15 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Skruvar sticker upp i Kumlahallens golv

Kumlahallens sporthall har nyligen fått nytt golv. Men resultatet är inte vad kommunen och föreningar hoppats på och en innebandyspelare skadade sig nyligen på en skruv som stack upp ur golvet. 

Det var efterlängat för många när Kumlahallens slitna golv i sporthallen byttes ut. Men när kommunfastigheter gjorde slutbesiktning blev man inte tillfreds.

"Förväntar oss en lösning"

- Vi såg flera fel, det ser tjaskigt gjort ut på sina håll och framförallt sticker det upp skruvskallar vid stolphållarna. Vi har meddelat att vi inte är nöjda och håller inne med betalning för arbetet tills det är åtgärdat, säger Robert Brånn, Enhetschef på Kommunfastigheter.

Arbetet med nytt golv blev nyligen klart i Kumlahallen. Foto: Privat

Betalningen för att lägga nytt golv hamnade på 591 000 kr. Arbetet utfördes av Unisport, som svarat att de ska komma tillbaka och se över arbetet. Vad förväntar sig då Kommunfastigheter för förändring innan man betalar?

- Vi förväntar oss att de hittar en lösning och åtgärdar problemen. Det är en stor investering vi gjort och både vi och föreningar vill ju att det ska se bra ut nu när vi tagit det här steget och lagt in nytt golv, sade Robert Brånn.

Även Kumla IBK:s ordförande Niclas Noord har uppmärksammat det bristfälliga arbetet med golvet och även kontaktat Kommunfastigheter om saken ifråga.

Skadade sig i handen

"Jag hoppas ni inte har slutbetalat arbetet som är utfört för det är inte yrkesmässigt gjort. Att det nya golvet går sönder efter mindre än en veckas användande är beklagligt. Detta gäller främst alla stolphållare i hallen, de är både dåliga och farliga", skriver Noord, bland annat.

Under söndagen spelade handikapplaget (Allstars) innebandy i hallen. En av spelarna ska då ha fått lättare skador efter att ha skärt sig på en skruv.

- Han skadade sig på en av skruvarna som sticker upp. Det blev skärsår som fick plåstras om. Inför träningsmatchen som vårt damlag hade fick vi tejpa över alla lock för att kunna genomföra matchen på ett bra sätt,

- Det kan bli riktigt allvarliga skador. Dels skärskador, men även att spelare snubblar och skadar sig, berättade Niclas Noord.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2017-09-27 12:31
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.