Tim Harrysson hade och göra mot Mariestad!

Kumla knep poäng
i tuff bortamatch

Publicerad: 23 November 2016 21:42

HOCKEY; Det blev förlust, men en poäng fick Kumla Hockey ändå med sig från den svåra bortamatchen mot Mariestad. Hemmalaget avgjorde på övertid bakom Tim Harrysson som noterade hela 50 räddningar!

Mariestad har efter en halvdan start på säsongen spelat upp sig ordentligt och bortamatchen inför deras stora hemmapublik i Katrinahallen är alltid en tuff utmaning.

Tre raka Kumla-mål

865 åskådare såg på denna onsdagskväll och gillade nog vad de såg i början eftersom Mariestad gick upp i ledning 2-0 redan efter 06:49.

På mindre än en period vände dock Kumla på tillställningen genom tre raka mål. Reduceringen fixade Patrik "Sheriffen" Ström.

Erik Planeby stod för kvitteringen och Marcus Viitanen gav laget ledningen 13:42 in i andra perioden.

Mariestad fick sen ett matchstraff och Kumla fick chansen fem minuter i powerplay, men man lyckades inte förvalta det.

Det börjar dra ihop sig

Istället kom "BOIS" kvittering i början av den tredje perioden genom Tobias Björklund. Resten av matchen blev mållös.

Tim Harrysson blev överöst med skott. I den andra och tredje perioden ihop hade Mariestad sanslösa 44 skott på mål! Sammanlagt 54 på hela matchen.

Tim räddade 50 av dem, men 01:32 in på övertiden fick han och Kumla ge vika när Christian Hägg satte segermålet.

En poäng till Kumla ändå. Men nu skiljer det "bara" fyra poäng ner till närmsta konkurrent under Allettan-strecket.

Det är Kumlas spöklag Köping som jagar närmast. Fyra omgångar återstår och Kumla har härnäst på söndag femteplacerade Skövde på hemmaplan.