16 Februari 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Dags att förnya butiken tycker ICA Maxi

De närmaste månaderna kommer ICA Maxi bygga om och förnya butiken. Det ska bli tydligare, mer utrymme, nya kylar, uppfräschad förbutik med café och dessutom startar man med utkörning och hämtning av varor.

Natten till torsdag jobbades det över på ICA Maxi. Hyllor och gångar gjordes om. Syftet är att få mer utrymme för kunder och saker samlade på rätt plats.

Förbutik och café bredvid varann

- Vi behöver förnya butiken, det är dags att ta tag i det nu, förklarar Gustav Johansson, handlare sedan några år på ICA Maxi i Kumla.

Förbutiken är en av delarna som ska göras om och förväntas vara klar runt vecka 34-35. Även ett café kommer att finnas där framöver.

- Vi får en del klagomål på förbutiken och det är inte bra som det är nu för kunder, fastslår Gustav. Delen där fikande kan sitta, som finns vid sidan av förbutiken med stolar och bord, ska fräschas upp och göras trevligare.

Sparar en tredjedel i energikostnad

I butiken ska alla kylar bytas ut, några frysdiskar blir kvar. Nya lagkrav från 2020 gör att det måste bytas. Detta kommer även innebära att det inte blir riktigt lika kallt i delar av butiken som tidigare, speciellt märkbart under vintertid.

Alla delar som byggs/görs om kommer dock inte synas för kunder. Ventilation och belysning och lagerdel tillhör det som ska förnyas.

- Vi räknar med att kunna spara en tredjedel i energikostnad när allt är gjort mot hur det fungerar nu, säger Gustav Johansson.

Skyltfönstren mot gång- och cykelvägen på Köpmangatan blir dock inte så livfulla och förnyade som Gustav trott och hoppats på. 

- Nej, där har vi inte nått fram. Vi har förhandlat och pratat om det i ett par års tid med fastighetsägare men kan inte komma överrens. Man kommer dock att kunna se direkt in i vårt bageri hur de jobbar.

Startar onlinehandel inom kort

Konkurrenten ICA Profilen några hundra meter västerut har sedan tidigare hemutkörning och hämtning av varor. Det startar ICA Maxi också med nu.

- Hämtningen blir i källaren, vi håller på och bygger om där nu. Utkörning ska vi öva lite på till anställda och bekanta och vecka 36 räknar vi med att dra igång ordentligt. Först i Kumla tätort och sen utöka.

Gustav Johansson

Någon skillnad på entré blir det inte, så de som hoppats på en entré ut mot torget, som det såg ut förr, får inte sina förhoppningar infriade.

- Det är svårt att ha entré på annat sätt än vi har och dessutom är det ju inte mycket parkeringsplatser om vi skulle ha entré ut mot torget. Vi har alla fall öppnat upp tre nya skyltfönster mot Hagendalsvägen som ger mer liv och rörelse, tidigare var det bara tegelvägg där.

All ombyggnad förväntas vara klar runt vecka 48.

- Vi hoppas att kunderna blir nöjda och att vi kan hålla nere turbulensen. Vi jobbar hårt för att det ska bli så bra som möjligt, säger Gustav Johansson.

Kötrött kund
Vad bra, då får vi hoppas att ni även tar tag i de eviga köerna ni har i förbutiken när man ska hämta paket oavsett tid man kommer.
2018-08-03 0:56
Arne
Varför ska man låta 1000 tals lastbilar passera med gods till Ica mitt inne i centrala tätorten. Där lossning av gods med kylbilar och brummande kylaggregat trängs med gångare och bilar på gatan. Snart blir väl någon klämd mellan bilarna. Är det inte dags snart att man flyttar ut Ica till kumlas ytterkanter där nödvändig plats finns för gods och transporter? Då kanske även den andra centrumhandeln kunde få en ärlig chans igen.
2018-08-03 14:52
Martin Öman
Det är alldeles för mycket tung trafik i Kumla centrum. Kommunen måste förstå detta och föreslå åtgärd. Ibland känns det som att politiker & tjänstemän lyssnar mer på företagen än invånarna.
2018-08-03 15:33
Konstigt.
Tycker det är konstigt att man får hålla på med att blockera gatan vid godsmottagningen stora delar av dagen. Varför agerar inte polisen mot detta? Har dessa fordon någon slags dispens att inte behöva följa lagar och förordningar. Det här är jättedåligt. Tvinga fram att transporterna ska ske med fordon som får plats framför lastkajen. Går ekonomiska intressen före trafiksäkerheten. Vem är ansvarig när det sker en olycka på platsen? För det kommer att hända förr eller senare. Det borde förstås vara chaufförens ansvar.
2018-08-03 16:23
kg
Ja eller stänga av den gatbiten för vanligt folk finns ingen anledning att köra där. Till maxiparkeringen kan man komma ändå, lastbilarna måste åka in för du ska få mat,tror det gnälls var än Maxi skulle ligga
2018-08-03 17:56
Medborgare
På andra ställen i Sverige är det stora fina Maxi butiker med stora fina parkeringar så bla turister med husbil och husvagn kan parkera. Inte i Kumla. En nästan minimal parkering, inga möjligheter att parkera med en medelstor husbil och husvagn är uteslutet. Dessutom är det ett mycket litet utbud av varor för att vara en Maxi. Bygg en stor riktig Maxi istället. Det är väl inte så miljövänligt med alla lastbilar i Kumla centrum heller
2018-08-04 7:53
Kumling
Håller helt med dig KG. Stäng av gatan för allmän trafik. Sen behöver inte folk gå på just den sidan speciellt om man ser att en lastbil lossar eller ska lossa. Det finns en trottoar på andra sidan så går alldeles utmärkt att använda. Men det är ju klart folk orkar inte ta en lite längre väg nu för tiden. Klart man är ju inte närking om man inte får gnälla lite =)
2018-08-04 9:02
Re
En stor och enkel förbättring är att lossning får ske endast med bil. Varför ska chaufförerna behöva trassla in med släp. Någonstans måste även släpet lossas men varför just i Kumla.
2018-08-04 9:57
Robban
Om man inte gillar Ica Maxi kan man handla på valfri annan affär. Och måste jag campa när jag handlar så tar jag mig nån annanstans.
2018-08-04 15:44
Gurra
Varför passar man inte på, nu i samband med ombyggnad i butiken, att återgå till en "Kvantum"-butik??? (lysande exempel är "OXEN" i Mariestad) Affärsytan är väl egentligen anpassad för en sådan. Då skulle man slippa alla dessa varor som till exempel TV, mobiltelefoner mm som väl hör hemma i specialbutiker och samtidigt få mer yta för sån´t som hör hemma i en dagligvaruaffär. Samtidigt tror jag att vi kanske kunde få tillbaka fler småbutiker i centrum och skapa en mer levande stad. Gnäll om trafiksituationen kan väl göras i en annan tråd då den här artikeln handlade om restaurering av själva butiken, inte runt omkring den.
2018-08-05 14:27
Medborgare
-Robban Det kanske inte är du som ska campa. Det finns turister som är ute och åker i Sverige. Men dom kan inte stanna vid ICA Maxi i Kumla och spendera sina pengar där. Istället så åker dom till Örebro eller Marieberg och handlar. Jag handlar aldrig på Maxi Kumla. Åker hellre till Örebro där utbudet är betydligt större.
2018-08-05 14:56
Robban
Medborgare>>. Jag har svårt att se att folk på genomresa kör in till en dagligvaruaffär som ligger centralt för att handla lite, då är ju Marieberg mer lämpat eftersom utbudet är större. Inte många turister som fyndar mjölk och limpa va?
2018-08-05 21:19
Beställ mer varor så det finns
Se då till att beställa mer varor av dem som finns i veckans blad. Ofta slut när man kommer o ska handla. Otroligt irriterande! Mer personal så köerna minskar, kvittorullar hinner fyllas på i vågarna, finna någon att fråga m.m. Fokusera på mat som är er grej o se till att det finns hemma.
2018-08-05 22:44
Th
Kanske vore lättare och bättre alternativ och köpa in Mark i Södra mos området...... Vad sägs om platsen där Ica maxi skylten står o då har vi löst det problemet och bättre anslutning med lastplatser. Man vill ju ändå inte ha kvar någon handel i stadskärnan. ....
2018-08-05 22:53
Ombyggnadstrött
Whooopsss! Vad kom de flesta insändare att handla om?? Jo, lossning av varor, men artikeln handlade väl om ombyggnationen INNE i butiken. Det tar visst aldrig slut, man har lagom lärt sig hitta - igen - när det är dags att bygga om igen. Lite tröttsamt att behöva lägga tid och energi på att leta varor. Men jag hoppas att denna gång blir det logiskt och bra att handla och att köerna minskar i förbutiken. ICA Maxi ligger där det ligger och omgivningen ser ut som den gör, inte mycket att göra åt det. Kan bara önska lycka till, personalen är vänlig och visar tålamod varje gång jag frågar "var finns det eller det".
2018-08-06 10:10
Hewlett
Ska bli spännande att se slutresultatet av ombyggnationen i förbutiken.Hoppas att det blir fin-fint ur ett kosmetiskt perspektiv grin Ica Maxi i Kumla är den butiken som v gör våra samtliga matvaruinköp via. Vi bor söder om Kumla i Hallsbergs Kommun. Butikens belägenhet gillar jag och perfekt med kundgaraget! Sedan att utomhusparkeringen (som jag inte nyttjar) är något felplanerad är inget jag klandrar ica-maxi för.
2018-08-06 15:58
Arne
Det verkar vara samstämmiga röster om maxis miljömässigt dåliga läge i centrala kumla. Man kan ju undra om det finns någon konsekvensutredning med beskrivning av verksamheten där man tidvis tillåts att stänga av gator, stänga av trottoarer med hinder för synskadade och handikappade. Resultatet blir som det ser ut idag, där ytan och gatan utanför godshanteringen ser ut som runt bensinpumparna vid en bensinmack. Kumlas skamfläck.
2018-08-06 17:10
Svennis
Det år ju för trääligt och på gränsen till otäckt att man bygger om i butiken det bara förviiirrar för oss kunder. Det var bättre förr när trånga Hardemo livs fanns där förändrades det inte så ofta. Så skulle man kunna skriva om man var en gnällig Kumlabo. Istället vill jag tacka Gustav med personal för att ni förbättrar för oss kunder och ökar framkomligheten i gångarna och förnyar i förbutiken. Tack Gustav att du satsar på ICA i Kumla. Lycka till nu och i framtiden.
2018-08-06 17:19
Hejsan
De va mycket gnäll här... Stäng av VÄGEN förbi lastintaget.. Gånde hänvisas ju redan till andra sidan respektera detta.. Och tack maxi Kumla för allt ni gör för Kumla ..
2018-08-07 6:32
Svennis
Svar till sign.Arne Vad vore Kumlas centrum utan ICA Maxi många klagar över i städerna att centrumlägen blir övergivna och ödsliga. ICA Maxi bidrar till ett levande centrum i Kumla. Det är skamligt att gnälla och klaga över att viss lastning och lossning sker i anslutning till butiken. Om ICA butiken skulle flyttas till något ytterområde uj uj juj vad det skulle klagas på att alla inte har möjlighet att ta sig till butiken på grund av avsaknad av bil.. Låt kommunen tillsammans med Gustav finna lösningar för att trygga miljön runt butiken så att alla blir nöjda.
2018-08-07 9:49
JB
Dra om vägen runt stora parkeringen ist ! alltså ta bort en bit av Svea vägen men man kan fortfarande ha en/två anslutningar från Odengatan går att fixa fler parkeringar nära entre'n på den biten av Sveavägen & slippa ha en väg mitt igenom parkeringen.
2018-08-08 8:26
Jonny
Det är väldigt mycket gnäll här. Närke.. Enkelt. Flytta ut Maxi till ytterkanten av Kumla så lastbilarna inte förstör luften i centrum. När man vill handla tar man cykeln och för alla som inte orkar cykla så finns det buss. Enkelt och miljövänligt. Det är dessutom bra för hälsan att cykla. Inga stora lastbilar i centrum. Det är ju väldigt naturligt!!
2018-08-08 15:06
Svennis
Ica Maxi bidrar till ett levande centrum i Kumla punkt slut Tro inte att tidigare butiker kommer tillbaka utan centrumet kommer att vara öde. Nuvarande butiker är beroende av ICA Maxi för att överleva.Att ingen klagar på Systembolagets lastning och lossning och som dessutom säljer skadliga produkter för hälsan. Placera Systembolaget i utkanten av Kumla. Det vore stärkande med en cykeltur för hälsa och välbefinnande.
2018-08-08 17:17
Jonny
Det räcker med en ICA i centrala Kumla. Flytta ut Maxi och Systembolaget och andra affärer som kräver att stora lastbilar står och förstör luften bland hyreshusen. Det finns cykel om man vill handla och. Det går även bra att ta bussen om man anser att man inte orkar cykla. Det är väldigt bra för hälsan.
2018-08-09 14:42
Pp
1 Utan Ica maxi har vi ett helt dött centrum. 2 En flytt av butiken till nya lokaler är ju helt orealistiskt med tanke på vad det skulle kosta.
2018-08-10 13:22
Johnnie Walker
Vilket gnäll , så tät lastbilstrafik är det väl inte till Maxi att luften blir förstörd. Tror dom har annat att göra än att lossa på just den butiken hela dagarna. Och ni som inte vill ha Maxi o Systembolag i centrum kan ju flytta till nån by utanför stan där det knappt finns en korvkiosk . Hur kul är det på en skala ?
2018-08-13 19:04
Kötrött kund
Vad bra, då får vi hoppas att ni även tar tag i de eviga köerna ni har i förbutiken när man ska hämta paket oavsett tid man kommer.
2018-08-03 0:56
Arne
Varför ska man låta 1000 tals lastbilar passera med gods till Ica mitt inne i centrala tätorten. Där lossning av gods med kylbilar och brummande kylaggregat trängs med gångare och bilar på gatan. Snart blir väl någon klämd mellan bilarna. Är det inte dags snart att man flyttar ut Ica till kumlas ytterkanter där nödvändig plats finns för gods och transporter? Då kanske även den andra centrumhandeln kunde få en ärlig chans igen.
2018-08-03 14:52
Martin Öman
Det är alldeles för mycket tung trafik i Kumla centrum. Kommunen måste förstå detta och föreslå åtgärd. Ibland känns det som att politiker & tjänstemän lyssnar mer på företagen än invånarna.
2018-08-03 15:33
Konstigt.
Tycker det är konstigt att man får hålla på med att blockera gatan vid godsmottagningen stora delar av dagen. Varför agerar inte polisen mot detta? Har dessa fordon någon slags dispens att inte behöva följa lagar och förordningar. Det här är jättedåligt. Tvinga fram att transporterna ska ske med fordon som får plats framför lastkajen. Går ekonomiska intressen före trafiksäkerheten. Vem är ansvarig när det sker en olycka på platsen? För det kommer att hända förr eller senare. Det borde förstås vara chaufförens ansvar.
2018-08-03 16:23
kg
Ja eller stänga av den gatbiten för vanligt folk finns ingen anledning att köra där. Till maxiparkeringen kan man komma ändå, lastbilarna måste åka in för du ska få mat,tror det gnälls var än Maxi skulle ligga
2018-08-03 17:56
Medborgare
På andra ställen i Sverige är det stora fina Maxi butiker med stora fina parkeringar så bla turister med husbil och husvagn kan parkera. Inte i Kumla. En nästan minimal parkering, inga möjligheter att parkera med en medelstor husbil och husvagn är uteslutet. Dessutom är det ett mycket litet utbud av varor för att vara en Maxi. Bygg en stor riktig Maxi istället. Det är väl inte så miljövänligt med alla lastbilar i Kumla centrum heller
2018-08-04 7:53
Kumling
Håller helt med dig KG. Stäng av gatan för allmän trafik. Sen behöver inte folk gå på just den sidan speciellt om man ser att en lastbil lossar eller ska lossa. Det finns en trottoar på andra sidan så går alldeles utmärkt att använda. Men det är ju klart folk orkar inte ta en lite längre väg nu för tiden. Klart man är ju inte närking om man inte får gnälla lite =)
2018-08-04 9:02
Re
En stor och enkel förbättring är att lossning får ske endast med bil. Varför ska chaufförerna behöva trassla in med släp. Någonstans måste även släpet lossas men varför just i Kumla.
2018-08-04 9:57
Robban
Om man inte gillar Ica Maxi kan man handla på valfri annan affär. Och måste jag campa när jag handlar så tar jag mig nån annanstans.
2018-08-04 15:44
Gurra
Varför passar man inte på, nu i samband med ombyggnad i butiken, att återgå till en "Kvantum"-butik??? (lysande exempel är "OXEN" i Mariestad) Affärsytan är väl egentligen anpassad för en sådan. Då skulle man slippa alla dessa varor som till exempel TV, mobiltelefoner mm som väl hör hemma i specialbutiker och samtidigt få mer yta för sån´t som hör hemma i en dagligvaruaffär. Samtidigt tror jag att vi kanske kunde få tillbaka fler småbutiker i centrum och skapa en mer levande stad. Gnäll om trafiksituationen kan väl göras i en annan tråd då den här artikeln handlade om restaurering av själva butiken, inte runt omkring den.
2018-08-05 14:27
Medborgare
-Robban Det kanske inte är du som ska campa. Det finns turister som är ute och åker i Sverige. Men dom kan inte stanna vid ICA Maxi i Kumla och spendera sina pengar där. Istället så åker dom till Örebro eller Marieberg och handlar. Jag handlar aldrig på Maxi Kumla. Åker hellre till Örebro där utbudet är betydligt större.
2018-08-05 14:56
Robban
Medborgare>>. Jag har svårt att se att folk på genomresa kör in till en dagligvaruaffär som ligger centralt för att handla lite, då är ju Marieberg mer lämpat eftersom utbudet är större. Inte många turister som fyndar mjölk och limpa va?
2018-08-05 21:19
Beställ mer varor så det finns
Se då till att beställa mer varor av dem som finns i veckans blad. Ofta slut när man kommer o ska handla. Otroligt irriterande! Mer personal så köerna minskar, kvittorullar hinner fyllas på i vågarna, finna någon att fråga m.m. Fokusera på mat som är er grej o se till att det finns hemma.
2018-08-05 22:44
Th
Kanske vore lättare och bättre alternativ och köpa in Mark i Södra mos området...... Vad sägs om platsen där Ica maxi skylten står o då har vi löst det problemet och bättre anslutning med lastplatser. Man vill ju ändå inte ha kvar någon handel i stadskärnan. ....
2018-08-05 22:53
Ombyggnadstrött
Whooopsss! Vad kom de flesta insändare att handla om?? Jo, lossning av varor, men artikeln handlade väl om ombyggnationen INNE i butiken. Det tar visst aldrig slut, man har lagom lärt sig hitta - igen - när det är dags att bygga om igen. Lite tröttsamt att behöva lägga tid och energi på att leta varor. Men jag hoppas att denna gång blir det logiskt och bra att handla och att köerna minskar i förbutiken. ICA Maxi ligger där det ligger och omgivningen ser ut som den gör, inte mycket att göra åt det. Kan bara önska lycka till, personalen är vänlig och visar tålamod varje gång jag frågar "var finns det eller det".
2018-08-06 10:10
Hewlett
Ska bli spännande att se slutresultatet av ombyggnationen i förbutiken.Hoppas att det blir fin-fint ur ett kosmetiskt perspektiv grin Ica Maxi i Kumla är den butiken som v gör våra samtliga matvaruinköp via. Vi bor söder om Kumla i Hallsbergs Kommun. Butikens belägenhet gillar jag och perfekt med kundgaraget! Sedan att utomhusparkeringen (som jag inte nyttjar) är något felplanerad är inget jag klandrar ica-maxi för.
2018-08-06 15:58
Arne
Det verkar vara samstämmiga röster om maxis miljömässigt dåliga läge i centrala kumla. Man kan ju undra om det finns någon konsekvensutredning med beskrivning av verksamheten där man tidvis tillåts att stänga av gator, stänga av trottoarer med hinder för synskadade och handikappade. Resultatet blir som det ser ut idag, där ytan och gatan utanför godshanteringen ser ut som runt bensinpumparna vid en bensinmack. Kumlas skamfläck.
2018-08-06 17:10
Svennis
Det år ju för trääligt och på gränsen till otäckt att man bygger om i butiken det bara förviiirrar för oss kunder. Det var bättre förr när trånga Hardemo livs fanns där förändrades det inte så ofta. Så skulle man kunna skriva om man var en gnällig Kumlabo. Istället vill jag tacka Gustav med personal för att ni förbättrar för oss kunder och ökar framkomligheten i gångarna och förnyar i förbutiken. Tack Gustav att du satsar på ICA i Kumla. Lycka till nu och i framtiden.
2018-08-06 17:19
Hejsan
De va mycket gnäll här... Stäng av VÄGEN förbi lastintaget.. Gånde hänvisas ju redan till andra sidan respektera detta.. Och tack maxi Kumla för allt ni gör för Kumla ..
2018-08-07 6:32
Svennis
Svar till sign.Arne Vad vore Kumlas centrum utan ICA Maxi många klagar över i städerna att centrumlägen blir övergivna och ödsliga. ICA Maxi bidrar till ett levande centrum i Kumla. Det är skamligt att gnälla och klaga över att viss lastning och lossning sker i anslutning till butiken. Om ICA butiken skulle flyttas till något ytterområde uj uj juj vad det skulle klagas på att alla inte har möjlighet att ta sig till butiken på grund av avsaknad av bil.. Låt kommunen tillsammans med Gustav finna lösningar för att trygga miljön runt butiken så att alla blir nöjda.
2018-08-07 9:49
JB
Dra om vägen runt stora parkeringen ist ! alltså ta bort en bit av Svea vägen men man kan fortfarande ha en/två anslutningar från Odengatan går att fixa fler parkeringar nära entre'n på den biten av Sveavägen & slippa ha en väg mitt igenom parkeringen.
2018-08-08 8:26
Jonny
Det är väldigt mycket gnäll här. Närke.. Enkelt. Flytta ut Maxi till ytterkanten av Kumla så lastbilarna inte förstör luften i centrum. När man vill handla tar man cykeln och för alla som inte orkar cykla så finns det buss. Enkelt och miljövänligt. Det är dessutom bra för hälsan att cykla. Inga stora lastbilar i centrum. Det är ju väldigt naturligt!!
2018-08-08 15:06
Svennis
Ica Maxi bidrar till ett levande centrum i Kumla punkt slut Tro inte att tidigare butiker kommer tillbaka utan centrumet kommer att vara öde. Nuvarande butiker är beroende av ICA Maxi för att överleva.Att ingen klagar på Systembolagets lastning och lossning och som dessutom säljer skadliga produkter för hälsan. Placera Systembolaget i utkanten av Kumla. Det vore stärkande med en cykeltur för hälsa och välbefinnande.
2018-08-08 17:17
Jonny
Det räcker med en ICA i centrala Kumla. Flytta ut Maxi och Systembolaget och andra affärer som kräver att stora lastbilar står och förstör luften bland hyreshusen. Det finns cykel om man vill handla och. Det går även bra att ta bussen om man anser att man inte orkar cykla. Det är väldigt bra för hälsan.
2018-08-09 14:42
Pp
1 Utan Ica maxi har vi ett helt dött centrum. 2 En flytt av butiken till nya lokaler är ju helt orealistiskt med tanke på vad det skulle kosta.
2018-08-10 13:22
Johnnie Walker
Vilket gnäll , så tät lastbilstrafik är det väl inte till Maxi att luften blir förstörd. Tror dom har annat att göra än att lossa på just den butiken hela dagarna. Och ni som inte vill ha Maxi o Systembolag i centrum kan ju flytta till nån by utanför stan där det knappt finns en korvkiosk . Hur kul är det på en skala ?
2018-08-13 19:04
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2018-08-02 23:24
Senaste nyheterna
Det var inget djurskyddsbrott
(17:29)
Förslag på vargfördelning
(17:17)
Det var inget djurskyddsbrott
(17:15)
Hallå där - Arbetsförmedlingen
3
(17:04)
Ungt företag om psykisk ohälsa
2
(10:34)
Bestulen vid stationen
(10:12)
Ilska mot SD på fullmäktige
9
(2019-03-19)
Sverigesyn på Skomuseet
1
(2019-03-19)
Allé ska inspirera vården
(2019-03-19)
Säljer slipsar för forskningen (TV)
(2019-03-19)
Servicelinje blir beställd skjuts
1
(2019-03-19)
Polis varnar för falsk mäklare
(2019-03-19)
Tidigare kumling “Bachelor”
1
(2019-03-19)
Tog medaljer på Special Olympics
(2019-03-19)
Postnostalgi anno 1986
3
(2019-03-18)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett!
7
(2019-03-18)
Kumla kommunfullmäktige (TV)
(2019-03-18)
Insänt om servicelinjen
1
(2019-03-18)
Vill riva H-huset i april
(2019-03-18)
Företagshockey spelades i helgen
(2019-03-18)
(V) vill ha körkortsplugg på arbetstid
1
(2019-03-18)
Bensintjuvar körde nästan på kund
(2019-03-18)
Växthus kan bli drömhus
(2019-03-18)
Är vinnaren från Sydnärke?
1
(2019-03-17)
Innebandy: Damer säkrade kontrakt
(2019-03-17)
Övade på att spränga sig in
(2019-03-15)
Hoppas sälja fler husbilar
(2019-03-15)
Scoutkår växer och har ny lokal
(2019-03-15)
Öppnar veterinärklinik i Kumla
10
(2019-03-14)
Veckans bilder - Centralt i Kumla 1983
(2019-03-14)
Mer än 100 miljoner kr till kulturliv
(2019-03-14)
GOLF: Nyheter inför premiär
(2019-03-14)
Hur ska Idrottsparken utvecklas?
35
(2019-03-13)
Stor säkerhetsövning vid fängelset
(2019-03-13)
Rymdkväll på bio
(2019-03-12)
Familjeföreställning på söndag
(2019-03-12)
Entrepenörer ska “brainstorma”
(2019-03-12)
Lärarbehörighet minskar i grundskola
(2019-03-12)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
11
(2019-03-11)
Inbrott anmält vid skola
(2019-03-11)
Innebandy: Fjärde raka för damer
(2019-03-10)
Ulrik Jansson: Tulpaner och girighet
2
(2019-03-09)
Kampsportare på väg till OS
(2019-03-08)
Delade ut blommor till kvinnor
2
(2019-03-08)
Vänsterpartiet hade årsmöte
1
(2019-03-08)
Örebro Rättighetscenter på besök

(2019-03-08)
Stal bil i Kumla
(2019-03-08)
Lösgruset en cykelfara
7
(2019-03-07)
Simon gästar Gata upp & gata ner
(2019-03-07)
Veckans bild - Rivning av kyrka
8
(2019-03-07)
Två bilstölder i Kumla
(2019-03-07)
Presenterar statistik om kvinnor/män
(2019-03-07)
Rädda Barnen hade årsmöte
(2019-03-06)
Byggkedja öppnar i Kumla
17
(2019-03-06)
LO-rapport om löneskillnader
(2019-03-06)
Innebandy: Damer slog serieledaren
(2019-03-06)
“Kaffepojkar” hörs i Radio 94,3
(2019-03-06)
Sune Eskelinen med ny film
2
(2019-03-05)
Ny mottagning för unga drogberoende
(2019-03-05)
Fotbolltränarnas nya roll
1
(2019-03-05)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.