först som en del av personalen i köket men avancerade så småningom till att stå på scenen.

– Jag har ju alltid tyckt om att sjunga men har aldrig riktigt vågat eller tyckt om att stå framför en publik. Men så blev jag med i Kraxkören och sjöng solo under en konsert. Det utvecklades till att jag nu både sjunger och skådespelar på scenen vilket känns jättehäftigt, säger Camilla.

– Vi har ju en väldigt bra gemenskap och mycket utrymme för att testa nya saker och utmaningar. Skulle man komma av sig, ja, då är det okej, det är bara att köra vidare. Jag tycker att man utvecklas, inte bara på scenen, utan även som privatperson av att göra det här!

Fylld med sketcher

”På Kryss med Krax” utspelar sig, som namnet antyder, på en Finlandskryssning. Här har man satsat på en föreställning fylld av olika sketcher under ett och samma nautiska tema. De återkommane karaktärerna på scenen är showens röda tråd. Petter Rapphar komponerat den förekommande musiken från grunden.

– Vi tänkte att en kryssning kan nog många känna igen sig i och det finns många situationer som uppstår där som vi kan skoja med, samtidigt som vi bakar in sånt från det som händer just nu, avslöjar Camilla.

Föreställningen regisseras av Örjan Larsson och Susanne Karlsson. I entrébiljetten ingår också mat, denna gång passande nog en landgång, och fika.

Ett tjugotal människor medverkar på och bakom scenen.
Hoppas på stor publik

Några föreställningar har redan ont om biljetter men till lördagens premiär vill man gärna se mer folk.

– Vi hoppas förstås att många vill komma och se vår föreställning! Jag tror publiken kommer få sig några roliga timmar och god mat här på Sturepalatset, tipsar Camilla.

”På Kryss med Krax” spelas fem gånger under november månad med premiär nu på lördag, 2 nov kl. 19. För fler datum och information, surfa in HÄR

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-29 22:05
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.