04 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Påkörd tre gånger på övergångsställe

Emanuel Malmqvist med hunden Zorro på den plats i Kumla där han blev påkörd tre gånger i onsdags. Foto: Anders BjörkEmanuel Malmqvist med hunden Zorro på den plats i Kumla där han blev påkörd tre gånger i onsdags. Foto: Anders Björk

Trots att Emanuel Malmqvist gick på ett övergångsställe med reflexväst och hund blev han påkörd i Kumla. Inte bara en, utan tre gånger i rad. Han har nu polisanmält händelsen.

Det var i onsdags kväll kring kl 19:30 som det inträffade. Emanuel Malmqvist, som bor på Gartzvägen, var ute på kvällspromenad i området kring Idrottsparken med sin fyraårige hund, rottweilern Zorro.

Gasade och körde rakt på

Emanuel var mitt på övergångsstället när han blev påkörd av den svängande bilen.

Denna reflexväst bar Emanuel. Foto: Privat

- Jag såg bilen komma och att den blinkade och hann tänka att hon måste ju se mig. Men hon fortsatte och körde in i sidan på mig. Jag hade ju reflexväst på mig och ska ha företräde när jag är på ett övergångsställe, säger Emanuel.

Som tur är så hade han hunden på sin andra sida. Men Emanuel fick sig en rejäl smäll på lårbenet och vände sig förvånad mot bilisten. Under ett par sekunder tittade de på varann innan bilen gasade på igen.

- Jag föll framåt som en fällkniv vid andra påkörningen och landade med överkroppen på motorhuven. 

Väldig tur att inget bröts

Emanuel släppte taget om hunden och slängde/hasade sig åt sidan för att komma undan, men kvinnan gav gas igen och körde över hans högra ben när hon drog iväg i riktning mot ishallen där bilen försvann ur synhåll.

Kanske kollar sig Emanuel en gång extra över axeln nu på övergångsställen. 

Chockad ramlar han ihop på gräset efter att bilen kört iväg. Smärtorna är stora, men som tur är kommer ett par vittnen fram alldeles efteråt och hjälper Emanuel. En av dem kör in honom till sjukhuset i Örebro.

- Jag fick inre blödningar i låret och blåmärken och svullnad på benet. Läkarna sa att jag hade en oerhörd tur att det inte gick värre och att inte något bröts. Däckspår från hjulet syntes på benet inne på sjukhuset, berättar han. 

Upplever du att du blev påkörd med vilje?

- Hon måste ha gjort det. Jag kan inte tänka mig något annat. Framförallt andra gången alla fall, det som var läskigt var att vi kollade på varann några sekunder innan hon skakade på huvudet och tryckte på gasen. 

"Hon var iskall"

Kände du igen den här kvinnan som körde?

- Nej, men jag skulle nog känna igen henne om jag såg henne igen. 

Kvinnan körde en mindre vit bil, Emanuel la inte märke till vilket märke det var eller regnummer. Han har polisanmält händelsen och är arg och besviken över att hon åkte iväg efter påkörningen.

- Man undrar vad som finns i huvudet och hur det är med samvetet. Efter första påkörningen tycker man att hon borde stannat och kollat hur det gick, men hon var iskall, avslutar Emanuel Malmqvist. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-13 14:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.