28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Hallsbergs Naturskyddsförening växer

Naturfotografen Torbjörn Arvidson gladde årsmötet med sitt framträdande.

Hallsbergs Naturskyddsförening har haft årsmöte på dagcentralen Knuten i Hallsberg. Ingela Wallin valdes till ordförande för det kommande verksamhetsåret. Kvar i styrelsen för ytterligare ett år är Ingemar Hallberg, Sture Hermansson, Arne Holmer, Kerstin Pettersson. För två år valdes Tage Aronsson, Sven Nederman, Ingrid Ohlsson och Sture Sjöstedt.

Till suppleanter valdes för ett år Kerstin Johansson, Monica Nilsson, Östen Tylebrink och Lena Holm. Lena hälsades särskilt välkommen som nyinvald i styrelsen.

Tre personer, Helena Blückert, Clas-Göran Larsson och Christina Lindberg, avtackades på olika sätt, bl.a. med blommor eftersom de lämnade styrelsearbetet.

Inger tackad för trivsel

Inger Eriksson tackades också med blommor för allt trivselskapande arbete hon på olika sätt gör i bakgrunden, år efter år, och som får arbetet i föreningen att fungera så bra.

Vi kan glädja oss åt att medlemsantalet ökar år från år. Inbegripet familjemedlemmar är det nu 330 i Hallsbergskretsen.

Ingela Wallin fortsätter som ordförande.
Spaning efter ugglor

Av årsberättelsen framgår att styrelsen haft nio protokollförda möten och att 17 andra föreningsmöten och exkursioner genomförts.

Bland exkursionerna kan nämnas en marskväll med spaning efter ropande ugglor i Skogaholmsskogarna, en tidig morgon med orrspel på Kärnskogsmossen och ett studiebesök vid världsarvet Ängelsberg och det stora brandområdet som hotade detta världsarv i Västmanland.

Samarbete med Kumla

Naturnatten 5-6 juni besöktes det vackra naturreservatet Utnäset invid Vättern. I september var det som vanligt en svamputflykt, denna gång med svampkonsulenten Hans-Åke Sandberg som guide. Traditionellt deltog vi i Hallsbergsmarken i anslutning till Miljövänliga veckan.

Vi har haft en gott samarbete med Naturskyddsföreningen i Kumla och tillsammans drivit ett par studiecirklar. Den ena med undersökningar av miljön och livet i sjön Igeln, den andra med olika biologiska inventeringar, såsom förekomst på olika platser av fladdermöss, fisk i Kumlas lod-dammar och växter i provrutor i Herrfallsäng.

Mycket på gång under 2016

Programmet för 2016 har presenterats i vårt föreningsblad, Anemonen. Det innehåller 17 sammankomster och utflykter till intressanta naturområden. I april besöker vi forskningsstationen Grimsö och Morskogasjön. Ett nytt naturreservat kallat Gimpeln i Askersund besöker vi i maj. På höstkanten ordnas en svamputflykt med kunnig ledare och vi tänker bekanta oss med det nya naturreservatet Myggedalen i södra Närke. Bara för att nämna något i programmet.

Efter förhandlingarna underhölls vi av naturfotografen Torbjörn Arvidson som berättade till vackra naturbilder från det gångna året 2015.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-03-20 20:04
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.