28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Talangen Fricke klar för Indianerna

Lagbygget  börjar bli klart. Men ännu återstår besked om Christoffer Selvin, Joel Andersson och Jonatan Grahn. Foto: Arkivbild.Lagbygget börjar bli klart. Men ännu återstår besked om Christoffer Selvin, Joel Andersson och Jonatan Grahn. Foto: Arkivbild.

SPEEDWAY: Indianerna presenterade under lördagen ännu ett nyförvärv. Den 23-årige australiern Max Fricke har skrivit på ett ettårsavtal. Men hur ser framtiden ut för Indianernas yngre, lokala förare?

- Max är en förare jag haft på önskelistan en längre tid och jag är mycket glad att det gått i hamn, säger lagledare Peter Johansson om nyförvärvet som har ett snitt på 1,687.

"Ett led i föryngringen"

Fricke är en förare på uppåtgående som kvalificerat sig för GP 2020.

- Det är viktigt för oss att knyta till oss bra affischnamn och detta går helt hand i hand med vår långsiktiga vision som är att vi ska ha ett lag med lokal anknytning, blandat med världsstjärnor.

Max Fricke i Rospiggvästen jagar en indian på Sannahed. Foto: Jonas Eklind.

- Det skall bli väldigt intressant att få följa Max framfart i GP-serien. Tillsammans med värvningen av Mikkelsen är det ett led i representationslagets förändring och föryngring, avslutar Peter Johansson.

Lokala ungdomar kvar?

Lokal anknytning är ett nyckelord som ofta använts. Men hur går det då egentligen med att knyta lokala förare till sig? Från 2019 års trupp har ännu inte besked kommit om Joel Andersson, Jonatan Grahn eller Christoffer Selvin.

Alla dessa namn får väl anses ha "lokal anknytning"

- De är samtliga med i planen för nästa år. Det har dragit ut på tiden utifrån att vi ville ha klart förutsättningarna för allsvenskan i samma avtal, men det är nära ett svar nu, säger Peter Johansson.

"Vi är muntligt överens"

- Jag har kört speedway för Indianerna under hela min karriär, vilket såklart är något jag vill fortsätta med! Vi är muntligt överens och planen är att få kontraktet under måndag, säger Jonatan Grahn.

- Diskussion har förts, men inget är klart, svarar Christoffer Selvin om framtiden.

Indianernas förare till 2020 är i nuläget: Chris Holder, Kenneth Bjerre, Mikkel Michelsen, Max Fricke, Ludvig Lindgren, Jonas Jeppesen och Pawel Miesiac. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-26 12:40
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.