29 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Synsam till Kumla, blir granne med A-Optik

Här kommer två optikerbutiker bli grannar inom kort då Synsam flyttar in bredvid A-Optik. Foto: Anders BjörkHär kommer två optikerbutiker bli grannar inom kort då Synsam flyttar in bredvid A-Optik. Foto: Anders Björk

Optikerkedjan Synsam kommer i början av december att öppna i Kumla. Man blir granne med A-Optik då lokalen man flyttar in i är den där SEB tidigare fanns på Hagendalsvägen.

Synsam finns representerade i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Danmark går Synsam under namnet Profil Optik. Totalt har Synsam drygt 490 butiker i Norden. I Sverige har Synsam idag drygt 190 butiker.

"Handel föder handel"

Och 5 december kommer alltså Synsam att öppna ny butik i Kumla. Lokalen blir den som tidigare hushöll SE-Banken på Hagendalsvägen, SEB fanns i Kumla sedan 1897 innan man i slutet av 2016 lämnade kommunen.

Lokalen, som ägs av Karraktären Fastigheter, har stått tom sedan dess. Förutom att Synsam kommer att flytta in så håller Karraktären på att bygga om andra delar av den stora lokalen till kontor för företagare. 

Därmed hamnar alltså Synsam som granne med A-Optik.

- Vi har funnits i Kumla i sju år och känner oss etablerade i staden. Att en optikerbutik till kommer hit är positivt, framförallt för Kumla som stad, handel föder handel, säger Elisabeth Geerberg, ägare till butiken i Kumla och Örebro.

A-Optik har sju anställda i sina butiker i Kumla och Örebro. Dessutom finns Seger&Seger i Kumla som är en del av kedjan Klarsynt. Denna butik ligger på Trädgårdsgatan, så även den ligger väldigt centralt.

"Tror Kumlabor uppskattar oss"

Det blir fyra anställda som börjar hos Synsam i Kumla.

- Synsam vill finnas där våra kunder finns. Vi har ett brett och nytänkande butikskoncept inom ögonhälsa och ögonmode och arbetat fokuserat på en attraktiv butiksupplevelse. Vi tror på att vårt erbjudande och kompetens kommer att bidra till att vi stärker kundflödet till Kumla cityhandel, säger Jenny Fridh, kommunikationschef för Synsam Group.

Hur ser ni på konkurrensen i Kumla?

- Synsam skiljer sig från våra konkurrenter med vårt unika butikskoncept, vår abonnemangsaffär, vår hållbarhetstänk och våra erbjudanden. För oss är kunden nummer ett och vi tror att Kumlaborna kommer uppskatta vår genuina kundservice och att få handla där man faktiskt bor, avslutar Jenny Fridh. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-04 16:45
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.