24 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Indianerna kryssade igen utan startgrind

SPEEDWAY: Indianerna hade en klar ledning mot Rospiggarna när startgrinden pajade och ett långt uppehåll tog vid. Matchen fick sen fortsätta utan startgrind vilket vände på matchen fullständigt. Rospiggarna såg ut att vinna men en femetta i sista heatet av Lindgren och Lindbäck räddade oavgjort för Indianerna. 

Matchen puttrade på i lagom tempo och Indianerna såg ut att ha allt under kontroll. Man tog tidigt en klar ledning och hade 25-17 efter sju körda heat när sladdpaus tog vid.

Pepe omkull och skadad

Det blev en väldigt lång paus. Närmare en timme utan att nånting hände, vissa i publiken tröttnade och åkte hem. Det var startgrinden som inte fungerade som den skulle och man fick ingen ordning på den heller trots att avbrottet drog ut så på tiden. 

Till slut bestämdes det att man skulle fullfölja matchen utan startgrind och istället sköta starten med lampor. Indianerna tappade helt det momentum i matchen man skaffat sig och Rospiggarna närmade sig hastigt med den ovana startformen.

Fredrik Lindgren blev poängräddare ihop med Antonio Lindbäck. 

Niels-Kristian Iversen såg rejält konfunderad ut och kom inte iväg alls, tog en poäng på sina tre heat med lampstart och var en förare som definitivt påverkades till det sämre efter avbrottet.

Även Piotr Protasiewicz, som innan startat med två heatvinster, missade starten totalt i sitt enda heat med startlampa, gick sen omkull och fick utgå med en axelskada.

Jonsson utesluten i heat 15

Banan gick inte heller riktigt att känna igen, fästet såg inte ut att vara detsamma, den var halare än vanligt och hamnade man lite på efterkälken var det svårt att komma ikapp.

Till heat 13 hade Piggarna ätit upp försprånget och heat 14 vann de med 5-1 och skaffade sig matchboll inför nomineringen. Iversen blev utesluten efter ännu en dålig start i heat 14 och en ensam Antonio Lindbäck kunde inte stoppa två Rospiggar.

I sista heatet blev sen Andreas Jonsson utesluten efter att ha tjuvat två gånger om. Den första gången fick han en ny chans med omstart för alla fyra, men efter den andra plockade domaren bort honom och reserven Jacob Thorsell fick ersätta.

Av de 3 029 i publiken var högst 2 000 kvar för att se avgörandet. Men dessa fick alla fall se kvällens två bästa Indianer Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren bjuda på kvällens bästa heat och med sin femetta ordna slutresultatet 45-45.

"Vi kommer i gungning"

- Det är ett tufft läge för oss och vi måste vinna med 5-1 i sista heatet. Men vi lyckas båda komma iväg bra i starten och sen kör vi tajt ihop till mål, sade Fredrik Lindgren om sista heatet. 

Vad säger du om hela situationen med uppehållet och försvunna startgrinden, hur påverkade det er?

- Vi är lika besvikna som alla runtikring att det blev så och vi kommer lite i gungning av det långa uppehållet. Det var såklart annorlunda utan startgrind, vissa chansade extra mycket och nja, det blir inte riktigt bra, sade Lindgren som ändå inte tyckte att det kändes farligt starta på det sättet.

- Absolut inte, det är fortfarande fyra killar som ska släppa kopplingen och komma iväg så fort som möjligt, så på så sätt var det ingen skillnad.

Lite i skymundan för allt strul gjorde Miroslaw Jablonski en lovande hemmadebut med sex poäng. Ett skönt besked från honom efter att nollat i debuten. Ny hemmamatch nästa tisdag, då väntar Dackarna.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-05-10 22:41
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.