27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

701 får sällskap av 702 till Örebro

Ingen tur av Linje 701 kommer gå över Mossbanegatan eller Kungsvägen framöver utan alla bussar går via Järnvägsgatan där hållplatser väntar på att få användas.

Med start 17 augusti kommer nya linjen 702 finnas tillgänglig mellan Kumla och Örebro. Den tar en annan väg än 701:an som lägger om sin rutt något och går via Järnvägsgatan istället för Mossbanegatan. - Det kommer bli en stor skillnad med bussar som finns tillgängliga, säger Mattias Norgren, trafikplanerare Länstrafiken.

Den nya linjen 702 kommer att från Resecentrum i Kumla gå via Stenevägen och Sörbyvägen och därefter förbi 7-Eleven och Ericsson ut på motorvägen.

702 över Pilängen

Den svänger sen av vid Berglunda industriområde, eller Pilängen som vissa mer känner igen området som, innan färden går vidare mot Södra station och Resecentrum i Örebro. 

- Vi har tittat på statistik var folk bor och arbetar, så vi ser stor potential och ett behov av denna linje. Det är främst tänkt som en linje för arbetspendling så den kommer att gå måndag till fredag till klockan 18. Helger kommer linje 702 ej användas, säger Mattias Norgren, trafikplanerare på Länstrafiken.

Snart inte ensam linje mellan Kumla och Örebro. Foto: Arkivbild

Klassiska linje 701 ligger kvar men får en något annorlunda rutt mot tidigare. Den kommer att gå över Järnvägsgatan istället för Mossbanegatan och de sex turer om dagen som gått över Kungsvägen kommer också försvinna, så alla 701:ans turer går via Järnvägsgatan där två nya hållplatser byggts till. Linjen kommer dessutom köra ner vid Mariebergsområdet, bakom IKEA och stanna i närheten av Marieberg köpcentrum. 

- Förhoppningen är att sträckan inte ska ta längre tid alls jämfört med tidigare då det inte blir samma belastning som tidigare med fler bussar som går, förklarar Norgren.

En buss i kvarten

Linje 701 kommer att gå en gång i kvarten under rusningstid, annars en gång i halvtimmen och sent på kvällen en gång i timmen. Med rusningstid menas mellan halv sex till halv nio på morgonen och halv fyra till fem på eftermiddagen. 

Linje 702 kommer att gå en gång i halvtimmen, oavsett tid på dagen. Linje 704 som tidigare gått mellan Askersund och Hallsberg kommer även börja gå till och från Kumla.

Hur stor blir skillnaden mot idag gällande turen Kumla-Örebro?

- Det kommer ju bli en stor skillnad, minst det dubbla mot hur det ser ut nu, sade Mattias Norgren, trafikplanerare på Länstrafiken.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-05-21 13:36
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.
{/exp:ce_cache}