27 Oktober 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Dan-Åke Moberg griper in

Vill förbjuda citat från Wikipedia

Mitt under kristdemokraten Per Holms inlägg från talarstolen under måndagens fullmäktigemöte ingriper ordföranden Dan-Åke Moberg (s) och förbjuder talaren att hänvisa till Wikipedia. - Det är fakta, säger Holm. - Fy så löjligt, svarar  Moberg, du får hålla dig till frågan. - Dan-Åke Mobergs okunniga och odemokratiska ingripande utgör tyvärr en belastning för Kumla. Han har gått över gränsen när han vill förbjuda talare att citera vad de vill, kommenterar Kumlanytts ansvarige utgivare Lars Litzén.

Se TV-klippet HÄR

Det var under debatten om en motion inlämnad av Per Holm (kd) och Jan Engman (c) som fullmäktiges ordförande Dan-Åke Moberg plötsligt ingrep. Motionen handlade om att införa intraprenad på det kommande vårdboendet. 

När Per Holm för att hitta stöd för sin tolkning av vad intraprenad kan innebära hänvisade till det nätbaserade uppslagsverket Wikipedia stoppades han av Moberg:

- Förlåt. men vad har Wikipedia med det här att göra? undrade ordföranden.

- Ja, det är fakta, svarade Holm.

Drypande förakt

- Fakta, svarade Moberg med drypande förakt. Fy, så löjligt, det är inte sant. Du får hålla dig till frågan. Är det vi politiskt som vi sitter här eller är det Wikipedia och Goggel, som vi diskuterar på fullmäktige, ni får bestämma er.

- Jag tror du skulle kunna dra nytta av att titta på Wikipedia mellanåt för fakta, replikerade Holm och framhöll sin rätt att citera de uppgifter han vill.  Kan jag fortsätta? undrade han.

- Det beror på vad du ska säga, svarade mötesordföranden.

"Chockerande och ledsam"

TV-klippet är en smått chockerande och ledsam uppvisning i icke-demokrati. Att en ordförande ens kommer på tanken att förbjuda en talare att använda vissa källor vittnar om både okunskap och en maktutövning som spårat ur.

Dan-Åke Mobergs okunniga och odemokratiska ingripande utgör därmed tyvärr en belastning för Kumla och dess politiska verksamhet.  Han har gått över gränsen när han vill förbjuda talare att citera vad de vill.

Göran
Bra Lasse
2015-12-16 0:41
Pia lundqvist
Om jag vore socialdemokrat i Kumla skulle jag skämmas. Tror inte jag har hört en sådan osmidig och arrogant politiker förut. Min mor som varit aktiv socialdemokrat hela sitt liv skulle vända sig i sin grav om hon hade hört Moberg. Själv har jag varit politiskt aktiv men aldrig stött på detta osunda klimat i ett KF möte. Vid ett tidigare sammanträde klampade Moberg rejält i klaveret när han mycket oförskämt skällde ut personal som han ansåg inte kunde sitt jobb!! Dags för Moberg att kliva åt sidan och lämna över till politiker som har förmågan att sätta sakfrågorna i centrum och inte kränka andra politiker och personal. Pinsamt. Pia
2015-12-16 6:02
Måd
Äntligen tar media upp ett angeläget ärende. Men varför berör man ”bara” denna händelse. Ordförandens agerande under de senaste årens sammanträden har kantats av orala grodor, kaosmöten (valfrågor) och påhopp utan att någon, främst fullmäktigeledamöter, har reagerat. Ordförandens ”bäst före”-datum gick ut för många år sedan.
2015-12-16 6:59
jeppson
Det är så här det ser ut i all Svensk politik idag,respektlöst mot sina politiska motståndare,se hur SD behandlas i vårt högsta säte,nämligen i riksdagen,de inbjuds inte till politiska överläggningar av regeringen medans de andra partierna blir inbjudna! Här lär man barnen till att mobbing och uteslutning är fel medans det är helt legitimt inom politiken! Inte undra att man har fått politikerförakt!
2015-12-16 7:23
Grisbeteende
Nej, så där får man inte bete sig! Det får vara slut med maktfullkomligheten nu. 72 år är efter bäst föredatumet? Lägg ner nu Danåke, det var länge sedan murarbasarna blev omoderna. Den stilen hör inte hemma i 2000-talet.
2015-12-16 7:48
haha
Wikipedia är fakta, årets skämt.
2015-12-16 8:53
Bror
Dags för en misstroendeförklaring! Få bort honom från politiken. Han förstör för S som i övrigt har många duktiga politiker!
2015-12-16 10:02
Stisse
Som om vi inte visste att han gjort sitt redan. Inget händer, ingen förvånas.
2015-12-16 10:09
Thomas
Hur länge ska han få hålla på . Det spelar ingen roll vart det än är , samma visa . Dan-Åke har rätt och alla andra har fel . Dan-Åke är den största anledningen att hålla sig långt från Kumla
2015-12-16 10:17
Kumlingen
"Ni har olika sätt att se på frågan..." säger Katarina Hansson. Ja, uppenbarligen förespråkar Dan-Åke icke-demokratiska metoder och Per Holm demokratiska metoder. Jag tycker att det är beklagligt att sossarna själva inte tar avstånd/tydligare tar avstånd från Dan-Åkes återkommande övertramp och avsätter honom, de borde skämmas när han uppträder och företräder partiet på det här viset. Ofta cirkulerar sådana här klipp på de större nyhetssidorna, då oftast när det handlar om att smutskasta t.ex. SD-politiker med en del minst sagt vedervärdiga utläggningar. Varför kommer inte detta upp på riksnivå? Det har hänt två gånger dessutom inom loppet av väldigt kort tid. Kanske dags för sossarna på högre central nivå att ta avstånd från Dan-Åkes märkliga idéer? En skam för demokratin och bevis på politiskt buffleri!
2015-12-16 11:08
Demos
Att det är ett skämt att Per Holm kallar Wikipedia för fakta är en sak. Men hur Dan-Åke hanterar denna situation är inget skämt utan ytterst bekymmersamt. I förlängningen handlar det om samtalsdemokratins alltmer undanskymda roll i offentligheten. Fullmäktige reduceras till representativa omröstningar medan deliberativa inslag begränsas till partiernas inre kärnor. Att debatten i sakfrågan blir käbbel visar att ingen av ledamöterna har förmågan eller viljan att lyssna på argument utan medvetet eller omedvetet misstolkar ordval och förvrider argument för sin egen strategiska vinning skull. Inte konstigt att politikerföraktet ökar. Skärpning!
2015-12-16 12:48
Wikiped
Hoppas att alla har klart för sig att det som finns skrivet i Wikipedia inte behöver vara sant. Vem som helst kan i princip skriva vad som helst i Wikipedia utan att det granskas. Jag kan därför till viss del förstå DÅM när han har synpunkter på att den informationen används för att fatta politiska beslut. Ett beslut som fattats på dom grunder som finns i Wikipedia kan bli helt fel. Sen är han ju förstås klumpig i sin framtoning.
2015-12-16 13:12
Jonas
Verkligen dags att avgå Dan-åke! Du gör ju bara bort dig och även kumla. Finns det ingen som kan få bort han? Eller ska detta spektakel få fortsätta länge till? Hur ska folket kunna ta politikerna i kuumla på allvar då det ser ut som ett dagis på deras möten?
2015-12-16 13:27
Olddriver
Det du skriver Lars Litzén kan man bara instämma i. På något sätt har ju Dan-Åke Moberg nu visat vad Kumla kommunfullmäktige är i realiteten, ett transportkompani för den lilla ledande klick, som styrt, och styr Kumla. Devisen "är du inte med oss är du mot oss", verkar förhärskande. Denna attityd går tyvärr igen i de flesta kommunala verksamheterna. Problemet blir nog än mer accentuerat någon gång i framtiden när Kumla ställs inför viktigare frågor än "käbbel" i fullmäktige.
2015-12-16 15:45
Marie
Är det inte dags att du går i pension ny Dan-Åke?????
2015-12-16 17:22
Fundersam
Dan-Åke Mobergs beteende är förkastligt och jag tycker att partierna som nu krävt hans avgång ska ha en eloge för att de sätter ner foten och visar på att detta inte får fortgå. Värre är med Moderaterna som istället för att ryta till på skarpen emot Moberg som vanligt sätter sig bekvämt i knä på Socialdemokraterna. Varför vågar de inte gå emot Socialdemokraterna i Kumla? Varför är de så otroligt veka? Kumlingarna är rejält förbannade nu på både S och M, det märks tydligt. Än tydligare lär det bli på valdagen.
2015-12-16 18:29
Karlsson
Att Dan-åke förnedrar och föraktar andra människor och deras åsikter visas ju tydligt här. Det är på detta sätt fega, rädda och okunniga personer agerar tyvärr. Avgå Dan-Åke!
2015-12-16 18:46
Nichlas
Är detta de som styr Kumla kommun så blir jag duktig orolig . Nu pratar vi sandlåda för vuxna. Det som förvånar mig mest att INGEN vågar slå näven i bordet oavsett parti tillhörighet . Dan Åke har väl varit ute på extrem hal is vid ett antal tillfällen men karln får ju fortsätta??!! Det är det som jag blir mest förvånad över.
2015-12-16 19:36
Kelvin
Avgå INTE Dan-Åke! Enda anledningen att följa fullmäktigemötena är chansen att få sig lite underhållning, att se en riktig sosse-pamp i aktion. Inte så ofta förunnat nuförtiden, men vi i Kumla är lyckligt lottade!!! Per Holm - jobba på med att provocera fram nya incidenter! Din egen dumhet är inte dum den heller. Så fortsätt med din "research". Och ni i mobben - se allt med lite distans - det är ju ingen stor grej det här ju!!!
2015-12-16 19:41
LP
Jo Kelvin, det är en stor sak om du lägger ihop alla gånger och allt dumt och elakt som Moberg har gjort och sagt genom åren.
2015-12-16 21:59
kg
Dags att diktatorn knuffas av sin tron
2015-12-16 23:56
Cesar
Men sakta i backarna, det är så enkelt att skälla på Dan-åke, han gör så gott han kan och ofta gör han det riktigt bra. Dessutom har han faktiskt lett den här kommunen framgångsrikt i många år och man får väl se ordförandeskapet som ett slags hedersuppdrag, tyvärr passar det nog inte den hetlevrade gubben speciellt bra. Nån diktator är han i alla fall inte även om han kanske tror det själv ibland och han är inte rädd för att göra bort sig till skillnad från alla blekfisar.
2015-12-17 1:03
Irene
Fruktansvärt oproffsigt av en ordförande att agera på det sättet. Det är nog dax att byta till någon som vet lite vett och etikett.
2015-12-17 1:37
Anders Larsson
Så otroligt underhållande! Har aldrig sett ett KF-möte tidigare men nu tänker jag titta på nästa. Det behövs lite mer hetta i debatterna då mycket av den politiska arbetet är trist och långtråkigt. Alla gnäller på politikerna intresserar sig inte ett dugg för det arbete som genomförs. Men plötsligt opponerar sig alla för att DÅM avbryter Per Holm. Tyckte verkligen invånarna att detta var den enda händelsen som de var tvungna att kommentera? Att Örebro kommun har bestämt att ingångslönerna för nyexaminerade lärare är 30.000 Kr och lärarflykten från Kumla är i full gång, borde vara en fråga som alla borde disskutera istället. Framförallt då Kumla kommun samtidigt slagit fast i sin skolpolicy att ingångslönen för lärare är 24.000 Kr och därför bara kan anställa icke pedagoger som ruinerar skolgången för Kumlas elever.
2015-12-17 9:56
LP
Anders Larsson, har det gått dig helt förbi att D-Å Moberg tidigare i höstas och vid flera andra tillfällen har ett ytterst tveksamt beteende mot andra personer.? Att debatten går het nu beror att många av oss är trötta på detta nu. och det har inget som helst samband med lärarnas löner som säker oxå är en viktig fråga, men det som är blanda äpplen och päron om du ska blanda ihop dom olika "problemen"
2015-12-17 15:27
Mattias
Att DÅM är klumpig ställer jag upp på. Dock har han rätt i sak. Att politiker hänvisar till Wikipedia som fakta är lika mycket om inte mer uppseendeväckande. Men det kritiseras inte. Jag anser att det är bra att reagera på Per Holm okunskap. Som ordförande kan man dock göra det på ett mer professionellt sätt. Väldigt olycklig händelse då det får alla sossehatare på denna sida att vädra ljuset... När det kommer till Per Holm bör han tänka på att ju dummare uttalanden desto tuffare utspel måste man tolerera. Till varje agerande följer konsekvens....
2015-12-17 23:20
En kommuninnevånare
Moberg slösar bort våra skattepengar med sandlådefasoner gång på gång! Nu är det dags att övriga socialdemokrater sätter ner foten. Stöder oppositionens krav på avgång!
2015-12-18 7:35
Göran
Bra Lasse
2015-12-16 0:41
Pia lundqvist
Om jag vore socialdemokrat i Kumla skulle jag skämmas. Tror inte jag har hört en sådan osmidig och arrogant politiker förut. Min mor som varit aktiv socialdemokrat hela sitt liv skulle vända sig i sin grav om hon hade hört Moberg. Själv har jag varit politiskt aktiv men aldrig stött på detta osunda klimat i ett KF möte. Vid ett tidigare sammanträde klampade Moberg rejält i klaveret när han mycket oförskämt skällde ut personal som han ansåg inte kunde sitt jobb!! Dags för Moberg att kliva åt sidan och lämna över till politiker som har förmågan att sätta sakfrågorna i centrum och inte kränka andra politiker och personal. Pinsamt. Pia
2015-12-16 6:02
Måd
Äntligen tar media upp ett angeläget ärende. Men varför berör man ”bara” denna händelse. Ordförandens agerande under de senaste årens sammanträden har kantats av orala grodor, kaosmöten (valfrågor) och påhopp utan att någon, främst fullmäktigeledamöter, har reagerat. Ordförandens ”bäst före”-datum gick ut för många år sedan.
2015-12-16 6:59
jeppson
Det är så här det ser ut i all Svensk politik idag,respektlöst mot sina politiska motståndare,se hur SD behandlas i vårt högsta säte,nämligen i riksdagen,de inbjuds inte till politiska överläggningar av regeringen medans de andra partierna blir inbjudna! Här lär man barnen till att mobbing och uteslutning är fel medans det är helt legitimt inom politiken! Inte undra att man har fått politikerförakt!
2015-12-16 7:23
Grisbeteende
Nej, så där får man inte bete sig! Det får vara slut med maktfullkomligheten nu. 72 år är efter bäst föredatumet? Lägg ner nu Danåke, det var länge sedan murarbasarna blev omoderna. Den stilen hör inte hemma i 2000-talet.
2015-12-16 7:48
haha
Wikipedia är fakta, årets skämt.
2015-12-16 8:53
Bror
Dags för en misstroendeförklaring! Få bort honom från politiken. Han förstör för S som i övrigt har många duktiga politiker!
2015-12-16 10:02
Stisse
Som om vi inte visste att han gjort sitt redan. Inget händer, ingen förvånas.
2015-12-16 10:09
Thomas
Hur länge ska han få hålla på . Det spelar ingen roll vart det än är , samma visa . Dan-Åke har rätt och alla andra har fel . Dan-Åke är den största anledningen att hålla sig långt från Kumla
2015-12-16 10:17
Kumlingen
"Ni har olika sätt att se på frågan..." säger Katarina Hansson. Ja, uppenbarligen förespråkar Dan-Åke icke-demokratiska metoder och Per Holm demokratiska metoder. Jag tycker att det är beklagligt att sossarna själva inte tar avstånd/tydligare tar avstånd från Dan-Åkes återkommande övertramp och avsätter honom, de borde skämmas när han uppträder och företräder partiet på det här viset. Ofta cirkulerar sådana här klipp på de större nyhetssidorna, då oftast när det handlar om att smutskasta t.ex. SD-politiker med en del minst sagt vedervärdiga utläggningar. Varför kommer inte detta upp på riksnivå? Det har hänt två gånger dessutom inom loppet av väldigt kort tid. Kanske dags för sossarna på högre central nivå att ta avstånd från Dan-Åkes märkliga idéer? En skam för demokratin och bevis på politiskt buffleri!
2015-12-16 11:08
Demos
Att det är ett skämt att Per Holm kallar Wikipedia för fakta är en sak. Men hur Dan-Åke hanterar denna situation är inget skämt utan ytterst bekymmersamt. I förlängningen handlar det om samtalsdemokratins alltmer undanskymda roll i offentligheten. Fullmäktige reduceras till representativa omröstningar medan deliberativa inslag begränsas till partiernas inre kärnor. Att debatten i sakfrågan blir käbbel visar att ingen av ledamöterna har förmågan eller viljan att lyssna på argument utan medvetet eller omedvetet misstolkar ordval och förvrider argument för sin egen strategiska vinning skull. Inte konstigt att politikerföraktet ökar. Skärpning!
2015-12-16 12:48
Wikiped
Hoppas att alla har klart för sig att det som finns skrivet i Wikipedia inte behöver vara sant. Vem som helst kan i princip skriva vad som helst i Wikipedia utan att det granskas. Jag kan därför till viss del förstå DÅM när han har synpunkter på att den informationen används för att fatta politiska beslut. Ett beslut som fattats på dom grunder som finns i Wikipedia kan bli helt fel. Sen är han ju förstås klumpig i sin framtoning.
2015-12-16 13:12
Jonas
Verkligen dags att avgå Dan-åke! Du gör ju bara bort dig och även kumla. Finns det ingen som kan få bort han? Eller ska detta spektakel få fortsätta länge till? Hur ska folket kunna ta politikerna i kuumla på allvar då det ser ut som ett dagis på deras möten?
2015-12-16 13:27
Olddriver
Det du skriver Lars Litzén kan man bara instämma i. På något sätt har ju Dan-Åke Moberg nu visat vad Kumla kommunfullmäktige är i realiteten, ett transportkompani för den lilla ledande klick, som styrt, och styr Kumla. Devisen "är du inte med oss är du mot oss", verkar förhärskande. Denna attityd går tyvärr igen i de flesta kommunala verksamheterna. Problemet blir nog än mer accentuerat någon gång i framtiden när Kumla ställs inför viktigare frågor än "käbbel" i fullmäktige.
2015-12-16 15:45
Marie
Är det inte dags att du går i pension ny Dan-Åke?????
2015-12-16 17:22
Fundersam
Dan-Åke Mobergs beteende är förkastligt och jag tycker att partierna som nu krävt hans avgång ska ha en eloge för att de sätter ner foten och visar på att detta inte får fortgå. Värre är med Moderaterna som istället för att ryta till på skarpen emot Moberg som vanligt sätter sig bekvämt i knä på Socialdemokraterna. Varför vågar de inte gå emot Socialdemokraterna i Kumla? Varför är de så otroligt veka? Kumlingarna är rejält förbannade nu på både S och M, det märks tydligt. Än tydligare lär det bli på valdagen.
2015-12-16 18:29
Karlsson
Att Dan-åke förnedrar och föraktar andra människor och deras åsikter visas ju tydligt här. Det är på detta sätt fega, rädda och okunniga personer agerar tyvärr. Avgå Dan-Åke!
2015-12-16 18:46
Nichlas
Är detta de som styr Kumla kommun så blir jag duktig orolig . Nu pratar vi sandlåda för vuxna. Det som förvånar mig mest att INGEN vågar slå näven i bordet oavsett parti tillhörighet . Dan Åke har väl varit ute på extrem hal is vid ett antal tillfällen men karln får ju fortsätta??!! Det är det som jag blir mest förvånad över.
2015-12-16 19:36
Kelvin
Avgå INTE Dan-Åke! Enda anledningen att följa fullmäktigemötena är chansen att få sig lite underhållning, att se en riktig sosse-pamp i aktion. Inte så ofta förunnat nuförtiden, men vi i Kumla är lyckligt lottade!!! Per Holm - jobba på med att provocera fram nya incidenter! Din egen dumhet är inte dum den heller. Så fortsätt med din "research". Och ni i mobben - se allt med lite distans - det är ju ingen stor grej det här ju!!!
2015-12-16 19:41
LP
Jo Kelvin, det är en stor sak om du lägger ihop alla gånger och allt dumt och elakt som Moberg har gjort och sagt genom åren.
2015-12-16 21:59
kg
Dags att diktatorn knuffas av sin tron
2015-12-16 23:56
Cesar
Men sakta i backarna, det är så enkelt att skälla på Dan-åke, han gör så gott han kan och ofta gör han det riktigt bra. Dessutom har han faktiskt lett den här kommunen framgångsrikt i många år och man får väl se ordförandeskapet som ett slags hedersuppdrag, tyvärr passar det nog inte den hetlevrade gubben speciellt bra. Nån diktator är han i alla fall inte även om han kanske tror det själv ibland och han är inte rädd för att göra bort sig till skillnad från alla blekfisar.
2015-12-17 1:03
Irene
Fruktansvärt oproffsigt av en ordförande att agera på det sättet. Det är nog dax att byta till någon som vet lite vett och etikett.
2015-12-17 1:37
Anders Larsson
Så otroligt underhållande! Har aldrig sett ett KF-möte tidigare men nu tänker jag titta på nästa. Det behövs lite mer hetta i debatterna då mycket av den politiska arbetet är trist och långtråkigt. Alla gnäller på politikerna intresserar sig inte ett dugg för det arbete som genomförs. Men plötsligt opponerar sig alla för att DÅM avbryter Per Holm. Tyckte verkligen invånarna att detta var den enda händelsen som de var tvungna att kommentera? Att Örebro kommun har bestämt att ingångslönerna för nyexaminerade lärare är 30.000 Kr och lärarflykten från Kumla är i full gång, borde vara en fråga som alla borde disskutera istället. Framförallt då Kumla kommun samtidigt slagit fast i sin skolpolicy att ingångslönen för lärare är 24.000 Kr och därför bara kan anställa icke pedagoger som ruinerar skolgången för Kumlas elever.
2015-12-17 9:56
LP
Anders Larsson, har det gått dig helt förbi att D-Å Moberg tidigare i höstas och vid flera andra tillfällen har ett ytterst tveksamt beteende mot andra personer.? Att debatten går het nu beror att många av oss är trötta på detta nu. och det har inget som helst samband med lärarnas löner som säker oxå är en viktig fråga, men det som är blanda äpplen och päron om du ska blanda ihop dom olika "problemen"
2015-12-17 15:27
Mattias
Att DÅM är klumpig ställer jag upp på. Dock har han rätt i sak. Att politiker hänvisar till Wikipedia som fakta är lika mycket om inte mer uppseendeväckande. Men det kritiseras inte. Jag anser att det är bra att reagera på Per Holm okunskap. Som ordförande kan man dock göra det på ett mer professionellt sätt. Väldigt olycklig händelse då det får alla sossehatare på denna sida att vädra ljuset... När det kommer till Per Holm bör han tänka på att ju dummare uttalanden desto tuffare utspel måste man tolerera. Till varje agerande följer konsekvens....
2015-12-17 23:20
En kommuninnevånare
Moberg slösar bort våra skattepengar med sandlådefasoner gång på gång! Nu är det dags att övriga socialdemokrater sätter ner foten. Stöder oppositionens krav på avgång!
2015-12-18 7:35
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

I september fick löparna testa 51:ans nya asfalt, på måndag släpps till slut bilarna fram. foto: Lars Litzén
Publicerad: 2015-12-15 22:58
Senaste nyheterna
Hockey: Nionde raka förlusten
(22:31)
Krock vid Yxhult
(17:43)
Skadad elev blev inte trodd
1
(15:01)
Hallå där - Om Multekhuset
(11:58)
Alf Anneborg: Åter en återträff
1
(11:09)
Fördelning av nyanlända klart
2
(11:05)
Parabudo i USA
2
(2019-11-12)
Vetenskapspub med bergshantering
(2019-11-12)
Vattenlarm i Lekeberg
(2019-11-12)
Rökfylld villa i Östansjö
(2019-11-12)
Polis fick stopp på biltjuv i Brändåsen
(2019-11-12)
Förlåt oss Stina för felskrivning
(2019-11-12)
Speedway: Lillebror Selvin klar
(2019-11-12)
Förstörelse vid Centralskolan
(2019-11-12)
Nedklottrad skola i Sköllersta
(2019-11-12)
Bostadsinbrott på Hägergatan
(2019-11-12)
STF besöker miljövänlig färgfirma
(2019-11-11)
Husabergsudde camping rustar
1
(2019-11-11)
Uppvisning med schackmästare
(2019-11-11)
Hittade knark i bostad
(2019-11-11)
Fängelse för rattfylleri
(2019-11-11)
Böter för snabb A-traktor
(2019-11-11)
“Trodde hunden simulerade”
(2019-11-11)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
7
(2019-11-11)
Dikeskört i Hörsta
(2019-11-11)
“Köp in lådcyklar till turister”
2
(2019-11-11)
Oxfilétjuv la bytet i barnvagnen
1
(2019-11-11)
Skulle bara flytta bilen
(2019-11-11)
SD-vald dömd för sexbrott
8
(2019-11-11)
Varsel om uppsägningar i Skyllberg
1
(2019-11-11)
Innebandy: Fin damseger
(2019-11-10)
Hockey: Kumla tappade 3-0
1
(2019-11-10)
Skogsdag med reflektioner
1
(2019-11-10)
Lastbilsbrand vid Sänna
(2019-11-10)
Saga om en flygel
(2019-11-10)
Berättar om magnolia
(2019-11-10)
Tilde vann affischtävling
(2019-11-10)
Landals säljer verksamhet
22
(2019-11-09)
HANDBOLL: Vann i Lindesberg
(2019-11-09)
Dieker svarar S om budget/bidrag
(2019-11-08)
Sydved visade muskler i blötan
(2019-11-08)
VECKANS FRÅGA: Första bilen?
7
(2019-11-08)
Gissa Askersundbild - Vinn en bukett!
13
(2019-11-08)
Nu samråds om Vätterntunneln
6
(2019-11-08)
Vill bygga ny motionstrapp
4
(2019-11-08)
Florister utbildas snart i Hallsberg
(2019-11-08)
Bluffade på Blocket
(2019-11-08)
Dyrt mobilprat vid ratten
(2019-11-07)
Cruising-pinkare slapp böter
1
(2019-11-07)
Doktor Glas på Sjöängen
(2019-11-07)
Kumlabo hade knark i kalsongerna
(2019-11-07)
Nattidrott i Närlundahallen
(2019-11-07)
Medborgarförslag om busskort
(2019-11-07)
Trafikolycka med två bilar
(2019-11-07)
Besparingar på flera områden
(2019-11-07)
Minister träffade lantbrukare
(2019-11-07)
Veckans bild: En dusch vid Kumlasjön
(2019-11-07)
Sjukvård öppnar digital mottagning
(2019-11-07)
Richard blev “Årets Kumling”
1
(2019-11-06)
Hockey: Bråkigt vid förlust
(2019-11-06)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.