20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Byggstart för Vialundsskolan försenas

Budgeten för liten för byggbolagens anbud

I december öppnades anbuden för Vialundskolans ombyggnad. Det visade sig att samtliga anbud innebar en högre kostnad än de pengar som har budgeterats för ombyggnaden.

Det berättar kommunen kortfattat på sin hemsida under fredagen.

Rätta mun efter matsäcken är ett gammalt ordspråk som tydligen inte fått genomslag när kommunen begärt in anbud för den stora ombyggnaden av Vialundsskolan. Byggkostnaderna har uppenbarligen underskattats. Antingen får kommunen nu minska omfattningen eller anslå ytterligare medel för byggnadsarbetena.

Just nu pågår en genomgång över vad som kan göras för att få budget och kostnader att stämma överens, skriver hemsidan. Av den anledningen är starten av ombyggnaden försenad. Besked om när den kan påbörjas kommer under februari. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-01-18 16:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.