20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Resor över 100 mil vid spel i Allettan

HOCKEY: Mycket tyder i nuläget på att Kumla Hockey tar sig till Allettan. I så fall är det riktiga långresor som väntar som lär både kosta mycket och ta tid. - Kanske får vi titta på besparingar vi kan göra om vi går dit, men vi kommer inte att äventyra klubbens ekonomi, säger ordförande Ove Lindqvist. 

Det återstår tre omgångar att spela hockeyns division 1-serier. De fyra bästa lagen från varje serie (södra,västra,östra och norra) går sen vidare till Allettan. Om Kumla tar sig dit väntar de fyra bästa lagen från norra serien och övriga tre från egna västra serien, där man just nu är över strecket med två poäng tillgodo.

"Hoppas förbundet tänker till"

Visserligen är inget klart än, men om det blir de fyra lagen från Norrettan som är överst i tabellen just nu handlar det om Östersund, Kiruna, Piteå och Kalix. Man möter varje lag både hemma och borta. Rejäla resor att vänta alltså som lär ta tid och kosta pengar. Till Östersund är det 56 mil, Piteå 93 mil, Kalix 105 mil och Kiruna 131 mil.

- Det är ett sjukt system! Det är nog många föreningar som inte skulle ha råd med de resor det handlar om, kollar man bara tidsmässigt handlar det ju om minst två arbetsdagar vi blir borta, går vi till Allettan får vi ta ställning till det då, och vi är ju inte där än.

- Vi får se vad det innebär och vilka föruttsättningar det handlar om då. Förhoppningsvis är vi bland de fyra bästa, men vi kommer inte göra nåt som äventyrar klubbens ekonomi säger Kumla Hockeys ordförande Ove Lindqvist

Ove Lindqvist är även ordförande i Yxhults IK.

Om det blir de lag från norra serien som det ser ut nu, hur reser ni då?

- Till Östersund blir det nog tåg. De andra är det bara flyg som gäller, men jag hoppas förbundet tänker till så vi kan spela två bortamatcher på kort tid när vi är där uppe om det blir så, förklarar Lindqvist. 

Ej bestraffning dra sig ur

Har ni råd med Allettan om det blir de här fyra lagen?

Kanske får vi börja titta på besparingar vi kan göra och vilka utgifter vi har, eller om nån sponsor kan gå in med pengar, men laget ska absolut koncentrera sig på att spela och vinna matcherna, sade Ove Lindqvist.

Mikael Lundström jobbar som tävlingschef på Svenska Hockeyförbundet, och har även ett förflutet som tränare i Kumla Hockey. Han svarar så här på frågan vad som händer om ett lag tackar nej till sin plats i Allettan.

- Bara man talar om det i god tid så får då ett annat lag chansen istället. Det är ingen bestraffning inblandat för lag som drar sig ur, men det har inte hänt under min tid alla fall att ett lag tackat nej till spel i Allettan.

Kan ett lag med långa resor få ekonomisk hjälp av förbundet och hur lägger ni upp spelschemat?

Nej vi hjälper inte till med ekonomin, det får klubbarna bära själva. Förra året spelade Allettan matcher fredag och söndag och det blir det nog i år med, sen ska vi försöka ordna ett spelschema som gynnar lagen självklart, sade Mikael Lundström.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-11-26 17:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.