27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Satsar på ny veterinärklinik

Fyra av de sex anställda som kommer att börja på Noza Smådjursklinik. Och deras hundar såklart. Foto: Anders BjörkFyra av de sex anställda som kommer att börja på Noza Smådjursklinik. Och deras hundar såklart. Foto: Anders Björk

Den 1 april öppnar en helt ny veterinärklinik i Kumla som kommer att ligga en dryg kilometer från Djursjukhuset. Noza Smådjursklinik vill vara den "lilla klininken med de stora resurserna"

Gänget som ska öppna den nya veterinärkliniken är sex personer som alla jobbat på Anicura Djursjukhuset, bara en dryg kilometer bort tidigare. Men nu väljer de att satsa på egen verksamhet hos Noza Smådjursklinik.

Ville ha nåt mer småskaligt

- Vi har alla lång erfarenhet från djurvårdsbranschen och har jobbat tillsammans tidigare och kände väl att vi ville gå mot nåt mer småskaligt och privatägt nu när vi varit på ett större ställe innan, säger initiativtagare Johan Eklöf.

Öppningsdatum är satt till första april i byggnaden som senast hushöll NE-Marin, som flyttade in till Örebro. Det är fortfarande mycket kvar att göra vid undertecknads besök, men det går åt rätt håll.

Här ska det bli ett kattstall. 

- NE-Marin hade en stor och öppen utställningshall så vi har inte behövt riva så mycket, däremot har det varit mer att bygga upp, förklarar Johan.

Man kommer att ha sex mottagningsrum, ett sorgerum, två operationssalar, ett röntgenrum, ett ultraljudsrum, ett laboratorium, stallplatser för djuren och även personalrum för att ta med de egna husdjuren till jobbet.

Sammanlagt är det drygt 600 kvadratmeter man har att laborera med.

"Lilla kliniken med de stora resurserna"

Och att ni är såpass nära Djursjukhuset, hur ser ni på det?

- Det ser vi bara som en fördel, både för dem och oss och framförallt för djurägarna.

Lena Eliasson, legitimerad djurskötare, känner sig redo att dra igång.

Noza Smådjursklinik kommer att ha öppet dagtid och vissa kvällar, dock inte helger. Man startar alltså med sex anställda och vill man fortsätta vara i den storleken eller växa om man kollar framåt några år?

- Vi kommer säkert bli några till, men planen är inte att vi ska bli ett djursjukhus utan en lagom stor smådjursklinik med dagtidsöppet. Vår inriktning är avancerade kirurgiska ingrepp som vi har stor erfarenhet inom och som kanske inte finns i närområdet.

En slogan man har är "den lilla kliniken med de stora resurserna" och någon oro för att det inte kommer att finnas tillräckligt med jobb finns inte, tvärtom är man säkra på att det finns en hel del att göra.

- Det tror vi, annars hade vi inte tagit det här steget. Vi vet hur många djur och djurägare det finns i länet och hur stort behovet är, avslutar Johan Eklöf. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-14 14:06
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.