Gå till innehåll
Kumla

MOTION. Inför Kumla Stadslopp

Publicerad: 16 April 2019 15:35

Arrangerar stadslopp och lopp i höst på riksväg 51

27 april är det dags för Kumla Stadslopp och Knattelopp. - I år har har vi tagit bort 10 km och satsar på 5 km istället. Detta för att husbyggnationer och vägarbeten påverkar nuvarande kontrollmätta 10 km-bana, hälsar Lasse Höög från arrangerande Kumla Skidförening. 

En annan orsak är kravet på utbildade trafikvakter. En flaggvakt får bara stoppa löpare medans en trafikvakt får stoppa bilar. 10 km-banan har många stora korsningar och kräver många trafikvakter.  Därför har vi i år valt ha ett 5 km-lopp som i stort sett bara går i Kumla Sjöpark.

Nytt lopp på ny väg

5 km är en sträcka som både passar motionärer och elitlöpare. För motionärer är ett 5 km-lopp lagom långt och att anmäla sig till ett lopp ökar ofta träningsmotivation. För erfarna löpare som ofta tävlar på längre sträckor är ett 5 km-lopp jättebra tempoträning som både förbättrar kondition och styrka.

I höst (31/8 eller 1/9) kommer det att finnas möjlighet att springa lite längre.

Kumla Skidförening tillsammans med Svennevads IF och Pålsboda GOIF arrangerar då ett lopp på nya Riksväg 51. Då kan man springa från Svennevad till Kvarntorp eller från Pålsboda till Kvarntorp.

Så börja med springa Kumla Stadslopp 5km och fortsätt sedan att träna så orkar du springa på nya Riksväg 51 i höst. Planering för detta lopp pågår så det går inte att anmäla sig ännu.

Här kommer lite info om Stadsloppet och Knatteloppet:

13:00 Knatteloppet, runt Kumlasjön ca 500m, anmälan görs på plats vid Kumlasjön kl. 11:30-12:30

14:00 Ungdomsklasser, 2,3km

14:45 Maxifemman, tävlingsklasser och motionsklasser, 5km

Till Stadsloppet kan man anmäla via webanmälan eller i förbutiken på ICA MAXI i Kumla.Övrig information: Inbjudan, banskisser m.m. finns på http://www.kumlaskidforening/ under rubriken Kumla Stadslopp.

Annons

kumla