Gå till innehåll
Kumla

Gamla entrén har försvunnit och ersatts. Foto: Anders Björk

Pingstkyrkan
har byggt klart

Publicerad: 27 October 2017 14:11

I snart ett halvår har Pingstkyrkan haft stängt för ombyggnad, drygt 13 kr miljoner har det kostat. Men nu börjar det bli klart och på söndag kan man fira sin första gudstjänst i "nya" kyrkan.

- Det återstår lite småfix, men i stort sett är det helt färdigt nu, det känns fantastiskt roligt, säger pastor Tomas Höglund under fredagen.

Mer inbjudande entré

Pingstkyrkan har byggts om sedan maj och under tiden har man fått hyra in sig i andra lokaler. Drygt 13 miljoner kr ska ombyggnaden ha kostat.

- Det känns mycket mer välkomnande nu, vi har en helt ny entré, nytt kyrktorg, nya grupprum, har förbättrat ventilation och tagit bort fuktskador, bättre brandcertifierat.

Tomas Höglund.

- Hela kyrkan har fått sig en rejäl uppfräschning kan man säga, fastslår Tomas Höglund.

Innan Tomas kom till Kumla jobbade han under nio år i Borlänge, men i augusti 2016 blev det en flytt och nytt uppdrag som pastor i Pingstkyrkan i Kumla.

- Kumla saknade en pastor och jag fick frågan om att komma hit, så jag flyttade hit med mina tre barn och trivs jättebra, förklarar Tomas.

Gudstjänst på söndag

Att man nu byggt om var nödvändigt på många olika sätt.

- Att gå till kyrkan handlar mycket om relationer, och då vill vi ha en inbjudande lokal för både äldre och yngre, precis som att man vill ha det fint hemma vill vi ha det fint här, och det här blir ett rejält lyft, berättar Tomas Höglund.

På söndag kl 10:00 firas gudstjänst i Pingstkyrkan. Den första sen ombyggnaden.
Annons

kumla