Gå till innehåll
Kumla / Näringsliv

Gamla BoB håller ställningen inom multinationella Orkla Foods och tar nu över dansk tillverkning vilket torde ge fler jobb. Arkivfoto

Orkla Foods utökar
produktion i Kumla

Publicerad: 11 September 2017 17:25

Orkla Foods utökar produktionen i Kumla i samband med en flytt av delar av tillverkningen från Danmark. - Med största sannolikhet får vi nyanställa folk, säger Johan Linné, platschef.

Ännu mer drycker ska rulla ut från Kumla, som tar över tillverkning från Danmark, har Orkla Foods bestämt.

Det är produktion för varumärkena FUN, Slimpie, Scoop, Glögg samt drycker till restaurang och storkök som ska flyttas till Kumla från Orkla Foods anläggning i danska Ringköbing, där ett 30-tal anställda förlorar jobben.

Ökar med tio procent

- Beslutet att öka produktionsvolymerna i Kumla är ett led i Orklas strategi att stärka konkurrenskraften, optimera och etablera den mest kostnadseffektiva dryckesproduktionen i Norden, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Orkla Foods ska nu tydligen koncentrera sin nordiska dryckesverksamhet till Kumlas anrika Bob-fabrik, man kallar det "center of excellence".

Tidigare har tillverkning flyttats hit från Norge, flytten från Danmark innebär en ökning av produktionen med tio procent och sker stegvis under 2018. Fabriken i Ringköbing har producerat cirka 15 000 ton läsk om året, en volym som Kumla ska börja ta hand om.

- Det innebär ingen utbyggnad, men bättre beläggning i Kumla och vi kommer med största sannolikhet behöva anställa mer personal, förklarar platschef Johan Linné.

Jobbar 160 med gröt och dryck

Hur många som kommer nyanställas vill han dock inte svara på ännu.

- Vi har två olika upplägg vi jobbar efter i nuläget, och det ena innebär att det blir mer folk än det andra. Så antalet det handlar om är inget jag vill gå ut med innan allt är klart.

På Orkla Foods Sveriges anläggning i Kumla tillagas frukt- och bärprodukter under olika varumärken. Man gör även risgröt, ärtsoppa och annan kyld färdigmat. Dessutom tillagas vaniljkräm för bagerier.

Vid anläggningen i Kumla arbetar i dagsläget cirka 160 personer. (Uppdaterad)

Annons

kumla