23 September 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Mr Walker för en miljon
ska inspirera vandrarna

Hade Kumlaborna möjligen önskat sig något annat konstverk på denna plats?

På lördag kl 17 är det presentation igen av ett nytt konstverk i Sjöparken som Kumlaborna inte bett om och inte fått vara med och diskutera. Trots att det handlar om en miljoninvestering, den hittills dyraste skulpturen.

Det är den kände konstnären Jan Håfström som på äldre dar fick genomslag för sin ungdomsfascination kring Mr Walker, seriefiguren Fantomens civila variant där trikåerna ersatts av rutig rock, hatt och solglasögon. En mystiker som Håfström tolkat i färg och form och prisats för.

En variant av Mr Walker ska avtäckas i norra änden av Sjöparken för andra fotvandrare att inspireras av, eller vad för känslor som statyn nu kommer att väcka.

Dyrt blir det i alla fall. Fakturan från Galleri Örsta som Kumla Fastigheter AB ska betala är på den runda summan 1 miljon kr (inklusive moms) . Fraktkostnader plus utgifter för invigningsceremonien tillkommer. Det brukar Galleri Örstas ägare Anders Fasth vara noga med.

Styrelsemötet

Beslutet att köpa in denna dyrbarhet fattades redan 22 april 2015 av styrelsen för Kumla Fastigheter AB och följde ett väletablerat mönster. Dåvarande verkställande direktören Thage Arvidsson hade kommit till den sista punkten Övrigt på dagordningen innan han gick i pension och avtackades.

Från protokollet:

”Vd informerar om förslag till konstnärlig utsmyckning för Kumla Sjöpark. Föreslagen konstnär är Jan Håfström och ett av hans konstverk med ett pris om 750 000 – 800 000 kronor exklusive moms. Investeringsbeloppet ansluter till styrelsens tidigare beslut om riktlinjer för stöd till kultur och andra verksamheter för Kumla Fastigheter antagna den 11 mars 2011.

Styrelsen godkänner Vd:s förslag till konstnär samt uppdrar åt Vd att träffa nödvändiga överenskommelser för att fullfölja uppdraget.”

Styrelseledamöterna som gav Thage Arvidsson grönt ljus för att fullfölja inköpet var Katarina Hansson ordf., Per Holm, Bengt Friman, Carina Riberg, Gunnel Kask, Björn Eriksson och Dan-Åke Moberg.

Beslutet från 2011 som protokollet hänvisar till avser att företaget ska avsätta en procent av byggkostnaderna för konstnärlig utsmyckning. Beslutet säger dock inget om hur detta ska ske.

Det är fullt möjligt att inkludera medborgarna när konst i offentlig miljö ska köpas in. Det görs i många kommuner på olika sätt, visar en utredning som Uppsala kommun nyligen gjort. Medborgarna kan till exempel få rösta på olika skissförslag. I Kumla saknar dock de förtroendevalda intresse och politisk vilja för en sådan demokratisk ordning.

Köpa status

Varför just Jan Håfströms konstverk föreslogs framgår inte av protokollet. Inga alternativ har presenterats. Thage Arvidsson föreslår och styrelsen säger ja och amen.

Att Galleri Örstas Anders Fasth står bakom förslaget att välja ett verk av Håfström torde vara självklart. Vänskapskorruptionen mellan Thage Arvidsson och Anders Fasth är välbekant liksom ambitionen att köpa status åt kommunen - och sig själva - med kända konstnärsnamn.

Unik position

Under åren 2007-2016 har Galleri Örsta som mellanhand kunnat fakturera Kumla Fastigheter AB försäljningar av tavlor och statyer för 4,6 miljoner kr. Fasth har som ”konstnärlig rådgivare” skaffat sig en unik position i kommunen där han utan konkurrens är den ende som först föreslår och sedan säljer konstnärlig utsmyckning av olika slag till kommunen och dess två bolag.

Han är också tacksam för den hjälp han fått av Thage Arvidsson:

- Han var en dörröppnare och behjälplig när jag etablerade mitt galleri och såg synergierna mellan Sjöparken och ett galleri av klass i närheten, sa Anders Fasth till tidningen Sydnärkenytt i somras.

Synergin framgår också av att Galleri Örsta har en utställning med Jan Håfströms verk samtidigt som den kommunala miljonstatyn nu avtäcks på lördag i närvaro av konstnären samt inbjudne Lasse Åberg, en annan skojfrisk person med vurm för seriefigurer.

Johan
Jag trodde det var en debattartikel från oppositionen innan jag kom till slutet och såg att det var en "riktig" artikel. Längesedan jag läste något så vinklat...
2016-10-07 22:48
kg
Hade gjort den för 100 000 kr, hör av er vid nästa köp, har en hel serie snubbar att sälja.
2016-10-08 2:08
Nutta
Lysande reportage o intressant.Fantomen i all ära (jag var själv medlem i Fantomenklubben på 50-talet) men nog skulle "VI" väl kunna hedra Kumlafrasse o Verner Hardmo med permanenta utställningar för det finns tydligen PENGAR om man sitter i "rätt" styrelse.
2016-10-08 7:05
Alvar
Det var det bästa skrivna ord jag läst på länge, du har en vass penna, Lars! Men tyvärr blir den uddlös och platt av att hugga i sten!
2016-10-08 7:39
Mikael Svensson
Det är som att kasta pengarna i sjön, hur tänker kommunen nu?
2016-10-08 8:21
Peter
Vänskapskorruption utan dess like! Hoppas kumlaborna kommer ihåg allt tok som sossarna stått för vid nästa val! Konstigt att Dan-Åke Mobergs namn dyker upp igen!
2016-10-08 10:29
Arvid Johansson
Ja vad ska man säga. Sverige och svenskarna är inte ett alltid ett hederligt folk. Ges minsta möjlighet till mygel och korruption finns där alltid någon som ställer upp. Det är bara för oss medborgare och invånare att acceptera eftersom vi är så flata att vi bara knyter näven i byxfickan.
2016-10-08 10:32
TS
Luktar mygel lång väg. Ofta samma namn inblandade i det som sker. Delar dessa på kakan??
2016-10-08 11:02
Håkan
Det är ju alldeles förfärligt och totalt förkastligt. Och "precis som vanligt". Det är också fascinerande hur kommunen aldrig slutar avlöna Thage. Från kommundirektör till näringslivsdirektör till "Senior adviser". Och VAD GÖR en senior adviser?
2016-10-08 11:17
Robban
Det är mycket möjligt att ett konstverk för en miljon är helt åt h-vete, men att i en nyhetstext så tydligt ta ställning är nära nog pinsamt. En journalist bör rapportera och granska men att så ofta som för övrigt utmärkte Litzén tar ställning mot vad de styrande i kommunen beslutar är inte värdigt fina och lysande Sydnärkenytt.
2016-10-08 17:31
Konstintresserad
Den miljonen hade gjort bättre nytta på något annat konto!!!! Varför har inte alla hyresgästerna i Kumla Fastigheter fått säga sitt angående konstverket? Vad jag vet så är inte någon tillfrågad! Skulle tro de hade prioriterat miljonen på något viktigare...
2016-10-08 19:02
Alvar
Johan!, bara för att sanningen inte passar så behöver den inte vara vinklad!
2016-10-08 19:18
Kejsarens nya kläder
Efter att ha sett skulpturen(?)/konstverket(?) avtäckt så ansluter jag mig till artikelförfattaren som har svårt att definiera vad objektet är. Har svårt att kalla detta för konst utan snarare konstigt. Eftersom en konstnärlig idé saknas bakom verket så kan man undra vad kommunen har fått för våra skattepengar. Korruption har varit uppe till diskussion inom kommunfullmäktige där såväl kommunfullmäktiges ordförande som kommunstyrelsen ordförande förklarade att något sådant inte förekommer inom kommunen. F´n trot!
2016-10-08 19:27
Tyckare
Offentlig upphandling med medborgarinflytande vore på sin plats! Tydligen är medborgarna dumma i huvet och inte förstår utsmyckning av det allmänna rummet! Kompisgänget förser sig!
2016-10-08 21:03
K
Tänk vad mycket man får för pengarna? Vilket klipp!! Är det plywood månne tro....
2016-10-08 21:10
Johan
Alvar Jag har inte sagt att jag tycker det var rätt beslut. Är för dåligt insatt i det, men nog låter det som ett felaktigt beslut. Det fråntar inte att det är helt fel att som journalist på en tidning som vad jag fattat inte har något uttalat ställningstagande tar ställning så tydligt. En journalist jobb är inte att i nyhetstext ta ställning. Varför inte istället fråga de ansvariga frågor istället för att börja med att skriva att "kumlaborna inte bett om". Hur vet artikelförfattaren detta? Högst troligt vet han inte utan går efter eget tyckande. Det är fel så de skriker om det. Vidare har han återigen ställning... "I Kumla saknar dock de förtroendevalda intresse och politisk vilja för en sådan demokratisk ordning" Hör heller inte hemma i en nyhetsartikel. Att ta så tydliga ställningstaganden gör att trovärdigheten att man rapporterar neutralt försvinner.
2016-10-08 23:14
Roffe Larson
Måste hålla med flera andra här. Jag vill att sydärkenytt ska vara sakliga och ovinklade. Denna "nyhet" faller tyvärr hårt utanför denna gräns. I sak håller jag med Lars i denna text men det hjälper inte. Vill du skriva debattartiklar ska de tydligt vara märkta som sådana.
2016-10-09 9:32
Micke
Mycket bra skrivet! Hur länge ska denna "svågerpolitik" få fortlöpa. Det är vi medborgare som ska vara med och betala för dessa konstverk. Vi ska således vara med och besluta om vad som ska köpas in till kommunen.
2016-10-09 9:56
Nutta
1 milj för ett "helt" konstverk är väl OK då Half Boy kosta 500.000.F.ö tycker jag de som gnäller ska ta den demokratiska vägen till styrelsen o bestämma annorlunda.Dessutom tycker jag att Hans o Greta vid Kumlasjön är finaste statyn o att Kumlafrasse o Verner Hardmos montrar ska permanentas "forever"(om dom tittar Hardmos).Till K:det är inte playwood utan plåt,jag har provknackat.
2016-10-09 15:30
Fd Kumla
@Roffe Larsson Jag har ofta varit kritisk till att Kumlanytt/Sydnärkenytt är alldeles mesiga och vill helst pyssla med myspys reportage. Det här är ett steg i rätt riktning. Nu börjar dom leverera "riktigt" innehåll. Jag vet att det finns många i Kumla som tycker att det ska vara svågerpolitik. Jag hoppas verkligen att Lasse eller någon av hans kollegor fortsätter att gräva. Jag är ganska säker på att det finns en hel del att hitta. Tex om kommunens "sponsring" av Indianerna.
2016-10-09 16:06
Lars Litzén
Till signaturen Johan med flera: Visst, gnäll gärna på budbäraren men det är sakfrågan som borde stå i centrum och den kan man som journalist berätta om på olika sätt. Den kritiska ton som genomsyrar min artikel om kommunens senaste inköp av offentlig konst är genomtänkt och grundad på fakta. Självklart tar jag både som Kumlabo och journalist ställning mot utstuderat mygel av detta slag, som fått pågå många år. Det är inte första gången Kumlanytt skriver i ämnet - några minns kanske ”Brixelaffären” - och möjligen inte den sista. ”Johan” ondgör sig över att jag påstår att inga Kumlabor bett om detta konstverk och efterlyser bevis. De enda som bett om det är ju Thage Arvidsson och Anders Fasth och dom bor i Hällabrottet men i övrigt har jag aldrig vare sig i kommunala dokument eller vanliga kontakter hört någon önska sig en seriefigur för en miljon i Sjöparken. Signaturens andra invändning – känns onekligen konstigt att behöva diskutera sitt arbete med anonyma personer - är mitt påstående att "I Kumla saknar dock de förtroendevalda intresse och politisk vilja för en sådan demokratisk ordning". Vilket alltså gäller möjligheten för oss medborgare att vara med i en dialog när stora och dyra offentliga konstverk ska inköpas. Vad är felet? Har ”Johan” sett några initiativ från våra förtroendevalda att ta ett enda steg i den riktningen de senaste åren? Notera att styrelsen i Kumla Fastigheter AB var helt enig över partigränser om inköpet. Barnen fick i alla fall rösta om tre olika alternativ när den nya lekplatsen skulle byggas vid Kumlasjön. Vi skattebetalare tillfrågas aldrig om synpunkter på vilka konstnärliga utsmyckningar vi vill ha i våra parker. Vi är väl för dumma och det är så krångligt. Bättre att låta dom som vet bäst sköta det hela - och tjäna en hacka på kuppen.
2016-10-09 23:36
Johan
Jag trodde det var en debattartikel från oppositionen innan jag kom till slutet och såg att det var en "riktig" artikel. Längesedan jag läste något så vinklat...
2016-10-07 22:48
kg
Hade gjort den för 100 000 kr, hör av er vid nästa köp, har en hel serie snubbar att sälja.
2016-10-08 2:08
Nutta
Lysande reportage o intressant.Fantomen i all ära (jag var själv medlem i Fantomenklubben på 50-talet) men nog skulle "VI" väl kunna hedra Kumlafrasse o Verner Hardmo med permanenta utställningar för det finns tydligen PENGAR om man sitter i "rätt" styrelse.
2016-10-08 7:05
Alvar
Det var det bästa skrivna ord jag läst på länge, du har en vass penna, Lars! Men tyvärr blir den uddlös och platt av att hugga i sten!
2016-10-08 7:39
Mikael Svensson
Det är som att kasta pengarna i sjön, hur tänker kommunen nu?
2016-10-08 8:21
Peter
Vänskapskorruption utan dess like! Hoppas kumlaborna kommer ihåg allt tok som sossarna stått för vid nästa val! Konstigt att Dan-Åke Mobergs namn dyker upp igen!
2016-10-08 10:29
Arvid Johansson
Ja vad ska man säga. Sverige och svenskarna är inte ett alltid ett hederligt folk. Ges minsta möjlighet till mygel och korruption finns där alltid någon som ställer upp. Det är bara för oss medborgare och invånare att acceptera eftersom vi är så flata att vi bara knyter näven i byxfickan.
2016-10-08 10:32
TS
Luktar mygel lång väg. Ofta samma namn inblandade i det som sker. Delar dessa på kakan??
2016-10-08 11:02
Håkan
Det är ju alldeles förfärligt och totalt förkastligt. Och "precis som vanligt". Det är också fascinerande hur kommunen aldrig slutar avlöna Thage. Från kommundirektör till näringslivsdirektör till "Senior adviser". Och VAD GÖR en senior adviser?
2016-10-08 11:17
Robban
Det är mycket möjligt att ett konstverk för en miljon är helt åt h-vete, men att i en nyhetstext så tydligt ta ställning är nära nog pinsamt. En journalist bör rapportera och granska men att så ofta som för övrigt utmärkte Litzén tar ställning mot vad de styrande i kommunen beslutar är inte värdigt fina och lysande Sydnärkenytt.
2016-10-08 17:31
Konstintresserad
Den miljonen hade gjort bättre nytta på något annat konto!!!! Varför har inte alla hyresgästerna i Kumla Fastigheter fått säga sitt angående konstverket? Vad jag vet så är inte någon tillfrågad! Skulle tro de hade prioriterat miljonen på något viktigare...
2016-10-08 19:02
Alvar
Johan!, bara för att sanningen inte passar så behöver den inte vara vinklad!
2016-10-08 19:18
Kejsarens nya kläder
Efter att ha sett skulpturen(?)/konstverket(?) avtäckt så ansluter jag mig till artikelförfattaren som har svårt att definiera vad objektet är. Har svårt att kalla detta för konst utan snarare konstigt. Eftersom en konstnärlig idé saknas bakom verket så kan man undra vad kommunen har fått för våra skattepengar. Korruption har varit uppe till diskussion inom kommunfullmäktige där såväl kommunfullmäktiges ordförande som kommunstyrelsen ordförande förklarade att något sådant inte förekommer inom kommunen. F´n trot!
2016-10-08 19:27
Tyckare
Offentlig upphandling med medborgarinflytande vore på sin plats! Tydligen är medborgarna dumma i huvet och inte förstår utsmyckning av det allmänna rummet! Kompisgänget förser sig!
2016-10-08 21:03
K
Tänk vad mycket man får för pengarna? Vilket klipp!! Är det plywood månne tro....
2016-10-08 21:10
Johan
Alvar Jag har inte sagt att jag tycker det var rätt beslut. Är för dåligt insatt i det, men nog låter det som ett felaktigt beslut. Det fråntar inte att det är helt fel att som journalist på en tidning som vad jag fattat inte har något uttalat ställningstagande tar ställning så tydligt. En journalist jobb är inte att i nyhetstext ta ställning. Varför inte istället fråga de ansvariga frågor istället för att börja med att skriva att "kumlaborna inte bett om". Hur vet artikelförfattaren detta? Högst troligt vet han inte utan går efter eget tyckande. Det är fel så de skriker om det. Vidare har han återigen ställning... "I Kumla saknar dock de förtroendevalda intresse och politisk vilja för en sådan demokratisk ordning" Hör heller inte hemma i en nyhetsartikel. Att ta så tydliga ställningstaganden gör att trovärdigheten att man rapporterar neutralt försvinner.
2016-10-08 23:14
Roffe Larson
Måste hålla med flera andra här. Jag vill att sydärkenytt ska vara sakliga och ovinklade. Denna "nyhet" faller tyvärr hårt utanför denna gräns. I sak håller jag med Lars i denna text men det hjälper inte. Vill du skriva debattartiklar ska de tydligt vara märkta som sådana.
2016-10-09 9:32
Micke
Mycket bra skrivet! Hur länge ska denna "svågerpolitik" få fortlöpa. Det är vi medborgare som ska vara med och betala för dessa konstverk. Vi ska således vara med och besluta om vad som ska köpas in till kommunen.
2016-10-09 9:56
Nutta
1 milj för ett "helt" konstverk är väl OK då Half Boy kosta 500.000.F.ö tycker jag de som gnäller ska ta den demokratiska vägen till styrelsen o bestämma annorlunda.Dessutom tycker jag att Hans o Greta vid Kumlasjön är finaste statyn o att Kumlafrasse o Verner Hardmos montrar ska permanentas "forever"(om dom tittar Hardmos).Till K:det är inte playwood utan plåt,jag har provknackat.
2016-10-09 15:30
Fd Kumla
@Roffe Larsson Jag har ofta varit kritisk till att Kumlanytt/Sydnärkenytt är alldeles mesiga och vill helst pyssla med myspys reportage. Det här är ett steg i rätt riktning. Nu börjar dom leverera "riktigt" innehåll. Jag vet att det finns många i Kumla som tycker att det ska vara svågerpolitik. Jag hoppas verkligen att Lasse eller någon av hans kollegor fortsätter att gräva. Jag är ganska säker på att det finns en hel del att hitta. Tex om kommunens "sponsring" av Indianerna.
2016-10-09 16:06
Lars Litzén
Till signaturen Johan med flera: Visst, gnäll gärna på budbäraren men det är sakfrågan som borde stå i centrum och den kan man som journalist berätta om på olika sätt. Den kritiska ton som genomsyrar min artikel om kommunens senaste inköp av offentlig konst är genomtänkt och grundad på fakta. Självklart tar jag både som Kumlabo och journalist ställning mot utstuderat mygel av detta slag, som fått pågå många år. Det är inte första gången Kumlanytt skriver i ämnet - några minns kanske ”Brixelaffären” - och möjligen inte den sista. ”Johan” ondgör sig över att jag påstår att inga Kumlabor bett om detta konstverk och efterlyser bevis. De enda som bett om det är ju Thage Arvidsson och Anders Fasth och dom bor i Hällabrottet men i övrigt har jag aldrig vare sig i kommunala dokument eller vanliga kontakter hört någon önska sig en seriefigur för en miljon i Sjöparken. Signaturens andra invändning – känns onekligen konstigt att behöva diskutera sitt arbete med anonyma personer - är mitt påstående att "I Kumla saknar dock de förtroendevalda intresse och politisk vilja för en sådan demokratisk ordning". Vilket alltså gäller möjligheten för oss medborgare att vara med i en dialog när stora och dyra offentliga konstverk ska inköpas. Vad är felet? Har ”Johan” sett några initiativ från våra förtroendevalda att ta ett enda steg i den riktningen de senaste åren? Notera att styrelsen i Kumla Fastigheter AB var helt enig över partigränser om inköpet. Barnen fick i alla fall rösta om tre olika alternativ när den nya lekplatsen skulle byggas vid Kumlasjön. Vi skattebetalare tillfrågas aldrig om synpunkter på vilka konstnärliga utsmyckningar vi vill ha i våra parker. Vi är väl för dumma och det är så krångligt. Bättre att låta dom som vet bäst sköta det hela - och tjäna en hacka på kuppen.
2016-10-09 23:36
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Det går inte att kommentera detta inlägg.
Bo-Göran, Emma, Joakim och Karl Johansson visade att Julsta är starkaste byn i Hardemo, slog Lanna och Hidingsta i årets byakamp. Foto Lars Litzén
Brunnsvattnet i Porla sägs ha läkande effekter. Här smakar Bengt Holgersson på det välkända vattnet. Foto: Maude Larsson
Många roliga aktiviteter för barn blir det på Internationella Barndagen - alldeles gratis dessutom! Foto: Esi Grünhagen via Pixabay
Publicerad: 2016-10-07 20:59
Senaste nyheterna
Hockey: Första vinsten för Kumla
(21:19)
Fotboll: Yxhult vann igen
(2019-09-21)
Fotboll: Kumla slog Hertzöga
(2019-09-20)
Lars Litzén: Quickskandalen som film
(2019-09-20)
Speedway: Två indianer topp 10
(2019-09-20)
Byggmax invigde i Kumla
2
(2019-09-20)
Inbrott på Aspgatan
(2019-09-20)
Hardemodagen på söndag
(2019-09-19)
Fotboll: Beröm till Pierre
(2019-09-19)
Speedway: Holder skrev nytt
(2019-09-19)
“Håll koll på era hundar”
8
(2019-09-19)
RADIO: “K-märkt” om Ford
(2019-09-19)
Fetmakirurgi bra mot hjärtsvikt
(2019-09-19)
Veckans bilder: Översvämning 1994
6
(2019-09-19)
Veteraner på bussresa
(2019-09-19)
Hockey: Kumla utskåpade i Skövde
(2019-09-18)
Rekord för kommunens vindkraft
2
(2019-09-18)
Firar internationell barndag
(2019-09-18)
Vad gör arkeologer i Älvesta?
1
(2019-09-18)
Nystartar fritidsgård i Hällabrottet
(2019-09-18)
PRO om budgeten
(2019-09-18)
Liftar från Kumla till Hollywood
2
(2019-09-17)
Byggmax öppnar på fredag
(2019-09-17)
Taket släppte på anstalten
(2019-09-16)
Fristorp final på Konstslingan
(2019-09-16)
Ulrik Jansson: Gästgiveriet som flyttade
1
(2019-09-16)
Fullmäktige (TV)
(2019-09-16)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett
22
(2019-09-16)
Vibydag med unikt tågstopp
(2019-09-16)
Nätverk för föräldrar att gå med i
(2019-09-16)
Förlust mot Lindlöven
(2019-09-15)
Fotboll: Yxhult slog Adolfsberg
(2019-09-15)
Fallande träd i centrala Kumla
1
(2019-09-15)
Henkas hade öppet sista dagen
(2019-09-14)
Soligt och välbesökt på Kumlamarken
(2019-09-13)
Avslutade lyckad Kulturvecka
(2019-09-13)
Lugn celldelniing på anstalten
(2019-09-13)
Hockey: Planeby inför säsongen
(2019-09-12)
Veckans bild - Konsum i centrum
1
(2019-09-12)
Tidning utdelad i ställ och butiker
(2019-09-11)
Hallå där - Papa Padel
(2019-09-11)
Teater på söndag
(2019-09-11)
Föreläser om transidentitet
(2019-09-11)
Nya ägare till bilvårdscenter
1
(2019-09-10)
Protester mot utvisning
3
(2019-09-10)
27 nya lägenheter till St Torgils väg
(2019-09-09)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett
7
(2019-09-09)
Speedway: “Lite förvånande”
1
(2019-09-09)
Tid för Joyvoice i Sydnärke
(2019-09-09)
Lastbil av vägen
1
(2019-09-09)
Speedway: Woffinden lämnar
5
(2019-09-09)
Bil brann i Kumlaby
(2019-09-07)
Fotboll: YIK avgjorde på övertid
(2019-09-07)
Fotboll: IFK säkrade serieseger
(2019-09-06)
Kumla Handelsdag 21 september
30
(2019-09-06)
Tävlar i Korpskytte
(2019-09-06)
Matresa i helgen
(2019-09-05)
Skum i fontänen igen
1
(2019-09-05)
Sista huset har börjat rivas
(2019-09-05)
Veckans bilder - Kumla Stadshotell
6
(2019-09-05)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.