27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlas tredje apotek har öppnat

Gänget som fanns på plats första arbetsdagen i Kumla för Apotek Hjärtat. Man vill dock anställa fler. Foto: Anders BjörkGänget som fanns på plats första arbetsdagen i Kumla för Apotek Hjärtat. Man vill dock anställa fler. Foto: Anders Björk

Datum för deadline höll och under torsdagen kunde Apotek Hjärtat slå upp dörrarna för första gången i Kumla. Apoteket finns i samma byggnad som ICA Maxi och Kumla har nu därmed tre apotek.

Apotek Hjärtat ligger direkt innanför ICA Maxis södra entré. Tidigare var här toaletter och det låg bakom väggen även en stor elcentral för kassasystem, men dessa har nu fått flytta på sig för den nya verksamheten.

På jakt efter farmaceuter

- Den här lokalen blev jättefin och disponerad på ett väldigt bra sätt och det är toppen att vi ligger vägg i vägg med butiken för ICA Maxi, säger Tatiana Kubincová, som är butikschef.

Man är dock inte helt klara med rekryteringsprocessen ännu.

- Vi söker tre personer till, så är det det några farmaceuter som vill jobba på ett trevligt apotek är de välkomna att komma till oss, avslutar Tatiana Kubincová.

Första dagen beskrivs som "trevlig och med många nyfikna kunder", varav vissa hade med sig blommor. Apotek Hjärtat kommer ha öppet varje dag till kl 21. Sedan tidigare finns Apoteket Kronan och Doc Morris Apotek i Kumla.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-11 17:15
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.